25 / 05 / 2024

avmlerde mescit zorunlu mu

avmlerde mescit zorunlu mu

Hükümetin uzun süredir hazırlığını yaptığı yeni AVM Yasası Meclis'e sunuldu. Artık alışveriş merkezlerinde acil tıbbi müdahale ünitesi, ibadet yeri, bebek bakım odası ve çocuk oyun alanı oluşturulması zorunlu olacak.

Kiracılar için zorunlu deprem sigortası!

Yapılar için zorunlu olan deprem sigortası, ev sahibi adına yapılıyor. Peki, kiracılar için zorunlu deprem sigortası var mı? DASK masraflarını kiracı mı karşılar? İşte yanıtı..

Asansör yıllık kontrolü zorunlu mu?

Asansörün, güvenli ve işletme yönünden uygun şekilde çalıştığının tespiti için, piyasaya arz edildiği tarih itibarıyla ilk yılın sonunda kontrol yapılması gerekiyor. Peki, asansör yıllık kontrolü zorunlu mu?

İnşaat ve madencilikte mesleki yeterlilik belgesi zorunlu olacak!

İlk aşamada " çok tehlikeli " işlerden başlayarak " mesleki yeterlilik belgesi " zorunlu hale getirilecek. Madencilik ve inşaat da bu kapsamdaki meslekler arasında bulunuyor...

Kapıcıya konut verilmesi zorunlu mu?

Apartman işyeri olarak düşünüldüğünde kat malikleri ve kapıcılar, bu işyerinin işvereni ve çalışanları oluyor. Kapıcıların ikamet ettikleri apartman veya site genellikle çalıştıkları işyerleri oluyor. Peki, kapıcıya konut verilmesi zorunlu mu?

İşyeri kirasının bankadan ödenmesi zorunlu mu?

268 Seri No 'lu Gelir Vergisi Genel Tebliği ile taşınmaz kiralamalarında kira bedelinin banka aracılığıyla ödenme zorunluluğu geldi. Peki, işyeri kirasının bankadan ödenmesi zorunlu mu?

Yaşam odası zorunlu oluyor!

En çok tartışılan konulardan biri olan ‘yaşam odaları’ zorunlu hale geliyor. Hükümet kanun tasarısını Meclis Başkanlığı’na sundu. Türkiye 19 yıl sonra Uluslarası Çalışma Örgütü'nün ilgili sözleşmesini onaylamış olacak.

Madenlerde yaşam odası zorunlu olacak mı?

Çalışma Bakanlığı, madenlerde oksijen maskesi değişim istasyonu ve oksijen maskesini zorunlu hale getirirken, hayat kurtaracak ‘yaşam odaları’nı yine kapsama almadı.Madenlerde yaşam odası olacak mı?

Zorunlu deprem sigortası nasıl ödenir?

Binalar için yapılması zorunlu olan DASK olarak da nitelendirilen Zorunlu Deprem Sigortası, yıllık olarak düzenleniyor. Peki, zorunlu deprem sigortası nasıl ödenir? Zorunlu deprem sigortası nereye ödenir?

Zorunlu deprem sigortası ne kadar tutar?

Zorunlu deprem sigortası primlerinin artışı, her yıl binaların metrekare birim maliyetlerindeki artışa paralel olarak düzenleniyor. Zorunlu deprem sigortası 2014 ne kadar? Zorunlu deprem sigortası ne kadar tutar?

Zorunlu deprem sigortası hangi binalara yapılır?

Devlet tarafından sunulan bir güvence olarak nitelendirilen zorunlu deprem sigortası hangi binalara yapılır? Zorunlu deprem sigortası dahilinde binanın hangi kısımları yer alıyor? İşte Zorunlu deprem sigortası kapsamı..

Zorunlu deprem sigortası zorunlu mu?

Zorunlu deprem sigortası, olası bir depremden sonra meydana gelen zararın daha hızlı bir şekilde kaldırılması için gerekli olan teminatı biriktirmek için yapılıyor. Peki, zorunlu deprem sigortası zorunlu mu?

Çevre izin belgesi zorunlu mu?

İşletmelerin faaliyette bulunabilmeleri için aldıkları, emisyon, deşarj, gürültü kontrol, derin deniz deşarjı ve tehlikeli madde deşarjı konularından en az birini içeren çevre izni belgesi almak zorunlu mu? İşte, çevre izni belgesi zorunluluğu!

Riskli yapı tespiti yaptırmak zorunlu mu?

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen yapılar yıkılarak yerine, yeni ve sağlam binalar inşa ediliyor. Peki bu noktada riskli yapı tespiti yaptırmak zorunlu mu? Tüm yapılar için çürük raporu alınması gerekiyor mu?

avmlerde mescit zorunlu mu Haberi

avmlerde mescit zorunlu mu

AVM'ler, alkollü içki satan işletmelerin, ibadet yerlerine en az 100 metre mesafede olmasını düzenleyen kanundan muaf olacak.


Hükümetin uzun süredir hazırlığını yaptığı yeni AVM Yasası Meclis'e sunuldu.


Tasarıya göre AVM'lerde acil tıbbi müdahale ünitesi, ibadet yeri, çocuk oyun alanı, bebek bakım odası gibi alanların oluşturulması zorunlu olacak.


Konuyla ilgili açıklama yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, büyük mağazalar ve AVM'lerdeki sosyal ünite, çocuk bakım ve ibadet yerleri gibi birimlere ilişkin kriterlerin yönetmelikle düzenleneceğini kaydetti.


AVM'ler, alkollü içki satan işletmelerin ibadet yerlerine en az 100 metre mesafede olmasını düzenleyen kanundan muaf olacak.


Alışveriş merkezleri, küçük esnaf ve sanatkar işletmelerine yüzde 5 oranında yer vermek zorunda olacak.


Kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel meslek gruplarına normalin dörtte biri tutarında kira bedeliyle yer sağlanacak.


Bakan Yazıcı, "Hızlı tüketim mallarının satışının...