16 / 05 / 2024

avmlere yeni kurallar

avmlere yeni kurallar

AVM ve zincir mağazalar dahil perakende ticaretini düzenleyen kanun tasarısı TBMM’ye sevk edildi. 28 maddeden oluşan yeni kanun tasarısı ile alışveriş merkezlerinde ortak kullanım alanları oluşturulacak.

Kentsel dönüşüme hız katacak yeni sistem! Ev sahibi olma kuralları değişiyor!

Türkiye’nin ilk endüstriyel konut markası Homera, ev sahibi olma kurallarını değiştirerek depreme karşı güvenli yapılarda yaşama imkânı sunuyor.

Kentsel dönüşümde yeni kurallar geliyor!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, kentsel dönüşüm yasasıyla ilgili bilgi verdi. Göksu, “Kentsel dönüşüm konusunda bir konuşup bin düşünmemiz gerekir” dedi.

Bakan Tekin yeni eğitim öğretim döneminde uygulanacak yeni kuralları tek tek açıkladı! Uymayana disiplin cezası!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim döneminde uygulanacak yasakları açıkladı.  Öğrenciler yeni tedbirler ile yeni döneme başlarken yeni kurallara uymayanlara disiplin cezası verilecek. İşte yeni yasaklar... 

Avrupa Birliği akıllı telefonların pil ömrünü uzatacak!

AB, akıllı telefon ve tabletlerin pil ömürlerini uzatacak ve tamirini kolay hale getirecek yeni kurallar belirledi. Bu kapsamda, AB pazarına sürülen bütün yeni akıllı telefon ve tabletlerin asgari kriterleri karşılaması zorunlu olacak.

Tavuk eti için çok konuşulacak karar! Resmi Gazete’de yayımlandı!

​​​​​​​Resmi Gazete'de yayımlanan kararla beraber tavuk eti ihracatı için yeni kurallar getirildi. Ticaret Bakanlığı, kümes hayvanlarının etleri ve yenilen sakatatlarını “ihracı kayda bağlı mallar listesine” ilave etti.

Trafiğe böyle çıkana 17.598 TL ceza! Kaza yapmayan ödüllendirilecek! Hemen bakın!

Araç sahipleri için duyuruldu. Trafik sigortası bağlamında 1 Mayıs itibari ile yeni kurallar listeye eklenecek. İşte detaylar!

Standartlar belirlendi! İşte yeni kurallar

Gram altın, Reşat altını, Hamit altını gibi madenler için "basılı değerli maden" tanımı uygun görülürken bunların kimler  aracılığı ile alınıp satılabileceğine ait kurallar getirildi.

Deprem bölgelerindeki maaş ödemeleri için kritik düzenleme! Resmi Gazete'de yayımlandı! Son dakika!.. Hemen bakın!

MASAK, olağanüstü hal ilan edilen eyaletlerde maaş ödemelerine ilişkin yeni kurallar yayınladı. Sonuç olarak, olağanüstü hal ilan eden 10 şehir mağdurları, maaş ödemelerinde kimlik belgeleri olması halinde işlem yapabilecek.

Ziraat Bankası'ndan yeni kampanya duyursu! Hemen siz de vaktiniz varken başvurun!

Türkiye'nin en popüler kamu bankaları arasında yer edinen Ziraat Bankası, yeni kampanya duyurusu yaptı. Peki, kampanya ayrıntıları neler? Kampanyadan nasıl yararlanabilirsiniz? Kampanya kuralları neler? İşte bütün kampanya detayları...

Yeni asgari ücret yasası onaylandı! AB ülkeleri kararı verdi!

Avrupa Birliği (AB) üyesi 21 ülkeyi kapsayan ve yeni asgari ücret kurallarını belirleyen yasa onaylandı. Avrupa Birliği Konseyi, asgari ücretlerin düzgün bir yaşam standardı sağlayacak seviyelere yükseltilmesi için hazırlanan yasaya onay verdi.

Parklara yürüyüş ve koşu yolu zorunluluğu getirildi! İmar Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı! 

“Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile beraber parklara yürüyüş ve koşu yolu yapılması, doğalgaz tesisatı ve tadilat ruhsatı için yeni kurallar gündeme geldi. İşte ayrıntılar ve yönetmeliğin tüm detayları...

IMF'den kripto paralara ortak kurallar getirilsin önerisi!

IMF'den kripto para piyasalarıyla ilgili yeni bir uyarı geldi. Kripto paralara ortak kuralların getirilmesi gerektiğini belirten IMF, tüketicilerin risk altında olduğuna, bu alanda yeterince şeffaflık ve açıklık bulunmadığına dikkat çekti.

2021'in yeni vergisinde muafiyet ve beyanname kuralları!

5 milyon 227 bin TL'den fazla değere sahip konutlar için ödenecek Değerli Konut Vergisi yürürlüğe girdi. İlk taksit 20 Şubat'ta ödenecek. Peki Değerli Konut Vergisi'nde muafiyet ve beyanname kuralları neler? İşte detaylar...

avmlere yeni kurallar Haberi

avmlere yeni kurallar

Acil tıbbi müdahale ünitesi, ibadet yeri, bebek bakım odası, çocuk oyun alanı gibi alanların oluşturulması zorunlu hale getirilecek. AVM’ler ibadethane ile perakende veya açık alkol satışının yapıldığı yer arasında en az 100 metre mesafe bulunması zorunluluğundan muaf olacak. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, “Tasarının temel hedefleri sektörün gelişmesinin desteklemesi, ödeme süreleri, çalışma saatleri gibi sorun alanlarına çözüm getiriyor. Geleneksel perakendeciliğin korunması hedefleniyor.  Rekabetin sağlanması tüketicini korunması, kayıtdışılığın önlenmesi gibi konuları amaçlıyor” dedi. Tasarının önümüzdeki yasama yılında TBMM’de ele alınması bekleniyor. Perakende sektörünün düzenlenmesi amacıyla daha önce 3 kez taslak hazırlandı ancat hiçbiri yasalaşmadı. İşte kanun tasarısında öne çıkan maddeler:

- Tasarı ile Perakende Bilgi Sistemi kurulacak (PERBİS) kurulacak. Bütün iş süreçleri standart hale gelecek. 

- İnsan sağlığını tehdit eden, ’merpen...