06 / 05 / 2024

avrasya tünelinden çıkma

avrasya tünelinden çıkma

Yap İşlet Devret modeliyle ihale edilen ve 2015 yılında hizmete alınması beklenen Avrasya Tüneli çıkış noktaları için ayrı ayrı kavşak ve yol çalışmaları devam ediyor. Tünel Göztepe ile Kazlıçeşme arasında denizin altında inşa ediliyor...

Avrasya Tüneli açılış töreni yapılıyor!

Vatandaşlar, Avrasya Tüneli açılış töreninden saatler önce alanı doldurdu. Tören alanına gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kahraman, Başbakan Yıldırım ve Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili, vatandaşları selamladı.

Avrasya Tüneli'nde 4,5G çalışmaları tamamlandı!

Operatörler, İstanbul'un iki yakasını denizin 106 metre altından birleştiren Avrasya Tüneli'nde mobil haberleşmenin 4,5G kalitesinde ve kesintisiz sağlanması için çalışmalarını tamamladı.

Vasip Şahin'den Avrasya Tüneli'ne denetim!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Asya ve Avrupa kıtalarını denizin 106 metre altında birleştiren Avrasya Tüneli’nde incelemelerde bulundu.

Avrasya Tüneli ile 52 milyon saatlik tasarruf sağlanacak!

1.3 milyar dolara malolan Avrasya Tüneli, Türkiye ekonomisine 1.5 milyon liralık iş hacmi yaratacak. Tünel, trafikte 52 milyon saatlik zaman tasarrufu sağlayacak.

Avrasya Tüneli konut fiyatlarını yüzde 30 artırdı!

Avrasya Tüneli'nin her iki yakadaki giriş ve çıkışına yakın bölgelerde konut satış ve kiralama fiyatları son bir yılda ortalama yüzde 30 arttı.

Avrasya Tüneli inşaatında ilginç yöntem!

Asya ve Avrupa kıtalarını ilk kez deniz tabanının altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli’nin inşası sırasında ilginç bir yöntemin Türkiye’de ilk defa uygulandığı ortaya çıktı.

Avrasya Tüneli bugün açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla açılacak olan, Avrupa ve Anadolu yakasını Boğaz’ın altından bağlayan Avrasya Tüneli bugün açılıyor.

Ahmet Vefik Alp: Avrasya Tüp Tüneli açılıyor!

Prof. Dr Ahmet Vefik Alp tarafından 90'lı yıllarda çizilen Avrasya Tüp Tüneli projesi 20 Aralık 2016 tarihinde hizmete açılacak.

Avrasya Tüneli'nin açılışı nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak!

Avrasya Tüneli'nin yarın gerçekleştirilecek açılışı dolayısıyla bazı yollar trafiğe kapatılacak.

Avrasya Tüneli yarın hizmete açılıyor!

Avrasya Tüneli, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve çok sayıda yabancı konuğun katılımıyla yarın saat 14.00'te hizmete açılacak.

Avrasya Tüneli'nin künyesi!

Yaklaşık 1.3 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirilen Avrasya Tüneli, yarın hizmete başlıyor. Denizin 106 metre altında, Göztepe-Kazlıçeşme arasında iki kıtayı bağlayacak Avrasya Tüneli’nden günde 100 bin araç 100 dakikalık yolu 15 dakikada geçecek.

Avrasya Tüneli yarın açılıyor!

İstanbul'un ulaşım sorununa köklü çözüm üretecek potansiyele sahip Avrasya Tüneli, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılacağı törenle açılacak.

Abdülhamid Osmanoğlu: Avrasya tüneli dedemin adı olsun!

II. Abdülhamid Han'ın torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, "Avrasya Tüneli'nin ve havalimanının adının II. Abdülhamid Han olması gönlümden geçiyor" dedi.

avrasya tünelinden çıkma Haberi

avrasya tünelinden çıkma


Avrasya Tüneli çıkış!


Avrasya Tüneli Göztepe ile Kazlıçeşme arasında ilerleyecek olan İstanbul Boğazı'nda denizin içinden geçecek olan bir tüneldir. Yap İşlet Devret modeliyle ihale edilen ve 2015 yılında hizmete alınması beklenen Avrasya Tüneli çıkış noktaları için ayrı ayrı kavşak ve yol çalışmaları devam ediyor. Avrasya Tüneli'nin açılması ile şu anda 100 dakikayı bulan Kazlıçeşme-Göztepe arasındaki mesafenin 15 dakikada geçilmesi öngörülüyor.


1,1 milyar dolarlık yatırım bedeliyle inşa edilen Avrasya Tüneli devreye girdiğinde sadece İstanbul trafiğini rahatlatmakla kalmayarak dünya literatürüne de girmesi bekleniyor. Avrasya Tüneli deniz yüzeyinin 100 metre altına 2 katlı olarak inşa ediliyor. Tünelin çapı 5 katlı bir apartmanın çapı kadar. İşte bu büyüklükle tünel dünyada 6. olarak yerini alacak.


Avrasya Tüneli, hizmete alınan Marmaray projesine paralel bir hatta yapılıyor. Avrasya Tüneli...