02 / 05 / 2024

avronun yükselişinin 3. havalimanına etkisi

avronun yükselişinin 3. havalimanına etkisi

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, avronun yükselişinin 3. Havalimanı için sıkıntı yaratmayacağını ifade etti. havalimanı yatırımında herhangi bir kur riskinin olmadığını belirtti, inşaatın malzemelerinin belli bir miktarı yurtdışından g

Çin'de yeni konut fiyatları 3 yılın ardından en hızlı yükselişi yaşadı!

Çin'de Ocak ayında yeni konut fiyatları,  hükümet destek tedbirlerinin etkisiyle Ağustos 2021'den bu yana en hızlı aylık yükselişini yaşadı. Peki Çin'de konut piyasasını neler bekliyor? İşte ayrıntılar...

İngiltere'de konut fiyatları peş peşe 3 aydır yükselişte!

İngiltere konut fiyatları Aralık 2023'te yüzde 1,1 artarak yükselişini üçüncü aya taşıdı. Bu rakamlarla İngiltere'de konut fiyatları bir ayda 3 bin sterlin arttı.

Elinde Euro olanlar dikkat! 29 TL'ye merdiven dayayan Euro'da yükseliş devam edecek mi?

Elinde Euro olanlar Euro'daki son durumu merak ediyor ve araştırıyor. Peki 3 Eylül 2023 Euro kuru ne kadar? 29 TL'ye merdiven dayayan Euro'da yükseliş devam edecek mi?

Bayram sonu altındaki yükseliş devam ediyor! Gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar?  3 Temmuz canlı altın fiyatları

Bayram sonu altındaki yükseliş kaldığı yerden devam ediyor. Gram altın, çeyrek altın, yarım ve tam altın bugün ne kadar oldu? 3 Temmuz 2023 canlı altın fiyatları.

Apple'ın piyasa değeri yeniden yükselişte! 3 trilyon dolar bandını aştı!

ABD merkezli teknoloji devi Apple’ın piyasa değeri yeniden yükselmeye başladı. Şirketin değeri 2022 Ocak ayından beri ilk defa 3 trilyon dolar eşiğini aştı.

Konut fiyatlarında sert yükseliş! Bir yılda yüzde 121,3 arttı!

Merkez Bankası, bu yıl nisan ayında konut fiyatlarının yüzde 121,3 yükseldiğini açıkladı. Bu kapsamda Türkiye genelinde 100 metrekare büyüklüğündeki bir konutun ortalama maliyeti 2,2 milyon liraya çıktı.

Doların yükselişindeki sır perdesi aralandı! Sorular cevaplandı! Yükseleceğini anlatmıştım...

Eski TCMB Başekonomisti Hakan Kara, doların yükselişinin ardındaki sır perdesini aralayarak soruları yanıtladı. 

Seçim sonuçlarının ardından piyasalarda hareketli saatler! Dolar ve altın fiyatları yükselişte!

Cumhurbaşkanlığı seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla piyasalar ilk tepkilerini vermeye başladı. Dolar, euro ve altında sınırlı da olsa yükseliş hareketi gözleniyor. Peki piyasalar bu hafta kendisine nasıl bir yön çizecek? Dolarda ani sıçramalar olacak mı? İşte uzmanlarından ilk yorumlar…

Borsada beklenen yükselişin zamanı geldi mi? Seçim sonrası, yıl sonu BIST 100 endeksi ne olur?

Yılbaşından bu yana gösterdiği negatif bir seyir izleyen Borsa İstanbul BIST 100 endeksi dün yüzde 3’ün üzerinde bir yükseliş kaydetti. Geçen hafta da alım ağırlıklı bir seyrin gözlendiği borsada beklenen yükselişin zamanı geldi mi? Uzmanlar temkinli ama geleceğe ilişkin de bir o kadar umutlu.

Tarımda korkutan gelişme! Üretici fiyat endeksi yüzde 151,3 yükseldi!

Artan maliyetler ve enflasyonun durmayan yükselişi her sektörü etkilerken, en fazla vurduğu alanlardan biri de tarım ve çiftçiler olmaya devam ediyor. 2022 yılı Aralık ayında tarımda üretici fiyat endeksi (ÜFE)  bir önceki yılın aynı ayına göre tam yüzde 151,3 artış gösterdi.

Ekonomistlerin hocası Mahfi Eğilmez doların yükselişinin neden durdurulamayacağını açıkladı

Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez, enflasyon ve dolardaki yükselişle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Kripto para dünyasında neler oluyor? Hızlı yükselişin ardında savaş mı var?

Kripto para piyasasının ve özellikle lider Bitcoin’in hızlı yükselişinin ardında Ukrayna-Rusya savaşı olduğu düşünülüyor. İşte detaylar…

Alt coinlerde yükseliş devam edecek mi?

Bitcoin'de 3 aydır süren yükseliş alt coinleri de büyük oranda etkiledi. Peki bu yükseliş devam edecek mi?

avronun yükselişinin 3. havalimanına etkisi Haberi

avronun yükselişinin 3. havalimanına etkisi


Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, avronun yükselişinin 3. Havalimanı için sıkıntı yaratmayacağını ifade etti. 


Katıldığı bir televizyon programında, havalimanı işletmeciliğinde tüm gelirlerin karşılığının avro olduğunu ifade eden Özdemir, bu nedenle havalimanı yatırımında herhangi bir kur riskinin olmadığını belirtti,  inşaatın malzemelerinin belli bir miktarı yurtdışından gelecek, bir kısmı Türkiye'den Nihat Özdemir 'Yapıolacak. Elde ettiğimiz gelir de avro üzerinden. Bu şekilde 7 milyar seviyesinde olan yatırım maliyetlerimiz 6.5 milyar avro'ya inmiş olabilir" diyen Özdemir, şunlaru söyledi:  "Türkiye'deki harcamalarımızı avro gelirimizle karşılayacağımızdan sıkıntımız yok. Gelirleri dövize bağlı olan şirketlerin önemli ölçüde kur riski taşıyor olması lazım bu da yatırımcıyı rahatsız eder. Önemli olan faizlerin belli dönemlerde yüksekliğini koruması, dövizde de enflasyona bağlı artış olması lazım. Bunun dışındakiler yatırımcıyı rahatsız eder."


Aydınlık...