29 / 07 / 2024

Avrupa başkentleri

Avrupa başkentleri

2015 Avrupa pazarlama raporunun sonuçları açıklandı. Avrupa ülkeleri başkent konut fiyat karşılaştırmasında listenin son sırasında yer alan Türkiye, gayrimenkulde büyüme kriterinde ise ilk sıralara yerleşti

Bodrum'da konut fiyatları Avrupa başkentlerinin 3 katına çıktı!

Tatilcilerin gözdesi Bodrum’da konut fiyatları Avrupa başkentlerinin 3 katına çıkarken hem yaşanan bu durum hem de altın vize yabancı yatırımcıları Avrupa'ya yöneltti.

Merkez Bankası Başkanı konuştu: Tek ülke Türkiye

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Avrupa başta olmak üzere birçok ülkenin resesyon riski ile karşı karşıya olduğunu dile getirirken, "Resesyon konusu konuşulmayan tek ülke Türkiye” diye konuştu. Başkan Kavcıoğlu, son beş yılın en düşük faiz oranlarının uygulandığını kaydetti.

Konut yatırımında dünyanın en çok kazandıran kentleri!

Kovid-19 salgınına rağmen, yatırımcıların güvenli liman arayışının da etkisiyle gayrimenkule olan ilgi devam ediyor. Dünyadaki 45 küresel şehirdeki konut fiyatlarını izleyen endeks yükselirken, Avrupa başkentlerindeki gerileme yaşandı. 

Yavuz Işık, Avrupa Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Türk Hazır Beton Sektörü, Avrupa’ya liderlik etmeye devam ediyor. Türkiye Hazır Beton Birliği'nin (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, yeniden Avrupa başkanlığına seçildi.

14 ülkede gayrimenkulde 'Türkiye yılı' ilan edildi!

ERA’nın Avrupa Başkanı François Gagnon, Avrupa’da ‘Türkiye yılı’ ilan ettiklerini açıkladı. 14 ülkede bulunan toplam 1100 ofiste, Türkiye’nin etkin tanıtımı yapılacak. 

Nef rotasını Amerika ve Avrupa'ya çevirdi!

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Timur, "Önümüzdeki 5 yıl içinde Amerika ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın önde gelen 10 metropolünde Nef markalı projeler geliştirmeyi hedefliyoruz" dedi...

Finlandiya ve Estonya'nın çılgın projesi!

Finlandiya ve Estonya çok iddialı bir projeye hazırlanıyor. İki ülkenin başkentleri dünyanın en uzun demiryolu tüneliyle su altından birleşecek.

Marriott, Türkiye'de 11 otel açacak!

Marriott International Avrupa Başkan Yardımcısı Licence, yeni yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu. Licence, Türkiye'de 11 otel daha açacaklarını aktardı. 

John Licence: 3 yıl içinde Türkiye'de 11 otel daha açacağız!

Marriott International Avrupa Başkan Yardımcısı John Licence Türkiye'de 3 yıl içinde 11 otel daha açacaklarını söyledi. Licence 13 marka altında 26 otel ve 5 bin 600'ün üzerinde oda seçeneği ile Türkiye'de varlıklarını sürdürdüklerini ifade etti.

Akıllı şehirler 5G ile inşa edilecek!

Ericsson Ortadoğu ve Kuzey Avrupa Başkanı Rafiah İbrahim ile akıllı şehirler ve operatörlerin geleceğiyle ilgili konuşuldu. İbrahim, akıllı şehirlerin 5G ile hayatımıza gireceğini söyledi.

Atina'da camii inşaatına onay!

Camisi bulunmayan tek Avrupa başkenti Atina'da, Müslümanlar için yapılması kararlaştırılan ibadet yeri ile ilgili yasa tasarısı Yunan Parlamentosu'nda onaylandı.

Londra'da konut kiraları otel fiyatlarından daha yüksek!

Londra Belediye Başkanı adayı Sadiq Khan, Londra’da ev kiralamanın Avrupa başkentlerinde dört yıldızlı bir otelde kalmaktan daha pahalı olduğunu söyledi. Londra’da tek yatak odalı bir evin aylık kirası 1,271, yani gecelik olarak 41 pound.

Avrupa Konutları Başakşehir ne zaman teslim?

Toplam 140 milyon TL yatırım bedeliyle yükselecek olan proje 7 blok şeklinde yükselecek. Projede 603 adet daire bulunuyor. Peki Avrupa Konutları Başakşehir ne zaman teslim?

Avrupa başkentleri Haberi

Avrupa başkentleri

2015 Avrupa pazarlama raporunun sonuçları açıklandı. Avrupa ülkeleri başkent konut fiyat karşılaştırmasında listenin son sırasında yer alan Türkiye, gayrimenkulde büyüme kriterinde ise ilk sıralara yerleşti. Era Türkiye Yönetim Kuruku Başkanı Can Ekşioğlu 2014 yılı başkentlere göre konut fiyat ortakamasında en pahalı şehrin 1 milyon 600 bin euro ortalamayla İsviçre'nin başkenti olan Bern olduğunu söyledi.


100 metrekare ev baz alındı

Ekşioğlu, "Türkiye (Ankara) ise ortalama 100 metrekare bir aile evi için 70 bin euro ortalamalarında seyrediyor. Ankara'nın ardından Bulgaristan (Sofya) en düşük ikinci şehir olarak dikkat çekiyor. Bizdeki düşük fiyatları olumlu yönde değerlendirirsek yabancı alımları için cazip bir pazar olduğumuzu söyleyebiliriz" dedi. Raporda İstanbul'un Ankara'ya göre gayrimenkulde öne çıktığına da vurgu yapan Ekşioğlu, İstanbul'un ticari başkent olarak değerlendirildiğini ifade etti. 


Büyümede öndeyiz

Türkiye'nin gayrimenkul...