29 / 07 / 2024

Avrupa başkentleri arasında en ucuz konut Ankara'da!

Avrupa başkentleri arasında en ucuz konut Ankara'da!

2015 Avrupa pazarlama raporunun sonuçları açıklandı. Avrupa ülkeleri başkent konut fiyat karşılaştırmasında listenin son sırasında yer alan Türkiye, gayrimenkulde büyüme kriterinde ise ilk sıralara yerleşti


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


2015 Avrupa pazarlama raporunun sonuçları açıklandı. Avrupa ülkeleri başkent konut fiyat karşılaştırmasında listenin son sırasında yer alan Türkiye, gayrimenkulde büyüme kriterinde ise ilk sıralara yerleşti. Era Türkiye Yönetim Kuruku Başkanı Can Ekşioğlu 2014 yılı başkentlere göre konut fiyat ortakamasında en pahalı şehrin 1 milyon 600 bin euro ortalamayla İsviçre'nin başkenti olan Bern olduğunu söyledi.


100 metrekare ev baz alındı

Ekşioğlu, "Türkiye (Ankara) ise ortalama 100 metrekare bir aile evi için 70 bin euro ortalamalarında seyrediyor. Ankara'nın ardından Bulgaristan (Sofya) en düşük ikinci şehir olarak dikkat çekiyor. Bizdeki düşük fiyatları olumlu yönde değerlendirirsek yabancı alımları için cazip bir pazar olduğumuzu söyleyebiliriz" dedi. Raporda İstanbul'un Ankara'ya göre gayrimenkulde öne çıktığına da vurgu yapan Ekşioğlu, İstanbul'un ticari başkent olarak değerlendirildiğini ifade etti. 


Büyümede öndeyiz

Türkiye'nin gayrimenkul sektöründe diğer Avrupa ülkelerine göre daha fazla büyüdüğünü ve bunun rapora yansıdığını belirten Ekşioğlu, "2013 ve 2014 konut işlem sayısına da yer verilen raporda Türkiye, 2014 yılı içinde 1 milyon 165 bin 381 konut alım işlemiyle Avrupa genelinde birinci sırada ter aldı" bilgisini verdi. 


Emine Acar-Bugün


Geri Dön