19 / 05 / 2024

Avrupa İstatistik Kurumu Eurostat

Avrupa İstatistik Kurumu Eurostat

Avrupa İstatistik Kurumu Eurostat verilerine göre, 18 ülkelik Euro Bölgesi’nde konut fiyatlarının ortalama artışı yüzde 1.1 oranında, 28 üyeli AB’de ise yüzde 2.3 düzeyinde.

Gelişmişlik düzeyi yüksek Avrupa Birliği ülkelerinde ev sahipliği oranı geriliyor!

Avrupa İstatistik Ofisi verilerinden derlenen bilgilere göre Refah ve gelişmişlik düzeyi yüksek Avrupa Birliği ülkelerinde ev sahipliği oranı düşüyor. 

Türkiye İstatistik Kurumu duyurdu! Şubat ayında yıllık artışını sürdürdü

Türkiye İstatistik Kurumu  TÜİK, Şubat ayı ücretli çalışan sayısını açıkladı. Yükselişte  olan istatistiklerde yön senenin ikinci ayında da yukarıyı işaret etti. Ayrıntılar haberde.

Avrupa Birliği’nde rekor ticaret açığı!

Avrupa İstatistik Ofisi’nin yayımladığı ticaret verilerine göre, Avrupa Birliği (AB), ağustos ayında toplam 64,7 milyar avroluk rekor seviyede dış ticaret açığı verdi.

Avrupa enflasyonla sallanıyor ! 47 yıl sonra Hollanda'da enflasyon yüzde onun üzerinde!

Belçika İstatistik Kurumu (Statbel), Perşembe günü yaptığı açıklamada Hollanda'da enflasyonun 1975'ten bu yana ilk kez yüzde onun üzerine çıktığını söyledi. Ülkede herkes bu durumu hayretle izliyor. İşte haberin devamı…

Gram altın mı dolar mı yoksa euro mu? Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayında en çok kazandıranı açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayında hangi yatırım aracının reel getirisinin fazla olduğunu açıkladı.

İhsan Çulhalık: Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşların ilgisi daha da artacak!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, Türkiye İstatistik Kurumu ocak ayı konut satış rakamlarını değerlendirdi. Çulhalık, "Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşların ilgisi daha da artacak" dedi...

Avrupa'da inşaat üretimi Ağustos'ta yüzde 0,5 azaldı!

Avrupa İstatistik Ofisi Avrupa'da inşaat üretimi Ağustos 2018 sonuçlarını açıkladı. Verilere göre, Avrupa'da inşaat üretimi yüzde 0,5 azalış gösterdi.

Avrupa'da inşaat üretimi 2018 Ocak'ta yavaşladı!

Avrupa İstatistik Ofisi'nin açıkladığı verilere göre Avrupa'da inşaat üretimi 2018 yılının Ocak ayında yavaşladı...

Avrupa'da konut fiyatları 3. çeyrekte arttı!

Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) yayımladığı verilere göre; 2017 yılının üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre Avro Bölgesi'nde konut fiyatları arttı. 

Avrupa'da inşaat üretimi Temmuz ayında yüzde 1.8 arttı!

Avrupa İstatistik Ofisinin (Eurostat) bugün açıkladığı ilk tahmin verilerine göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi temmuzda bir önceki aya kıyasla yüzde 1,8, AB’de de yüzde 1,1 yükseldi.

Avrupa'da Haziran ayında inşaat üretimi 0,6 arttı!

Avrupa İstatistik Ofisinin bugün açıkladığı ilk tahmini verilerine göre, inşaat üretimi, geçen yılın Haziran ayına kıyasla ise yüzde 0,6 arttı. İşte o haber...

Avrupa'da inşaat üretimi Mart'ta yüzde 0,9 geriledi!

Avrupa İstatistik Ofisi tarafından açıklanan verilere göre Avrupa'da inşaat üretimi bu yılın mart ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 0,9 ve Avrupa Birliği'nde (AB) yüzde 1,4 geriledi.

Türkiye konut fiyatlarıyla Avrupa'nın zirvesinde!

Avrupa İstatistik Kurumu Eurostat verilerine göre, 18 ülkelik Euro Bölgesi’nde konut fiyatlarının ortalama artışı yüzde 1.1 oranında, 28 üyeli AB’de ise yüzde 2.3 düzeyinde.

Avrupa İstatistik Kurumu Eurostat Haberi

Avrupa İstatistik Kurumu Eurostat

Türkiye konut fiyat artışında son bir yılda yüzde 18.8 yükselişle Avrupa ülkeleri içinde lider durumda. Onu yüzde 13’le İsviçre, yüzde 11.9 ile Macaristan ve yüzde 10.7 artışla İrlanda izliyor.


Türkiye liderliğini son dört çeyreğin üçünde sürdürmüş. Sadece 2014’ün son çeyreğinde, İrlanda’ya kaptırmış. Avrupa İstatistik Kurumu Eurostat verilerine göre, 18 ülkelik Euro Bölgesi’nde konut fiyatlarının ortalama artışı yüzde 1.1 oranında, 28 üyeli AB’de ise yüzde 2.3 düzeyinde. Türkiye ile konut fiyat artışında yarışanlara bakınca İrlanda’nın kriz sonrası düzeltmeyi yapmakta olduğunu, İsviçre’nin ise paraya boğulduğunu ve politika faizini eksi yüzde 0.75’e çektiğini biliyoruz. Bütün varlık fiyatları ve parasının değeri artıyor.


TÜRKİYE FARKI:


TL son bir yılda dolara karşı dörtte bir düzeyine varan değer kaybı yaşadı. Hisse senetleri yüksek dalgalı ama sonuçta değer artışı da...