08 / 08 / 2024

Avrupa Komisyonu çelik ithalatı

Avrupa Komisyonu çelik ithalatı

ABD’nin çelikte gümrük vergisi kararına tepki gösteren Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Katainen, ‘Türkiye ile birlikte hareket edebiliriz’ şeklinde açıklamada bulundu..

Schengen vizesi bugünden itibaren zamlandı!

Avrupa Komisyonu'nun kısa bir süre önce Schengen vizelerinin fiyatına yapılmış olan zam bugün uygulanmaya başlandığı kaydedildi. Öte yandan bugünden itibaren vizeye başvuracak kişiler zamlı fiyattan vize başvurusu yapmış olacaklar.

İstanbul, kirada Avrupa’nın en pahalı ikinci kenti oldu! 

AB Komisyonu’nun araştırmasında İstanbul, kira sorununda zirveye yerleşti. Gelir ve kiraya göre İstanbul, Münih’le beraber Avrupa’nın en pahalı ikinci şehri oldu. Münih’te küçük bir ev kirası 1770 Euro olruken, İstanbul’da 650 Euro olarak belirlendi. 

Türkiye, çelik üretiminde Avrupa'nın en büyük üreticisi oldu!

Türkiye, Ocak ayında gösterdiği performansı ile Almanya'yı geçerek, Avrupa’nın en büyük çelik üreticisi konumuna kadar yükselmiş oldu. 

Schengen vize ücretlerine zam geliyor!

Avrupa Komisyonu, aralık ayında üye devletlerden uzmanların "ezici bir çoğunlukla" revizyonu desteklediği toplantıdan sonra 2 Şubat'ta Schengen vizesi ücret artışına ilişkin bir taslak hazırlayarak sundu.

Türk demir-çelik sektörü Avrupa’da toparlanmaya başladı

Türkiye demir-çelik sektörü, Afrika pazarındaki istikrarlı büyümesini devam ettirirken Avrupa pazarında da toparlanmaya başladığı kaydedildi. Türkiye’nin 2023 senesi Ekim ayı ihracatı yüzde 7,4 otranında artış ile 22,9 milyar dolar olarak gerçekleşti. İşte haberin ayrıntıları...

İhracatçılar açıkladı! Demir çelik sektörü 2024 yılına hedef koyamıyor

Türk demir çelik ve demirdışı metaller sektörünün dünyadaki rekabet gücünü kaybettiğini belirten Ege Demir ve Demirdışı Metallar İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ertan, ihracatta Avrupa’nın payının yüzde 43’ten yüzde 31’e gerilediğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Arçelik CEO'sundan dayanıklı eşya piyasası için uyarı!

Arçelik CEO'su Hakan Bulgurlu, İngiliz Financial Times gazetesine verdiği söyleşide Avrupa dayanıklı eşya piyasası için 2024 yılının çok zor geçebileceği uyarısında bulundu. Bulgurlu, iç piyasada da büyük bir yavaşlama yaşanacağını kaydetti.

Arçelik dev satın almada sona yaklaştı! AB'den onay çıktı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Arçelik'in Whirlpool'un Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’daki ev aletleri faaliyetlerini satın almasına onay verdi. İşte tüm detaylar...

Karmod İtalya'da prefabrik çelik ev projelerine başladı! İşte Karmod çelik ev fiyat listesi

Karmod, Avrupa'da prefabrik çelik ev projeleri yaptığı ülkeler arasına İtalya'yı da ekledi. Peki, Karmod prefabrik çelik ev fiyatları ne kadar?

Kırsalda girişim yapacaklara müjde! Avrupa Komisyonu 500 bin euro fon veriyor!

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) liderliğinde dört ülkeden ortağın yer aldığı konsorsiyum tarafından hazırlanan inovasyon projesi, Avrupa Komisyonu’ndan 500 bin euro fon kullanmaya hak kazandı.

Türkiye, demir çelik üretiminde dünyada 8. Avrupa'da ise 2. oldu!

Türkiye’de hem de dünyanın bazı ülkelerine demir çelik ürünleri pazarlayan Evren Akar sektör hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. İşte Akar'dan dikkat çeken açıklamalar...

Avrupa Birliği, Çin’le arasındaki ticari dengesizliği gidermek istiyor

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Çin'le ticaret açığının 10 senede 400 milyar Euro'ya ulaştığını söyledi. Ursula von der Leyen ticari ilişkilerdeki dengesizliği gidermek istediklerini ifade etti.

1915 Çanakkale Köprüsü’ne Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu’ndan prestijli ödül!

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi, Birleşmiş Milletler (BM) Avrupa Ekonomik Komisyonu (UNECE) tarafından gerçekleştirilen "Kamu-Özel Sektör İşbirliği (KÖİ) ve Altyapı Ödülleri" töreninde birincilik ödülü aldı.

Avrupa Komisyonu çelik ithalatı Haberi

Avrupa Komisyonu çelik ithalatı

ABD Başkanı Donald Trump’ın çelik ithalatına yüzde 25, alüminyum ithalatına da yüzde 10 gümrük vergisi uygulama kararına, dünyadan tepkiler geliyor. Bu uygulamaya tepki gösteren Avrupa Birliği (AB) yetkilileri de ABD’ye misilleme yapabileceklerinin sinyalini verdi. 

Gazete Habertürk'ün haberine göre, AB’nin kuracağı bir koalisyon ile ABD’ye karşı Dünya Ticaret Örgütü mahkemesinde dava açmasının mümkün olduğunu söyleyen Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı ve AB’nin ticaret politikasından sorumlu Jyrki Katainen ise bu ittifak içinde Türkiye, Japonya, Kanada ve Meksika’nın olabileceğini belirtti. 

Dünya Ticaret Örgütü Genel Direktörü Roberto Azevedo, Trump’ın söylemlerini gerçeğe dönüştürmesi halinde bir ticaret savaşının başlayabileceğini açıkladı. ABD’nin planlarının kendilerini endişelendirdiğini kaydeden Azevedo, “Ticaret savaşı kimsenin çıkarına değildir” diye...