02 / 05 / 2024

avrupadaki anıtlar

avrupadaki anıtlar

Avrupa'nın en değerli anıtları belirlendi. İlk sırada 546 milyar dolar, yani Türkiye'nin yıllık milli gelirinin yüzde 75'ine ulaşan değeriyle Paris'in sembolü Eyfel Kulesi var

Depremde büyük hasar alan 1.600 yıllık o yapı için kollar sıvandı! Restorasyon çalışmaları resmen başladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Diyarbakır'daki 1600 yıllık Saint George Kilisesi, büyük hasar görmesinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü restorasyon çalışmaları başlattı.

Prefabrik evde yaşanır mı?

Prefabrik evde yaşanır mı, Prefabrik evler kısa ömürlü mü? şeklindeki sorular yanıtlarını bekliyor. İşte merak edilen o detaylar!

Sit alanları ve milli parklar imara açılıyor mu?

Milletvekilleri tarafından hazırlanarak TBMM'ye sunulan yasa teklifine göre milli parklar, tabiat parkları, tabiat anıtları, tabiatı koruma alanları, doğal SİT ve sulak alanlarda, Turizm Bakanlığı’nın onayı ile 5 yıldızlı otel ve tatil köyleri de dahil turistik tesisler yapılabilecek.

Mermerler Şirketler Grubu otel projesine 30 milyon Euro yatıracak!

Mermerler Şirketler Grubu, Beşiktaş’ta tarihi bir yapıyı otele dönüştürmek için harekete geçti. Anıtlar Kurulu’ndan onay bekleyen grup, proje için yaklaşık 30 milyon Euro yatırım yapmayı ve 385 kişiye istihdam yaratmayı planlıyor.

Mermerler Grup yeni otel projesi için Anıtlar Kurulu'ndan onay bekliyor!

Yıllık 11 milyon ziyaretçiyi ağırlayan Carousel AVM için COVID-19 sürecinde 200 bin dolarlık teknoloji yatırımı yapan Mermerler Grup, yeni projesi için çalışmalara başladı. Osmanlı döneminde stratejik roller üstlenen tarihi bir yapının yer aldığı yeni otel projesi için Anıtlar Kurulu'ndan onay bekle

Kocaeli'nde tarihi bina iş makineleriyle yıkıldı!

Kartepe ilçesinde, Anıtlar Kurulu tarafından tescil edilmiş tarihi bina kimliği belirsiz kişilerce iş makinesiyle yıkıldı. Polis, iş makinesi operatörlerini yakalarken, operatörlere talimat veren kişiler ise hala aranıyor.

Kartepe'de tarihi binayı yerle bir ettiler!

Kartepe'de Anıtlar Kurulu tarafından tescil edilmiş tarihi bina kimliği belirsiz kişilerce iş makinesiyle yıkıldı. Polis, iş makinesi operatörlerini yakalarken, operatörlere talimat veren kişiler ise hala aranıyor...

İzmir Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü inşaatlarda yerli malzeme kullanacak!

İzmir Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü, yerli üretim malzeme ve ekipman kullanılmasına öncelik verilmesi ve ABD menşeli ürün kullanılmamasına karar verdi.

Trabzon'daki Cephanelik projesinde sakınca bulunmadı!

Trabzon'da halk arasında 'Cephanelik' diye bilinen tarihi kulenin çevresinin imara açılmasıyla ilgili Anıtlar Yüksek Kurulu sakınca olmadığı açıklamasında bulundu..

Karşıyaka Stadı için yeni imar planı yapılacak!

İzmir'de inşa edilecek olan Karşıyaka Stadı için Anıtlar Kurulu kararı doğrultusunda yeni imar planı yapılacak.

Şanlıurfa Harran imar onayı bekliyor!

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinin imar planı Anıtlar Kurulu onayını bekliyor. Bölgede TOKİ projeleri be modern konutlar için yer açılmış olacak.

Bolu Dörtdivan'da TOKİ kayıtları başlıyor!

TOKİ ve Dörtdivan Belediyesi işbirliği ile Çavuşlar Mahallesi Gerede Caddesi devamında Orman İşletmesi Lojmanlarında toplam 141 konuttan oluşan toplu konut projesi yapılacak. Kayıtlar 13 Mart'ta başlıyor!

Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan Alsancak Stadı'na onay!

Yenilenme süreci devam eden İzmir'deki Alsancak Stadı projesinde bir adım daha atıldı. Öngörülen İmar Planı Değişikliği, Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından kabul edildi.

avrupadaki anıtlar Haberi

avrupadaki anıtlar

İkinci sırada bulunan Roma'daki Kolezyum'un değeri ise 114 milyar dolar

Avrupa İstatistik Kurumu (Eurostat) yaptığı bir araştırmayla Avrupa'nın en değerli anıtlarını belirledi. Listenin ilk sırasında ise açık ara Fransa'nın başkenti Paris'in en önemli sembolü olan Eyfel Kulesi yer alıyor. Araştırma, kıta çapındaki sembol yapıların yüz milyarlarca dolarlık değere ulaşarak, ülke ekonomileri açısından hayati gelir merkezlerine dönüştüğünü ortaya koydu. Eurostat dışında Avrupa'da hizmet veren istatistik kurumu Urban Audit ve İtalyan Ticaret Odaları'nın katkı verdiği araştırmaya göre kıtanın en değerli yapısı yılda 16 milyona yakın turistin gördüğü ve 7 milyon turistin de ziyaret ettiği Eyfel, 434.7 milyar euroluk (545.6 milyar dolar) değere ulaştı. Böylece Eyfel'in değeri tek başına Türkiye'nin yıllık 750 milyar dolar olan milli gelirinin yüzde 75'ine ulaşırken, Milano'nun marka değerinin...