03 / 10 / 2024

avrupanın en yüksek binası nerede yapılacak

avrupanın en yüksek binası nerede yapılacak

Avrupa'nın en yüksek binası şu anda 308 metre ile Londra'da. 240 metrekarelik inşaat alanı olan projenin yatırım tutarı ise 550 milyon lira. Yıl sonuna kadar başlanacak proje 4 yılda tamamlanacak...

Dünyanın inşaat devlerinin uluslararası gelirleri 499,7 milyar dolarla 8 yılın en yüksek seviyesine ulaştı!

Dünyanın en büyük 250 müteahhitlik firmasının geçen sene elde ettiği uluslararası gelirler, 499,7 milyar dolar ile son 8 senenin en yüksek seviyesine ulaştı.

Altın fiyatları atağa geçti! Son zamanların en yüksek seviyesinde! 13 Eylül 2024 Kapalıçarşı altın alış satış fiyatı!

Altın fiyatları bugün son zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz oranlarını düşürmesiyle altın fiyatları atağa geçti. Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? 13 Eylül 2024 canlı altın fiyatları.

Takipteki kredi oranının en yüksek olduğu sektörler enerji ve inşaat!

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı ve Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu yaptığı paylaşımda takipteki kredi oranının en yüksek olduğu sektörler enerji ve inşaat olduğunu belirtti.

Ticari gayrimenkulde kiralar son 8 yılın en yüksek seviyesine ulaştı!

Cushman & Wakefield I TR International’ın 2024 yılının ilk yarısını değerlendirdiği  ‘Gayrimenkul Pazarı Görünümü’ raporunun sonuçlarına göre, ticari gayrimenkulde kiralar döviz bazında son yılların en yüksek seviyesine ulaştı. Ofis kiralarındaki artış oranı yüzde 77 oldu.

Kapalıçarşı ile bankalararası döviz makası açıldı! Son dört ayın en yüksek seviyesinde! 

Bankalararası piyasa ile Kapalıçarşı'daki döviz fiyatları arasındaki makas son dört ayın en yüksek seviyesine yükseldi. 

Dolar son zamanların en yüksek seviyesinde! Dolar/TL bugün ne kadar oldu? 2 Ağustos dolar/TL kuru...

Dolar/TL kuru haftanın son işlem gününe yükselişle başladı. Dolar kuru bugün rekor yükselişle son zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bugün dolar/TL kaç lira? Güncel dolar kuru ne kadar? 2 Ağustos 2024 dolar kuru...

İzmirliler dikkat! Kiraların en yüksek ve en düşük olduğu ilçeler hangileri?

2014 yılında kurulan ve emlakçıların sıkça başvurduğu Endeksa platformunun güncel verilerine göre, İzmir’de kiralık konut fiyatlarının en yüksek ve en düşük olduğu ilçeler belli oldu. 

Gümüş yüzde 28 artışla altını solladı! Gümüş yatırımcıları köşeyi döndü! 11 yılın en yüksek seviyesinde!

Gümüşün ons fiyatı 2013 yılından bu yana ilk kez 30 doları aşarak en yüksek seviyeye ulaştı. Gümüş fiyatlarındaki yükseliş sosyal medyayı sallarken, milyonlarca kişi gümüşün gram fiyatının ne kadar olduğunu araştırıyor.

Almanya'da kiralarda patlama yaşanıyor! İşte kiraların en yüksek ve en düşük olduğu şehirler!

Alman konut piyasasındaki kriz giderek daha da büyürken, Almanya'da en yüksek kira oranına sahip olan şehrin Münih, en düşük olanın da Saksonya'nın Erzgebirgskreis bölgesi olduğu belirtildi.

Ons altın tüm zamanların en yüksek seviyesinde! Yatırımcılar hazır olun! Gram altın için rekor tahmin ortaya çıktı!

Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarında faiz indirimi için bekleyecek zamanının olduğunu açıklamasının ardından ons altın tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldi. Gram altın için rekor tahminler ortaya çıktı. 

Altın fonlarına son 10 ayın en yüksek sermaye girişi gerçekleşti!

Değerli metalin tüm zamanların zirvesinde işlem görmesi ve yatırımcıların da nakit benzerleri ve hisse senetlerinden fon çekmesi ile altına yatırım akışı nerede ise bir senenin en yüksek seviyesine kadar ulaşmış oldu.

BIST 100 endeksi dünya endekslerini geride bıraktı! Yılın en yüksek aylık kapanışı...

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, şubat ayında yüzde 8,20 artarak ayı 9.193,69 puandan tamamladı ve tüm zamanların en yüksek aylık kapanışını gerçekleştirdi.

Dolar tüm zamanların en yüksek seviyesinde! 31,38 TL'ye yükseldi! 

Dolar/TL kuru bu sabah tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Güne yükselişle başlayan dolar/TL kuru 31,38 TL'den işlem gördü. Dolarda son dakika gelişmesi...

avrupanın en yüksek binası nerede yapılacak Haberi

avrupanın en yüksek binası nerede yapılacak

Yine ses getirecek bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanan Folkart, Avrupa'nın en yüksek binasını İzmir'de inşa edecek.


Yeni projeler yolda 


İzmir'in farklı noktalarda arsaları bulunan Folkart, İzmir'de hayata geçirmek istediği farklı bir AVM projesi bulunuyor. Bu yıl bunu şekillendirmeyi planlıyor. 2006'da İzmir'de çalışmaya başlayan Folkart, bugüne kadar 700 milyon lira yatırım yaptı. 2015 sonuna kadar ise bu miktarı 1,5 milyar liraya çıkarmayı hedefliyor. Folkart, İzmir'de kentsel dönüşüm projelerinden de ciddi bir aktör olmayı planlıyor. 


Açılış için dünya sanatçısı geliyor

¦ B Kulenin inşaatının ağustos ayında tamamlanacağını paylaşan Mesut Sancak, eylül ayında İse ses getirecek bir açılış planladıklarını, dünya çapında bir açılış olacağını söylüyor. Sancak, "Bir dünya sanatçısını İzmir'e getireceğiz. 

İzmir'e büyük bir sürpriz olacak" ifadesini kullandı. 


¦ Bornova'da Syngenta ilaç Fabrikası'nın 25 dönümlük arsasını aldıklarını belirten...