01 / 10 / 2024

avrupanın enerji haritası

avrupanın enerji haritası

Şah Deniz Konsorsiyumu’nun 2’nci faz için nihai yatırım kararını vermesinin ardından, fazın hayata geçmesi ve Güney Kafkas Boru Hattı’nın genişletilme çalışmalarının maliyeti 28 milyar doları bulacak...

Kentsel dönüşümde yol haritası belli oldu! İstanbul'da her 5 yapıdan 1'i dönüştürülmüş olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının yol haritası kapsamında her yıl 350 bine yakın yeni yapının inşa edilmesi, 5 sene içerisinde de 1.5 milyon riskli bağımsız bölümün tamamının güvenli hale getirilmesi planlanıyor. Böylelikle İstanbul'da 5 yapıdan 1'i dönüştürülmüş olacak

'Dolarla yatırım yapan yıl sonuna kadar hazır olsun diyen' ünlü ekonomist doların yol haritasını açıkladı!

Yaptığı altın ve dolar yorumları ile dikkatleri üzerine çeken ünlü ekonomist İslam Memiş, ''Dolarla yatırım yapan yıl sonuna kadar hazır olsun diyerek doların yol haritasını açıkladı.

Altının yol haritası belli oldu! Analistler tarih verdi! Altın o tarihten sonra şaha kalkacak!

Analistler altında haftalarca süren tarafsız duruşun ardından ons altın tarafında  artık yükselişlerin olacağını açıkladı. Altının yol haritası belli oldu.

24 saat sonra dolarda dananın kuyruğu kopacak! Yatırımcıların gözü bu haberde! Doların yol haritası belli oldu!

Dün 20,43 liradan kapanış yapan dolar/TL kuru güne artışla başladı. Yatırımcılar ise  dolar yükselecek mi, düşecek mi? sorusunun yanıtını merak ediyor. 24 saat sonra dolarda dananın kuyruğu kopacak! Yatırımcıların gözü bu haberde! Doların yol haritası belli oldu!

Kentsel dönüşüm enerji kazanımı için önemli bir fırsat!

Yüksek Mimar, Pasif Ev Tasarımcısı ve Danışmanı ZeroBuild Türkiye Genel Sekreteri Yasemin Somuncu ile İnşaat Yüksek Mühendisi ve ZeroBuild Türkiye İnşaat Mühendisleri Ağı Lideri Ilgaz Doğan kentsel dönüşümün enerji kazanımı için önemli bir fırsat sunduğunu söyledi.

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’deki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma!

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’nin 81 kentindeki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma yaptı.

Bakanlığa bağlı binaların enerji kimlik belgeleri mecliste!

Bakanlığa bağlı, ilgili ve ilişkili kurum ve kuruluşlar tarafından kullanılan binaların enerji kimlik belgeleri ve enerji giderleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Arslan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul’da ev fiyatlarının artış haritası!

Koronavirüs salgını sonrası gayrimenkul sektörü de etkilendi. Peki hangi ilçede konut fiyatları ne kadar oldu? İşte İstanbul’da ev fiyatlarının artış haritası...

Tüm binaların Enerji Kimlik Belgesi alması gerekiyor!

Türkiye'deki tüm binaların 8 ay içerisinde Enerji Kimlik Belgesi (EKB) alması gerekiyor. EKB'si olmayan binalarda alım, satım ve kiraya verme işlemleri yapılamayacak.

2023’ün yol haritası çizildi!

Turkuvaz Medya’nın, 29 Ekim’de açılacak Yeni Havalimanı’nda düzenlediği “Hedef 2023, Büyük Türkiye Zirvesi”nde bir araya getirdiği siyaset ve iş dünyası, 2023 vizyonu doğrultusunda yol haritasını masaya yatırdı.

Ekolojik ev enerji faturasını unutturuyor!

Avrupa’da yaklaşık sıfır enerjili binalar, ABD’de ise net sıfır enerjili binalar yaygınlaşıyor. Türkiye’de ise binaların enerji verimliliği Enerji Kimlik Belgesi ile derecelendiriliyor. Alınacak çok yol varken potansiyel de oldukça yüksek

GAP'ın enerji yatırımlarının yüzde 74'ü tamamlandı!

GAP enerji yatırımlarının yüzde 74'ünü tamamlanı. GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil yaptığı açıklamada ülkemizdeki hidroelektrik enerjisinin yarısının GAP'tan üretildiğini söyledi.

Bülent Güney: Her binanın enerji sınıfını belirleyeceğiz!

GN Gurup Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Güney, ''Mayıs ayından itibaren bu belgeyi almadan alım-satım ve kiralama işlemlerini yapamayacağız. Bu belge ile her binanın enerji sınıfını belirlemeye başlayacağız" dedi.

avrupanın enerji haritası Haberi

avrupanın enerji haritası

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Şah Deniz Konsorsiyumu’nun 2’nci faz için nihai yatırım kararını vermesinin ardından Bakü’de dün imzalar atıldı. Nihai yatırım kararı, Şahdeniz gazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak olan Trans-Anadolu Boru Hattı (TANAP) , Yunanistan’dan başlayarak Arnavutluk ve İtalya üzerinden geçecek Trans-Adriyatik Boru Hattı (TAP) ve Azerbaycan ile Gürcistan’dan geçen Güney Kafkas Boru Hattı’nın (SCP) genişletilmesi çalışmalarının başlaması anlamına geliyor.


İlave olarak Bulgaristan’a Türkiye veya Yunanistan üzerinden doğal gaz taşıyacak olan boru hatlarının da tamamlanmasıyla bölge enerji haritasını büyük oranda değiştirecek, Avrupa ve Türkiye için enerji güvenliği ve çeşitlendirmesini tesis edecek. Güney Gaz Koridoru tamamlanmış olacak.


Şahdeniz Konsorsiyumu’ndan yapılan açıklamaya göre, 2’nci fazın hayata geçmesi ve Güney Kafkas Boru Hattı’nın genişletilme çalışmalarının yaklaşık maliyeti 28 milyar ABD dolarını bulacak. Proje...