14 / 05 / 2024

Avusturya adolf hitler tünel

Avusturya adolf hitler tünel

Avusturya'da Nazi lideri Hitler'e ait olduğu iddia edilen bir tünel bulundu. Tüneli bulan Avusturyalı belgeselci Andreas Sulzer'e göre, Hitler bu gizemli tünelde atom bombası araştırmaları yaptırıyordu.

Şiddetli depremlerin binalarda yapacağı hasarı önceden ölçebilecek yeni bir sistem bulundu...

Avusturya'daki Graz Teknik Üniversitesi (TU), şiddetli bir depremden sonra depremin binalara verebileceği hasarı önceden ölçebilecek yeni bir teknoloji geliştirdiklerini duyurdu. Açıklamaya göre yeni yöntem kullanılarak 20 bin kilometre uzaktan bile milimetrik hassasiyetle ölçüldüğü kaydedildi. İşte

İflas bayrağını çeken gayrimenkul devi New York'un dev gökdeleni Chrysler Binasını satışa çıkardı!

Gayrimenkul devi Signa geçtiğimiz günlerde iflas bayrağını çekmişti. Chrysler Binası'nın sahibi olan şirkete Avusturya mahkemesi, New York City gökdelenindeki hisselerini satma emri verdi.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Mart ayında yüzde 2,4 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Mart ayında yüzde 2,4 düştü. Verilen detaylara göre, inşaat üretimi, Avusturya'da yüzde 10,9, Slovakya'da yüzde 10,3 ve Almanya'da yüzde 4,6 oranında geriledi.

Kiralık evlerdeki fahiş artışlar nasıl engellenecek? Kira fiyatlarına ‘Avusturya’ modeli önerisi!

Türkiye’de konut kiraları neredeyse toplumsal bir kriz haline gelmek üzere. Peki kiralık evlerdeki fahiş artışlar nasıl engellenecek? Kira fiyatlarına ‘Avusturya’ modeli önerisi!

Avusturya'dan flaş hamle! Avusturya enerji şirketlerinden ek vergi alacak!

Avusturya'da devlet, 'fazla vergi' adı altında enerji şirketlerinden vergilerin yaklaşık yüzde 40'ını toplamaktadır.

Gazprom 2 ülkenin daha gazını kesti

Avrupa'yı enerji krizine sokan Rusya iki ülkenin daha gaz akışını kesti. Kesintiye neden olarak Avusturya'nın yaptığı düzenlemeler olarak gösterilirken gaz akışının ne zaman başlayacağı hakkında bir açıklama yapılmadı.

Yanlışlıkla milyoner oldu! Kripto...

Yaşanan tuhaf bir olay Avusturya'da bir kişiyi yanlışlıkla milyoner yaptı. crypto.com isimli kripto para borsası, bir kullanıcısına 100 dolar yerine hatayla 10,5 milyon dolar gönderdi.

Avusturya’da tutuklu bulunan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz sırlarıyla birlikte ABD'ye iade edildi

Türkiye'de kara para aklama soruşturması kapsamında aranan ve Avusturya'da tutuklu bulunan SBK Holding'in sahibi iş insanı Sezgin Baran Korkmaz, ABD'ye iade edildi. Korkmaz'ın iadesini Türkiye de Avusturya'dan talep etmişti.

Fast food devinin devri tamamlandı!

McDonald’s Türkiye’nin 54.5 milyon dolara Katarlı yatırımcı Kamal Saleh Al Mana’nın Avusturya’daki iştiraki Boheme Investment’a devri sonuçlandı. McDonald’s Türkiye’nin Katarlılara devri bitti.

Konut maliyetleri Euro Bölgesi'nde enflasyonu artırıyor!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyesi ve Avusturya Merkez Bankası Başkanı Robert Holzmann, yaptığı açıklamada, konut maliyetlerinin Euro Bölgesi'nde enflasyonu ilk anda düşünülenden daha çok katkı sağlıyor olabileceğini dile getirdi.

Türk müteahhitler için Avusturya fırsatı!

Avusturya Ticaret Müsteşarı Georg Karabaczek Avusturyalı şirketlerin üçüncü ülkelerdeki potansiyel projeler için Türk şirketleriyle çalışma yürütmekte istekli olduğuna dikkat çekti. Avusturyalı şirketler Türkiye Müteahhitler Birliği üyesi inşaatçılarla buluştu ve projeleri görüştü...

Bitcoin neden bu kadar popüler oldu?

Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem, Bitcoin ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdem, Para Dergisi için kaleme aldığı yazıda, Avusturya Ekonomi Okulu ve Bitcoin ilişkisini ve Bitcoin'in popülerleşmesinin nedenini açıkladı.

Türk müteahhitler üçüncü pazarlara yöneliyor!

Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Johannes Wimmer, Avusturyalı ve Türk müteahhitlik firmalarının üçüncü pazarlarda ortaklık bağlamında Afrika, Orta Asya, Orta Doğu'da iyi iş birlikleri yapabileceklerine dikkat çekti. TMB Başkanı Erdal Eren de Türk müteahhitlerle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Avusturya adolf hitler tünel Haberi

Avusturya adolf hitler tünel


Avusturyalı  belgeselci Andreas Sulzer, 1885-1958 yılları arasında yaşayan biyolog Victor Schauberger'in hayatını anlatan bir film üzerinde çalışıyor. Yıllardır bu proje üzerinde çalışan Sulzer, biyolog Schauberger'in Nazi lideri Hitler'le de bağlantısı olduğunu buldu. 


Avusturya'da yayımlanan "Krone" gazetesine konuşan belgecelci Andreas Sulzer, biyolog Viktor Schuaberger'in 1941 yılında Avusturya'nın St.Georgen bölgesinde bulunan Hitler'a ait gizli tünellerde "atom bombası" projelerinde yer aldığını belirtti. Sulzer, iddialarını Schauberger'in o dönemde arkadaşlarına yazdığı mektuplara dayandırdı. Mektuplarda Schuaberger, arkadaşlarını Naziler'in bu gizli tünellerine karşı uyarıyor. 

İkinci Dünya Savaşı'nın Nazi Almanyası'nın yenilgisiyle sona ermesi sonrası Avusturya'nın bu bölgelerini Rusya işgal ediyor. Rusların bu gizli tünellerdeki araştırma araç ve gereçlerine el koyarak, ülkelerine transfer ettiği ve tünellerin birçoğunu da havaya uçurduğu ileri sürülüyor. 


Nazilerden geriye kalan diğer tüneller ise, 2002 yılından bu...