16 / 05 / 2024

AYD AVM ziyaretçisi araştırması

AYD AVM ziyaretçisi araştırması

2013 yılı Tüketici Algı Araştırması’nin Sonuçları 23 Ocak 2014 Perşembe günü The Marmara Otel’de açıklanıyor, değerlendiriliyor. Toplantı 09.00'da AYD Başkanı Hulusi Belgü’nün açılış konuşmasıyla başlayacak..

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı: AVM sektörü yeni yatırımlara ihtiyaç duyuyor!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD)   Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı, AVM sektöründe yeni yatırımlara ihtiyaç olduğunu söyledi.

AVM ziyaretçileri artıyor! 2023'te rekor gelecek! 

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, 2022’ye çok umutlu başlamamalarına rağmen çok mutlu tamamladıklarının altını çizdi. AVM ziyaretçi sayıları 2023'te rekor kıracak. İşte ayrıntılar...

2022'de AVM açılışları hızlanacak!

Türkiye’de senelik 160 milyar Türk Lirası'na yakın satış gerçekleştirilen ve 2 milyarı aşkın ziyaretçi ağırlayan AVM’lerde toparlanma hızlı oldu. AYD Başkanı Hüseyin Altaş, 2022'de 4-5 yeni AVM'nin daha açılacağını belirtti.

Mustafa Aydın'dan AVM'lerde ortak gider açıklaması!

UFRAD Franchising Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın yaptığı açıklamada, “ AVM’lerde ortak gider şeffaflığı, markalarımızın ve sektörümüzün en büyük hakkı” dedi.

Mustafa Aydın: AVM kiracısı markalar birlik olmalı!

UFRAD Franchising Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, AVM ve mağazalar arasındaki kira sorunlarına değindi. Aydın, “AVM kiracısı markalar birlik olup ortak bir söylem geliştirirse sonuç alabilir. Aksi takdirde durum kiracılar açısından içinden çıkılmaz hale gelir” dedi. 

AYD'den AVM'lerin alacağı önlemlerle ilgili tavsiye kararı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından yapılan açıklamada, AVM’lerin hangi önlem ve uygulamalarla açılabilecekleri hakkında tavsiye kararı verildi.

AYD'den işletme giderlerine ilişkin tavsiye kararı! 

AYD, AVM'lerin kapatılmasına ve bu sürede mağazalardan kira bedeli almamaları çağrısından sonra yeni bir tavsiye kararı aldı. İşletme giderlerinin kiracı/perakendecilerden alınmaya devam edilmesini talep etti...

Aydın Baruş depremde hasar görünce bina değiştiren okulları ziyaret etti!

Malatya Valisi Aydın Baruş, Elazığ Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremde hasar görüp binalarını değiştiren Hafize Özal Kız Meslek Lisesi ile Feyzullah Taşkınsoy Ortaokulu'nu ziyaret etti...

Türkiye'deki AVM'lerin metrekare verimliliği ne kadar?

AVM'lerde gerçekleşen ciro, metrekare verimliliği, ziyaret sayısı gibi verilerin yer aldığı AYD AVM Perakende Ciro endeksi yayınlandı. Peki Türkiye'deki AVM'lerin metrekare verimliliği ne kadar?

Türkiye'deki AVM'lerin ne kadarı yabancıya ait?

AVM'lerde gerçekleşen ciro, metrekare verimliliği, ziyaret sayısı gibi verilerin yer aldığı AYD AVM Perakende Ciro endeksi yayınlandı. Peki Türkiye'deki AVM'lerin ne kadarı yabancıya ait?

AVM'leri 2019'da kaç kişi ziyaret etti?

2020 yılı Ocak ayı itibari ile Türkiye genelinde toplam 436 adet AVM bulunuyor. Peki AVM'leri 2019'da kaç kişi ziyaret etti? İşte yanıtı...

AVM Ciro Endeksi, Haziran'da yüzde 19,2 arttı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa olarak hazırlanan AYD AVM Perakende Ciro Endeksi’nin Haziran sonuçları açıklandı. 

AVM'lerin hem ziyaretçileri hem ciroları arttı!

Alışveriş merkezleri kış aylarında doldu taştı. İstanbul ve Anadolu’daki AVM’lerin hemen hepsinin hem ziyaretçi sayısında hem de ciroları arttı. Ciro artışında kampanyaların yanı sıra sosyal etkinliklerin katkısı da büyük.

AYD AVM ziyaretçisi araştırması Haberi

AYD AVM ziyaretçisi araştırması

AYD, Organize Perakende Sektörünün büyük ölçüde hedef kitlesini oluşturan AVM Ziyaretçisi’nin algısını 2013 yılında da GFK Araştırma Şirketi’yle işbirliği yaparak araştırdı ve bir rapor haline getirdi.


23 Ocak Perşembe sabahı kahvaltı ile başlayacak AYD, ‘’AVM Ziyaretçisi Büyüteç Altında’’ Rapor Lansmanı ve Değerlendirme Toplantısı yapıyor. 


Toplantı saat 09.00'da başlayacak. AYD Başkanı Hulusi Belgü’nün açılış konuşmasıyla başlayacak toplantıda GFK uzmanları “Araştırmanın metodolojisini” ve süreçlerini anlatacak ve yorumlayacaklar.



Toplantıya GFK CEE- META Dijital Pazar Zekası Bölge İş Geliştirme Direktörü; Caroline Henne’ de Almanya’dan gelecek ve konuk konuşmacı olarak geniş bilgi...