19 / 05 / 2024

aydın dönüşüm bölgeleri

aydın dönüşüm bölgeleri

Jeofizik Mühendisleri Odası Aydın İl Temsilcisi Necdet Evlimoğlu, Aydın’daki binaların depreme dayanıklı olmadığını ifade ederek, “Binalar içindeki canlının zarar görmeyeceği şekilde planlanmalıdır” dedi.

Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı 7A Kentsel Dönüşüm Bölgesi imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Mahallesi 7A Kentsel Dönüşüm Bölgesi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Plansız yapılaşma felaketi getiriyor: Dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Pelin Pınar Giritlioğlu, dün ülke genelinde yaşanan sel ve fırtınaların ardından yapılaşma ve dönüşüm ile ilgili konuştu. Peki dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

Aydın’a kentsel dönüşüm müjdesi! Projenin maliyeti 50 milyon TL!

Aydın’ın Nazilli ilçesinde kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalarda sona yaklaşıldı. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak ilk kazmanın Karaçay bölgesine atılacağını söyledi.

Manisa'da kentsel dönüşüm bölgesinde heyelan riski! 5 ev acilen boşaltıldı!

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda projesinin uygulandığı bölgede toprak kayması riskine karşın 5 ev boşaltıldı.

Kentsel dönüşüm bölgelerinde satış fiyatları en fazla Beyoğlu'nda, kiralar ise en fazla Esenler'de arttı!

15 milyondan fazla kişinin yaşamını sürdürdüğü İstanbul, kentsel dönüşüm çalışmalarının odak noktası oldu. Kentsel dönüşüm bölgelerinde değer değişimine bakıldığında satış fiyatlarında en fazla artış Beyoğlu, kirada en fazla artışın ise Esenler’de olduğu görüldü.

Mehmet Özhaseki'den kentsel dönüşüm bütçesi için çağrı!

Kayseri Kocasinan Belediyesince Uğurevler Mahallesi'nde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm kapsamındaki anahtar teslim töreninde konuşan Özhaseki, kentsel dönüşüm bütçeleri için çağrıda bulundu.

Konya Mevlana Bölgesi'ndeki dönüşüm turizmi canlandıracak!

Konya Mevlana'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. Çalışmalar hakkında bilgi veren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ,kentsel dönüşüm bölgede turizmi canlandıracağını dile getirdi. 

Denizli ve Aydın'da 9 milyon TL'ye satılık 26 gayrimenkul!

DSİ Aydın 21. Bölge Müdürlüğü, Denizli ve Aydın'da yer alan 28 gayrimenkulü 8 milyon 959 bin 390 TL bedelle satışa çıkardı. 

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü binasının yıkımıyla ilgili soru önergesi verildi!

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü binası hakkında verilen yıkım kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Depreme karşı daha güvenli şehirler için kentsel dönüşüm büyük önem taşıyor!

Elazığ Fırat Üniversitesi (FÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Aksoy, ülkede deprem hasar görebilirlik riskinin azaltılmasında eski ve depreme dayanıksız yapı stokundan kurtulmak amacıyla kentsel dönüşümün önemli bir ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu Avcılar'da kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avcılar'da kentsel dönüşüm bölgesinde incelemeler yaptı.

İstanbul'da kentsel dönüşüm maliyeti 500 milyar TL!

Avcılar Kentsel Dönüşüm Bölgesi’nde inceleme yapan İstanbul Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, olası İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarının yaklaşık 500 milyar TL mal olacağını söyledi.

Meltem Şenol Balaban: Kentsel dönüşüm bütün olarak düşünülmeli!

ODTÜ Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Meltem Şenol Balaban İzmir'de yaşanan deprem sonrasında yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm çalışmalarının bütün olarak yapılması gerektiğini dile getirdi.

aydın dönüşüm bölgeleri Haberi

aydın dönüşüm bölgeleri

Aydın’da en yüksek bir depremin 6,5 şiddetinde olabileceğinin ön görüldüğünü dile getiren Evlimoğlu, Aydın’ın fay hattına yakın olması nedeniyle yaşanacak bir depremin şiddetinin büyük olacağını dikkat çekti. Aydın’daki binaların depreme dayanıklılık yönünden zayıf olduğunun altını çizen Evlimoğlu, Aydın halkı başta olmak üzere Türk toplumunun depreme karşı yeterli bilgi ve donanım sahip olmadığını öne sürdü.


Deprem anında evin sağlam olduğu duygusunun önemli olduğu gibi sakin ve soğukkanlı davranmak gerektiğini dikkat çeken Evlimoğlu, “Deprem sırasında en önemli unsur binanızın sağlam olduğu yönünde bir duygu var ise deprem sırasında korkuya kapılarak saçma sapan hareketler yapmamak gerekir. Kendimizi sakatlayacak davranışlar ve hareketler ile karşı karşıya kalmayız. Binam zarar görse de ben zarar görmeyeceğim hissini taşımak deprem anında önemli bir faktördür. Binalar da zaten içindeki...