19 / 05 / 2024

aydın dükkan kiraları

aydın dükkan kiraları

Aydın'ın Efeler ilçesinde yaya trafiğinin en yoğun yaşandığı Adnan Menderes Bulvarı'nda yer alan aynı genişlikteki doğu ve batı cepheli iki dükkan arasındaki aylık kira farkı duyanları şaşırtıyor.

Dükkan kiraları 1955 yılından sonra serbest bırakılmış!

1954 yılında, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Birliği'nin üçüncü kogresinde dükkan kiraları görüşülmüş. Buna göre 1955 yılından sonra dükkan kiraları serbest bırakılması kararlaştırılmış...

1952'de Kira Tasarısı Meclis'te! Konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam!

1952 yılında Kira Tasarısı Meclis gündemine alınmıştır. Buna göre 1953'te konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam gündeme gelmiş. 

1954 yılında dükkan kiraları tepkiye neden olmuş!

1954 yılında tüccarlar ve esnaf tarafından dükkan kiralarının serbest bırakılmaması için büyük çaba sarf edilmiş. 

Kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracısının dükkanını yağmalattı! 2 milyonluk yatırım ortadan kayboldu!

Kiracı ve konut ve iş yeri sahipleri arasındaki kriz devam ediyor.Trabzon Forum'da kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracının dükkanı yağmalandı. 

Avni Aydın Düren nereden mezun? Avni Aydın Düren kimdir?

Garanti BBVA bankasının bağımsız yönetim kurulu üyesi Avni Aydın Düren nereden mezun? Avni Aydın Düren kimdir? İşte ayrıntılar...

Aydın Düzgün'den Beykoz Tokatköy kentsel dönüşüm açıklaması!

CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın, Beykoz Tokatköy Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesine yönelik  yaşanan sıkıntılardan sonra  meclis üyeleri ve mahalle sakinleri  ile bir araya geldi.  Meclis üyeleri ve mahalle sakinleri ile birlikte yapmış olduğu toplantıda gerekli açıklamaları yaptı. 

Giresun Doğankent'teki 156 konut ve 70 dükkanın inşaatında sona gelindi!

AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın, Giresun Doğankent'te hayata geçirilen 156 konut ve 70 dükkanın inşaatında sona gelindiğini açıkladı.

Aydın Efeler'in konut, dükkan ve cami projesi mecliste!

Aydın'ın Efeler ilçesinde yapılması planlanan konut, dükkan ve cami projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hangi şehirlerde dükkan kiraları yüzde 40 arttı? 

Pandemiyle beraber kalabalık şehirlerde yaşayan vatandaşların sahillere yönelmesiyle dev markaların da dükkan yatırım tercihleri değişti. Bu bölgelerde açılan dükkan sayısının fazla olması nedeniyle ticari gayrimenkul kiralarında yüzde 40 oranında artış yaşandı. 

Ankara Suluhan'da dükkan kiralarına yüzde 12 zam!

Ankara’nın tarihi alışveriş merkezlerinden biri olan Suluhan'da dükkan kiralarına yüzde 12 zam yapıldığı iddia edildi.

TOKİ Aydın 206 konut ve 4 dükkan ihalesi 25 Nisan'da!

Aydın İncirliova İlçesi 206 Adet Konut , 4 Adet Dükkan ve 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 25 Nisan'da yapılacak.

TOKİ Aydın 215 konut ve 2 dükkan ihalesi yarın!

Aydın İli , İncirliova İlçesi, Kovalık Mevkii 215 Adet Konut 2 Dükkan ve 1 Adet Camii İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 16:00'da yapılacak.

AVM'lerdeki dükkan kiralarına düzenleme yapılmalı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nden yapılan açıklamada, alışveriş merkezlerindeki (AVM) dükkan kiraları konusunda hükümetin yeni bir düzenlemesi yapması gerektiği belirtildi.

aydın dükkan kiraları Haberi

aydın dükkan kiraları


Aydın'ın Efeler ilçesinde yaya trafiğinin en yoğun yaşandığı Adnan Menderes Bulvarı'nda yer alan aynı genişlikteki doğu ve batı cepheli iki dükkan arasındaki aylık kira farkı duyanları şaşırtıyor. Gün içinde güneşin yön değiştirmesinden dolayı bulvardaki doğu cepheli dükkan sahibi, batıya cephesi bulunan dükkan sahibinden yüzde 75 daha yüksek kira ödüyor. 


Kira farkı yaratıyor

Karşılıklı iki dükkan arasındaki kira farkının güneşten kaynaklandığını belirten emlakçı Mahmut Yörük, "Güneş sabahtan öğleye kadar bulvarın batısına öğleden sonra ise doğusuna vuruyor. Öğleden sonra çalışanların mesaisi sona eriyor. Hava da bu saatlerde serinlediği için evde olan insanlar dışarı çıkmayı tercih ediyor. Bu saatlerde bulvarın doğu cepheli dükkanlarının bulunduğu yönde yaya trafiği artıyor. Dolayısıyla alışveriş de daha çok oluyor. Bu yüzden doğu cepheli dükkanların kirası daha yüksek" dedi.


Yeni...