04 / 05 / 2024

Aydında kira fiyatları neden artıyor

Aydında kira fiyatları neden artıyor

Aydın'da satılık ev fiyatlarının kiraların yüksek olması, konut imarına açık arsaların azlığı, kentsel dönüşümle eski evlerin yıkılması gibi konuları değerlendiren gayrimenkul danışmanları, ev fiyatlarının daha da artacağına dikkati çekti.

Ekonomist, dolar ve TL bazında konut fiyatlarını karşılaştırarak olası senaryoyu açıkladı!

Konut fiyatları yükselmeye devam ediyor. Konut satışları düşüşe geçse de fiyatlardaki artış hızla yükseliyor. Ekonomist, sosyal medya hesabından dolar ve TL bazında konut fiyatlarının karşılaştırdı ve olası senaryoyu açıkladı.

Türkiye'de bütüncül konut politikasına ihtiyaç var: GYODER'den konut ve kira fiyatlarını düşürmek için öneriler!

GYODER Başkanı Neşecan Çekici, Türkiye'de bütüncül konut politikasına ihtiyaç olduğunun altını çizerek, TCMB'nin konut ve kira fiyatlarını düşürmek için gündeme getirdiği önerileri değerlendirdi. İşte o açıklama...

Asgari ücreti aşan kiralar kaç yılda dengelenir?

Merkez Bankası son raporunda, enflasyonla mücadele kapmasında kira fiyatlarının düşürülmesi için konut arzının artılacağını açıkladı. Bu durumla ilgili somut adımların ne zaman atılacağı henüz kesinleşmezken, asgari ücreti aşan kiraların ne zaman dengeleneceği merakla bekleniyor.

Ev sahibi '16 aydır kira ödemiyor' demişti, Fenomen yazar Pucca'dan cevap geldi!

Sosyal medyada 'Pucca' olarak bilinen Selen Pınar Işık'ın ev sahibi olduğunu söyleyen Jale Tuncer yaptığı paylaşımda ünlü sosyal medya fenomeninin 16 aydır kira ödemediğini açıklamıştı. Söz konusu paylaşıma Pucca'dan yanıt geldi...

Konut ve kira fiyatları nereye gidiyor? Gayrimenkul Uzmanı açıkladı!

Konut ve kira fiyatlarının ne olacağını açıklayan Gayrimenkul Değerleme Uzmanı  Ahmet Büyükduman ayrıca konut alımı için cazip bölgeleri de açıkladı.

O ilde yaşayanlar kira mağduru! Kira fiyatları 80 bin liraya kadar yükseldi!

Çanakkale'de konut kira fiyatları vatandaşları mağdur etmeye başladı. Kira fiyatları 80 bin liraya kadar yükseldi.  Peki kira fiyatları yükselmeye devam edecek mi?

1954 yılında kira bedelleri gündemde! Dükkan kiralarında kritik karar!

1954 yılında, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Birliği'nin üçüncü kongresinde kira fiyatları gündeme geldi.

Depremzedelere kira yardımı 5 bin TL oldu diye ev sahipleri kira fiyatlarını 7 bin 500 TL yaptı!

6 Şubat depreminden sonra evi yıkılan ve ağır hasar alan vatandaşların kira yardım ödemeleri artırıldı. Haberi duyan emlakçılar hemen harekete geçerek kira fiyatlarını 5 bin TL’den 7,5 bin TL'ye yükseltti.

Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar ve vatandaş ne diyor?

Konut kira fiyatlarındaki artış son zamanların en büyük sorunu haline geldi. Fahiş kira fiyatlarının önüne geçebilmek için hükümet yüzde 25 sınırı getirdi. Bu uygulama ile konut kira fiyatlarının gerilemesi bekleniyor. Peki Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar

Seçim sonrası konut ve kira fiyatları ne olacak?

2023 yılının ilk yarısı seçimlerden dolayı çok hareketli geçti. Seçim sonrası ise uygulanan sıkı para politikası, gayrimenkul sektörünü etkiledi. Peki seçim sonrası konut ve kira fiyatları ne olacak?

Asgari ücret zammından sonra ev sahipleri harekete geçti! Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Kiralardaki fahiş fiyat artışları gündemde yer alırken, asgari ücret zammının belli olmasından sonra fırsatçı ev sahipleri kira fiyatlarını artırmak için harekete geçti. Peki  Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Kira fiyatları İstanbul'dan İstanbul'a göçü başlattı! Ocakta 2 bin TL olan kira şimdi 20 bin TL!

Kira fiyatları açısından Türkiye'nin en pahalı şehirlerinden biri olan İstanbul'da ilçeden ilçeye göç başladı. Ocak ayında 2 bin lira olan kira şimdi 20 bin liraya yükseldi.

'Kira fiyatları aşırı şişti, fiyat düştü kiracı rahatladı diye bir şey yok!'

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan ekim ayı konut fiyat endeksi raporunda kasım ayında kira artış oranının düştüğü kaydedildi. Peki, uzmanlar konut kiralarına ilişkin ne söylüyor, kira fiyatları geriledi mi? İşte detaylar...

Aydında kira fiyatları neden artıyor Haberi

Aydında kira fiyatları neden artıyor

Aydın'da satılık ev fiyatlarının ve dairelerin kiralama bedellerinin yüksek olması, konut imarına açık arsaların azlığı, kentsel dönüşümle eski evlerin yıkılıp yerine 1+1 dairelerin yapılması gibi konuları değerlendiren gayrimenkul danışmanları, mevcut alanların konut imarına açılmadığı takdirde sıkışıklık yaşanacağı ve önümüzdeki süreçte ev fiyatlarının daha da artacağına dikkati çekti.


Kanguru Emlak Sahibi Mahmut Yörük, konut fiyatlarının artışını arsa fiyatlarının yüksek olmasına ve mevcut alanların konut imarına açılmamasına bağlarken, Efeler Remax Pasha Gayrimenkul Danışmanlık Sahibi İlhami Karakuş ise, “Ev fiyatlarının arttığını düşünmüyorum. Ev fiyatları artmıyor; modern konutlar yapılıyor, bu konutların fiyatları da dolayısıyla klasik konutlara göre yüksek oluyor” dedi. Oltum Emlak Sahibi Ethem Yeşilyurt da fiyatların yüksek olduğunu savunanlardan. Yeşilyurt da fiyatların yüksek olmasını Efeler’de yaşanan imar sıkıntısına bağladı.


Satılık ev fiyatlarını konuştuğumuz Efeler’deki...