29 / 04 / 2024

aydında kurulacak olan eğitim kampüsü

aydında kurulacak olan eğitim kampüsü

Aydın'daki liseler, kentte oluşturulacak iki eğitim kampüsünde bir çatı altında birleştirilecek. Çeştepe ve Kardeşköy'de kurulacak iki eğitim kampüsünde yurtlar, ortak laboratuvar alanları ile konferans salonları da bulunacak.

Yastık altında parası olup da faize yatırmak isteyenler dikkat! 1 milyon TL için en yüksek faizi hangi banka veriyor? 

Yastık altında parası olan pek çok kişi mevduat faizleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki 1 milyon TL için en yüksek faizi hangi banka veriyor? 

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Bankalardan müşterilerine 'Kartınız kapanabilir' mesajı! Kredi kartında yeni düzenlemeler geliyor...

Bankalar kredi kartı kullanıcılarına ''kredi kartınız kapanabilir'' mesajı attı. Mesajlar karşısında şoke olan vatandaşlar nedenini araştırmaya başlarken, bankalar nedeninin açıkladı. İşte detaylar...

Kamu kurum ve kuruluşlarında işçi alımı ile ilgili yönetmelikte değişikliğe gidildi...

Kamu kurum ve kuruluşlarına işçi alınmasında uygulanacak olan usul ve esasların kaydedildiği hükümleri düzenleyen yönetmelikte değişiklik yapıldığı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Konya Cihanbeyli Şeker Fabrikası'nda imar planı resmen onaylandı! 

Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde kurulacak olan Konya Şeker Fabrikası'nın imar planı bakanlık tarafından onaylandı. 

İstanbul'un Ekim ayı zam şampiyonu açıklandı: Pardösü, kazak, manto ve ceket fiyat artışında zirvede! 

İTO verilerine göre, İstanbul'da ekim ayında 242 ürünün 147’sinin perakende fiyatında yükseliş oldu. İşte o rakamlar ve fiyat artışında zirvede olan ürünler...

Bu bankada hesabı olan vatandaşlar dikkat! Geriye sadece 6 gün kaldı

Ziraat Bankası'nda hesabı olan vatandaşları yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Geriye sadece 6 gün kaldı. Tüm detaylar haberimizde...

Bu banka üzerindeki hesabında parası olan vatandaşlara acil duyuru. 2024 yılında bomba gelişme olacak

Bir banka üzerinde parası olan vatandaşlara yönelik çok önemli bir haber verildi. O banka üzerinde parası olan vatandaşlar hakkında 2024 yılında flaş bir gelişme yaşanacak.

Sakarya'da 2023'ün ilk yarısında üretilen her 5 araçtan 4 tanesi dünya yollarında!

Sakarya'da 2023 yılının ilk yarısında üretilmiş olan 129 bin 416 aracın yüzde 81,1'ine denk gelen 105 bin 21 tanesi yurt dışına gönderildi.

Ziraat Bankası'nda hesabı olanlar dikkat! Açıklama geldi

Ziraat Bankası'nda hesabı olan vatandaşlara yönelik önemli bir açıklama geldi. Banka tarafından müşterilerine yönelik faizsiz kredi imkanı sağlanacak. Detaylar haberimizde...

İş Bankası'nda hesabı olanlar dikkat... Gece gece sizi sevindirecek haber geldi

Market alışverişleri son dönemde cep yakmaya başladı. İş Bankası'nda hesabı olan vatandaşlara ise market alışverişleriyle ilgili güzel bir haber geldi. İş Bankası'nda hesabı olanların bu konuyu detaylı incelemesi gerektiği belirtildi.

Ziraat Bankası'nda hesabı olan vatandaşlara son çağrı yapıldı

Ziraat Bankası'nda hesabı olan vatandaşlara yönelik son bir çağrı yapıldı. Ziraat Bankası tarafından gerçekleştirilen açıklamanın tamamı haberimizde...

Ziraat Bankası'nda hesabı olanlar dikkat! Flaş bir açıklama yapıldı

Ziraat Bankası'nda hesabı olan vatandaşlarla ilgili önemli bir açıklama yapıldı. Vatandaşların belirlenen hediye tutarından faydalanması için yapması gerekenler anlatıldı.

aydında kurulacak olan eğitim kampüsü Haberi

aydında kurulacak olan eğitim kampüsü


İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, düzenlediği toplantıda kentteki liseleri bir çatı altında buluşturacak eğitim kampüslerine ilişkin çalışmalar hakkında bilgi verdi.


Töre, Aydın-Muğla karayolu üzerinde Çeştepe beldesinde 9 bin 730 öğrencinin eğitim göreceği kampüs kuracaklarını, kampüsün içinde yurtlar, ortak laboratuvar alanları ve konferans salonları bulunacağını söyledi. 


Kardeşköy kampüsü için de proje yarışmasının sonuçlandığını anlatan Töre, buraya da güzel bir kampüs kazandıracaklarını ifade etti. Töre,  2014 yılında 12 yıllık zorunlu eğitimde merkez ve ilçelerde sıralarda iki yerine tek öğrencinin oturmasını sağlamayı hedeflediklerini belirtti.


 Aydın İl Özel İdaresi'nden son 10 desteği 2 yılda aldıklarını, bütçelerinin 83 milyon lira olduğunu kaydeden Töre, kentte görev yaptığı sürece en büyük hayallerinden birinin, otistik çocuklar köyünü oluşturmak olduğunu dile getirdi.


Töre, otistik çocukları zaman zaman ziyaret ettiğine işaret ederek,...