20 / 05 / 2024

Aydındaki inşaat sektörü işyerleri

Aydındaki inşaat sektörü işyerleri

Aydın İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2015 yılı 4. Olağan Toplantısı. Vali Yardımcısı Kadir Sertel Otçu başkanlığında gerçekleşti. Aydın Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Rahmi Terzi ise toplantıda açıklama yaptı.

Alman inşaat sektörü konut sektöründe yaşanan çöküş sebebiyle 23 milyar Avro yardım talep ediyor!

Yeni konut inşaatlarındaki keskin düşüşle dikkat çeken Alman inşaat sektörü, konut sektöründe yaşanan çöküş sebebiyle 23 milyar Avro sübvansiyon sağlamaya çağırıyor. 

İnşaat sektörü zor günlerden geçiyor!

Pandemi sonrası artan enflasyonla birlikte konut fiyatlarındaki yükselişin devam ettiğini belirten Seaside Alanya Real Estate’in kurucusu Abdullah Tuncer inşaat sektörünün zor günlerden geçtiğini söyledi.

İnşaat sektöründen arsa maliyetlerinde ve vergilerde indirim talebi!

Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Aydın, inşaat sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Girdi maliyetlerindeki fahiş zamların altını çizen Aydın, arsa maliyetlerinin, vergilerin ve konut kredisi faizlerinin düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Döviz kurlarındaki değişiklik inşaat sektörünü nasıl etkiledi? 

Döviz kurlarındaki hareketlilik inşaat sektörünü etkiledi. İnşaat malzeme fiyatlarının arttığını söyleyen Mimarlar Odası Denizli Şubesi sektörün oldukça yavaşladığını dile getirdi. 

İnşaat sektörü için Yaşam Döngüsü Rehberi hazırlandı!

Dünya genelinde binaların insan kaynaklı karbondioksit (CO2) salınımındaki payını azaltmak için inşaat sektörüne yönelik Yaşam Döngüsü Rehberi  hazırlandı. 

İnşaat sektöründe 5 müteahhit firma 161 milyar TL'lik iş üstlendi!

Türkiye ekonomisinde lokomotif sektör olan inşaat sektöründe, son 5 senede en çok kamu ihalesini kazanan müteahhitler belirlendi. Türkiye'de en çok kamu ihalesini kazanan müteahhitlere son 5 senede verilen 55 ihalede tam 161.3 milyar Türk Lirası tutarındaki işi 5 firma üstlendi. 

İnşaat sektörü son çeyreğe iyi başladı! 

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), “Hazır Beton Endeksi” 2020 Ekim Ayı Raporu’nu açıkladı. Raporda yer alan detaylara göre; inşaat sektöründe 5 aydır devam eden yükseliş sürüyor.

İnşaat sektöründe yapay zeka kullanımı!

Doğan Selçuk, Emlakkulisi.com okurları için Botmore Technology kurucusu Aydın Özçekiç ile inşaat sektöründe yapay zekânın nasıl kullanıldığını masaya yatırdı...

Konut ve inşaat sektörü deprem gerçeğine göre sil baştan ele alınmalı!

Türkiye'de peş peşe yaşanan depremler, konut ve inşaat sektörü hakkındaki konuşmaları tekrar gündeme taşıdı. Türkiye'de önce gecekondular apartman oldu, sonra toplu konutlarla yeni kentler yaratıldı ve kentlerin silüeti değişti...

Barış Aydın: İnşaat sektörünün önü açılacak!

AK Parti Ankara Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Barış Aydın inşaat sektörünün önünün açılacağını söyledi.

Ergün Evran: Aydın’da inşaat sektörü kaliteli konumda!

AYTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergün Evran, inşaat sektörünün içerisinde bulunduğu dar boğazı, yeni yönetmelikleri ve sorunların çözümü için önerilerini de anlattı. Evran, ''Aydın’da inşaat sektörünü kalite bir konuma getirdik'' diye konuştu. 

İnşaat sektöründe istihdam azaldı!

İşsizlik oranı ise eylülde yüzde 11.4’e yükseldi. Hem üretimdeki düşüşe hem de işsizlik oranındaki artışa en büyük etki ise inşaat sektöründen geldi.

Türk Lirası'ndaki değer kaybının inşaat sektörüne etkisi!

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Guardian, Türk Lirası'ndaki değer kaybının inşaat sektörüne etkisine dair bir haber yaptı.

Aydındaki inşaat sektörü işyerleri Haberi

Aydındaki inşaat sektörü işyerleri

Aydın İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2015 yılı 4. Olağan Toplantısı. Vali Yardımcısı Kadir Sertel Otçu başkanlığında gerçekleşti. Sekreteryasını Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ve Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) toplantısı Aydın Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Aydın'ın işgücü, istihdam ve mesleki eğitim ihtiyacını tespit etmek veya ettirmek, mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları ile işletmelerde yapılacak mesleki eğitim ve istihdam konularında etkinlik ve verimliliği artırmak amacıyla yerel düzeyde politikalar oluşturmak, plan yapmak ve kararlar almak, ilgili kurum ve kuruluşlara görüş ve önerilerde bulunmak üzere çalışmalar yürüten İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu. Vali Yardımcısı Kadir Sertel Otçu başkanlığında toplandı. Toplantıda Aydın'daki toplumsal cinsiyet eşitliği ve genç...