29 / 04 / 2024

aydındaki parklar

aydındaki parklar

Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Hacıfeyzullah, Ege, İkiçeşmelik, Davutlar ve Cumhuriyet Mahalleleri'nde yapım işlemi süren 9 yeni parkın 4’ünde çalışmalar son aşamaya geldi.

Türkiye'nin ilk hisler parkı Aydın'a inşa edilecek!

Küçük Eller Büyük Umutlar Derneği'nin (KEBUDER) 'Hisler Parkı' projesi Efeler Belediyesi'nin desteğiyle hayata geçiyor. İmzalanan protokolle ilk adımı atılan projeye belediye tarafından 500 bin lira bütçe ayrıldı.

İngiltere'de 6 aydır süren konut fiyatlarındaki düşüş sonra erdi!

İngiltere'de ortalama konut fiyatı ekim ayında aylık bazda yüzde 1,1 arttı. Bu artışla fiyatlarda 6 aydır görülen düşüş eğilimi son buldu.

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerilim büyüyor! Kalıcı çözümler şart!

Türkiye'de ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerilim her geçen gün büyüyor. Konuyla ilgili Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Ayar ve Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, bu sorunların giderilmesi için kalıcı çözümlerin gerektiğini belirtti. 

Simit fiyatlarına büyük zam: Aydın'da kahvaltıların tadı kaçtı!

Simit fiyatlarına yansıyan zam, kahvaltıların tadını kaçırdı. Aydın’da simit fiyatlarındaki artış vatandaşların dikkatini çekti ve tepki uyandırdı.  7 TL’ye yükselen simit fiyatı hakkında. Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muhammet Ali Künkçü açıklama yaptı.

Gıda fiyatları dünyada dibi görürken, Türkiye’de aralıksız 33 aydır yükseliyor!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) derlediği verilere göre, küresel gıda fiyatları mayısta şeker ve et fiyatlarındaki zamlara karşın son 2 senenin minimum seviyesine geriledi. TÜİK’in paylaştığı veriler ise, Türkiye'deki gıda fiyatlarının aralıksız tam 33 aydır arttığını gösteriyor.

Madran dağındaki 4 su kaynağı 5 yıllığına kiraya veriliyor! 17 Ocak 2023’teki ihaleyi kaçırmayın!

Aydın Valiliği Madran dağındaki su kaynaklarını 5 yıllığına kiraya veriyor. 17 Ocak 2023’teki ihalenin muhammen kira bedeli 2 milyon 161 bin 882 Türk Lirası.

Konut satışları 4 aydır düşüyor! Fiyatlar da düşecek mi? Ev almak isteyenler şimdi bakın!

Türkiye genelinde konut satışları Ekim 2022'de bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,3 geriledi ve 102 bin 660 olarak gerçekleşti. Konut satışlarındaki düşüş 4 aydır devam ediyor. Peki ev almak isteyenler ne yapmalı?

Buğday fiyatlarındaki yükselişin sona ereceği tarih açıklandı! 4 aydır fiyatlar artıyordu

Son 4 aydır küresel jeopolitik riskler nedeniyle sürekli artan buğday fiyatları rekor seviyesi olan 13,63 doları gördükten sonra düşmeye başladı. Buğday tarihi zirvesinin ardından inişe geçti. Piyasa analistleri rakamların bu aydan itibaren düşüşe geçeceğini öngörüyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası'ndaki restoranı kiraya verecek!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kuşadası'nda yer alan restoranı 7 yıllığına kiraya verilecek. Söz konusu ihale 15 Haziran 2022 tarihinde saat 12:00'de gerçekleştirecek.

Muğla, Aydın ve Ankara'daki bazı gayrimenkullerin imar planları değiştirildi!

Özelleştirme kapsamında yer alan Muğla, Aydın ve Ankara'daki bazı gayrimenkullerin imar planlarındaki değişikliklere itirazlar yapılmıştı. O itirazlar kabul edilmedi ve İzmir'de bulunan bazı gayrimenkullerin de satış veya işletme hakkına ilişkin kararlar verildi.

Aydın'da arazi anlaşmazlığı: 1 ölü! 

Aydın'da çiftçilikle uğraşan 61 yaşındaki  Şanver A. arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan tartışmada eniştesi Mehmet A. tarafından pompalı tüfekle öldürüldü. 

Buharkent sınırlarındaki tarım arazileriyle ilgili Bakanlık görüşü mecliste!

Aydın-Denizli otoyolunun Buharkent sınırlarındaki tarım arazileriyle ilgili Bakanlık görüşü meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aydın'da arsa kavgası: 1 yaralı!

Aydın Germencik'te arsa sebebiyle artıştığı 84 yaşındaki kayınpederi tarafından av tüfeğiyle vurulan kadın ağır yaralandı.

Aydın Manastır'daki 70 hektarlık alan yapılaşmaya mı açıldı! 

Aydın’ın turistik ilçelerinden Didim’in, Manastır Koyu'ndaki 70 hektarlık alan, yapılaşmaya açılıyor. Söz konusu karara Didim Sivil Gelişim Platformu tarafından tepki geldi. 

aydındaki parklar Haberi

aydındaki parklar


Kuşadası Belediyesi, ilçenin farklı mahallelerinde 9 yeni parkın yapımına devam ediyor. Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Hacıfeyzullah, Ege, İkiçeşmelik, Davutlar ve Cumhuriyet Mahalleleri'nde yapım işlemi süren 9 yeni parkın 4’ünde çalışmalar son aşamaya geldi.


Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından projelendirme çalışmaları tamamlanıp yapım işlemlerine başlanan yeni park alanlarında, tek ve çift potalı basketbol sahaları, tenis kortları, yürüyüş yolları, spor aletleri, piknik masaları, çocuk oyun grupları, evcil hayvan sulukları, oturma grupları, piknik alanları ve otomatik sulama sistemleri yer alacak.


DAVUTLAR'A 2 YENİ PARK


Kuşadası Davutlar Mahallesi’nde bulunan Ege Birlik Konutlarına 2 yeni park yapılıyor. Arazisi Kuşadası Belediyesi'ne ait olan parkların tüm yapım işleri hayırseverler tarafından karşılanacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in isimlerinin verildiği parkların içinde...