04 / 05 / 2024

AydınZafer Meydanı santral garajı yıkım

AydınZafer Meydanı santral garajı yıkım

Aydın’da minibüslere ve şoförlere yaklaşık 70 yıldır hizmet veren santral garajı, sabah saatlerinde iş makineleri ile yıkıldı. Yıkımın ardından Zafer Meydanı’nın alışılagelmiş 70 yıllık görüntüsü değişti.

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler ve Aydınlık Evler'de son durum ne?

KİPTAŞ tarafından hayata geçirilen Tuzla Meydan Evler ve Aydınlık Evler'de son durum ne? İşte projelerin şantiyelerinden son dakika detayları...

KİPTAŞ Meydan Evler ve Aydınlık Evler taksitle dükkan satışı detayları!

İBB iştiraki KİPTAŞ, yeni dönemde Tuzla’da hayata geçirdiği Meydan Evler ve Aydınlık Evler projelerinde yer alan 19 adet dükkanı taksitle satışa çıkarıyor. İşte detaylar...

Meydan Başakşehir'de 229 bağımsız bölüm için ruhsat alındı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Plaformu'nda (KAP) Meydan Başakşehir yapı ruhsatı hakkında açıklama yaptı. 

Rize Belediyesi'ne meydan inşaatı için 427 bin TL ödeme!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Rize Belediyesi'ne 15 Temmuz meydan inşaatı için 'temsil ağırlama' hesabından 427 bin TL ödeme yaptığı belirlendi. CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, "İmamoğlu bilbordlara reklam verdi diye soruşturma açanlar, bunu niye görmüyor?" dedi.

Remzi Aydın'dan Alibeyköy'e meydan müjdesi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, Alibeyköylülere meydan müjdesi verdi.

Aydın Çine'de özelleştirme kararı!

EÜAŞ'ye ait Aydın'daki Çine Hidroelektrik Santrali (HES) ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazlar özelleştirilecek. Özelleştirme ihalesinde nihai pazarlık görüşmeleri 8 Eylül'de yapılacak.

Aydın Çine'de hamam yeri, meydan olacak!

Çinelilere 1950 yılından bu yana hizmet veren Şehir Hamamı'nın. mekanı 11 yıldır işleten Hamza Yıldırım'ın 'Zarar ediyorum' gerekçesiyle kapatılmıştı.Şimdi ise o hamamın yerine meydan yapılacak.

Fransa Toulouse, Schréder Shuffle ile aydınlatıldı!

Dış aydınlatmada yenilikçi ürünleri ile fark yaratan Schréder, Fransa'nın Toulouse şehrinin yenilenmesine önemli katkı yaptı. Schréder, Saint Pierre Meydanı'nda aydınlatma modülleri ile entegre sistemleri içeren akıllı direk Shuffle’ı kullanarak tüm alanı çekici bir kamu alanına dönüştürdü.

Aydın Kent Meydanı ihalesi mercek altına alındı!

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin “Aydın Kent Meydanı” ihalesindeki 17 milyon liralık vurgun iddialarını Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü mercek altına aldı.

Aydın'daki iş merkezi projelerine mahkemeden durdurma!

Aydın'daki eski otogar alanlarında yapılacak iki iş merkezi projesi, mahkeme kararıyla durduruldu. Şehirlerarası otobüs terminali olarak kullanılan alanda DİM 1, Zafer Meydanı'nda minibüs garajı olan alanda ise DİM 2 projesi hayata geçirilecekti

Hüseyin Aksu, Aydın Belediye binası ve meydan projesini anlattı!

Hüseyin Aksu ile sohbetimizin altıncı ve son bölümünde, Aydın Büyükşehir Belediye binası (Sarı bina) hakkında konuştuk. Aksu, “Benim projem bu değildi, bidona çevirdiler, meydanı da mahvettiler” dedi.

Ankara Keçiören'e yeni meydan!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Keçiören'e yeni bir meydan kazandırılması için çalışmalarını sürdürüyor. İlçenin girişindeki yaklaşık 20 bin metrekarelik alana dekoratif aydınlatma direkleri yerleştirildi, zemin ve yeşil alan düzenlemeleri de devam ediyor.

Aydın'a yeni yapılacak jeotermal santrale dava açıldı!

Özel jeotermal firmalarının santral kurmak için Aydın Valiliği’nden aldığı, "Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu gerekli değildir" kararına, vatandaşların itirazları devam ediyor.

AydınZafer Meydanı santral garajı yıkım Haberi

AydınZafer Meydanı santral garajı yıkım

Aydın’da minibüslere ve şoförlere yaklaşık 70 yıldır hizmet veren santral garajı, sabah saatlerinde iş makineleri ile yıkıldı. Yıkımın ardından Zafer Meydanı’nın alışılagelmiş 70 yıllık görüntüsü değişti.


Aydın’da yaşayan herkesin iyi kötü pek çok anısının bulunduğu ve 1955’li yıllardan bu yana hizmet verdiği öğrenilen Zafer Meydanı’ndaki santral garajı alanına yapılacak DİM projesi için ilk kazma vuruldu. Bir gün öncesinden yapılacak olan yıkım nedeniyle bölgede ve çevrede güvenlik önlemi alınırken, yıkım nedeniyle eski nikah dairesi önünden geçen yol da trafiğe kapatıldı. Sabah saatlerinde yıkım çalışmasına başlayan iş makineleri koskoca garajı kısa süre içinde yerle bir ettiler.

Yıkımla birlikte yarım asırdan bu yana hizmet veren eski santral garajı alanı enkaz yığını haline...