29 / 04 / 2024

AYİD Kadıköydeki kentsel dönüşüm için uyarı yaptı

AYİD Kadıköydeki kentsel dönüşüm için uyarı yaptı

Anadolu Yakası İnşaatçılar Derneği (AYİD) Genel Sekreteri Hakan Şişik, Kadıköy’de 2012’de 100 müteahhit varken, rakamın bugün 500’ü geçti.

Dönüşüm İstanbul Kentsel Dönüşüm İnşaat Mimarlık Ve Yatırım Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Dönüşüm İstanbul Kentsel Dönüşüm İnşaat Mimarlık Ve Yatırım Danışmanlık Limited Şirketi Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Elif İkra Sadak, İnanç Mert Tandoğan ve Zuhal Funda Tandoğan ortaklığında kuruldu.

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Fikirtepe Kadıköy kıyımıdır, kentsel sömürüye dur de!

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, kentsel dönüşüm projelerine ilişkin paylaşım yaptı. Ercan, "Kadıköy Fikirtepe'de yapılan kentsel dönüşüm değil, bozuşumdur" diye ifade ederek "Depremi bahane eden, kentsel sömürüye dur de!" dedi.

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruldu, 81 ile müdürlük geliyor! Kentsel Dönüşüm Başkanlığı nasıl işleyecek?

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruldu. Artık, riskli yapıların yer aldığı arsa ve arazilerdeki kentsel dönüşüm uygulamaları Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından yapılacak.

Kadıköy Kentsel Dönüşüm İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Kadıköy Kentsel Dönüşüm İnşaat Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile İbrahim Kaya tarafından kuruldu.

Kadıköy Şekerciler Apartmanı kentsel dönüşümle yıkılacak!

Kadıköy'de bulunan Şekerciler Apartmanı için kentsel dönüşüm dahilinde yıkım karar alındı.  Mimarlar ve kent araştırmacıları, binanın girişinde bulunan ve ressam Jale Yılmabaşar tarafından tasarlanan seramik panonun korunması için çağrı yaptı.

Kadıköy kentsel dönüşüm bekliyor! 

Lüks Konut Uzmanı Sercan Göller, Kadıköy - Bağdat Caddesi çevresindeki kentsel dönüşümü değerlendirdi.

Esat Temimhan: Kadıköy'ün kentsel dönüşüm sorununu çözeceğiz!

CHP Kadıköy Belediye Başkan aday adayı Esat Temimhan yaptığı açıklamada ilçenin en büyük sorununun kentsel dönüşüm, trafik ve imar rantı olduğunu belirtti.

Kadıköy Göztepe'de kentsel dönüşüm tartışması!

Kadıköy'ün Göztepe Mahallesi'nde dönüşüm tartışması büyüyor. Yapıkredi İkramiye Evleri'nin sakinleri ve belediye arasında anlaşma sağlanamıyor...

Gölcük Denizevler Kentsel Dönüşüm Projesi yükseliyor!

Gölcük Denizevler Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında üç ay önce Başbakan Binali Yıldırım tarafından Sivritepe Mahallesi´nde temeli atılan 541 adet konut, 14 adet dükkan ve bir camiden oluşan proje hızla yükseliyor.

Uplife Kadıköy'de 100 ay sıfır faiz!

Kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilen Uplife Kadıköy projesi Teknik Yapı tarafından inşa ediliyor. Projede kısa süre için 100 ay sıfır faizle ödeme yapılarak ev sahibi olunabiliyor...

Yenitepe Kadıköy "2017'nin En Başarılı Kentsel Dönüşüm Projesi" seçildi!

Nuhoğlu İnşaat tarafından inşa edilen Yenitepe Kadıköy projesi, "İstanbul Altın Değerler Ödül" töreninde "2017'nin En Başarılı Kentsel Dönüşüm Projesi" ödülüne layık görüldü.

Seven İnşaat Kadıköy'de kentsel dönüşüme farklı bakış açısı getirdi!

Kadıköy bölgesinde faaliyet gösteren Seven İnşaat, kentsel dönüşüme farklı bir bakış açısı getirdi..

Sera Group Kadıköy'de 200 milyon TL'lik dönüşüm projesi yapacak!

Sera Group, Bodrum projesinin yanında halihazırda Kadıköy'de de 200 milyon TL'lik bir kentsel dönüşüm projesi için hazırlıklarına devam ediyor.

AYİD Kadıköydeki kentsel dönüşüm için uyarı yaptı Haberi

AYİD Kadıköydeki kentsel dönüşüm için uyarı yaptı

Anadolu Yakası İnşaatçılar Derneği (AYİD) Genel Sekreteri Hakan Şişik, Anadolu Yakası'nda özellikle Kadıköy’de çok hızlı bir dönüşüm sürecinin yaşandığını belirterek, dönüşümün getirdiği yükler ve sorunlar nedeniyle bir dizi tedbir almak ve erken çözüm bulmak gerektiğini söyledi.



Kentsel dönüşümde Türkiye’nin en hareketli bölgesi olan Kadıköy’deki müteahhit sayısı 500’ü geçerken, AYİD sorunlara çözüm bulmak için kent estetiği, iş ve çevre güvenliği ile enerji verimliliği konularında çalışmalara başladı.



Yasanın çıkmasıyla birlikte bölgede dönüşümün hızlandığını ifade eden Hakan Şişik, Kadıköy’de 30 bin 600 bina bulunduğunu, sadece yüzde 10’unun depremden sonra yeni yönetmeliğe göre yapıldığını kaydetti. Şişik, konutların yüzde 90’ının mühendislik hesapları olmadan inşa edildiğini anlatarak, bu binaların da yaklaşık yüzde 45’inin acil olarak yıkılması gerektiğini vurguladı.


Hakan Şişik, 2014 yılında Kadıköy’de dönüşüm için 872 ruhsat başvurusu...