07 / 05 / 2024

Ayıpları kiraya verene bildirme borcu

Ayıpları kiraya verene bildirme borcu

Borçlar Kanunu gereğince kiralama ilişkilerinde kiraya konu olan gayrimenkulün sonradan ayıplı hale gelmesi durumunda kiracının mal sahibine bildirmesi gerekiyor. İşte kiralananın sonradan ayıplı hale gelmesi ile ilgili esaslar..

Kiracının borçları nelerdir?

Kiralama işleminde kiracının yerine getirmekle ve ödemekle yükümlü olduğu borçlar, Türk Borçlar Kanunu kapsamında ele alınıyor. Peki, Borçlar Kanununa göre kiracının borçları nelerdir, işte yanıtı...

Yazlıklarını belgesiz kiraya verene 600 bin TL ceza: Turizm amaçlı kiralama izin belgesinde şok! 

Edirne Saros Körfezi'nde yazlıklarını internet aracılığıyla kiraya verenlere 600 bin TL idari para cezası uygulandı. İşte ayrıntılar..

Şubat 2024 iş yeri kira artış oranı belli oldu! Bu ay kiraya ne kadar zam gelecek?

Merakla beklenen Şubat 2024 kira artış oranı, Ocak ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan aralık ayı enflasyonuyla beraber kira artışlarını da etkileyen TÜFE rakamları da netlik kazandı. Peki bu ay kiraya ne kadar zam gelec

Avukat Tarık Çakmak kiracıları uyardı: Üçüncü kişiye yapılan ödeme kiracıyı borcundan kurtarmaz!

Avukat Tarık Çakmak, kiracıları kiralarını ödeme konusunda uyararak, kira bedeli aksi kararlaştırılmadıkça kiraya verene ödenmesi gerektiğini belirtti.

Kiralık ev arayanlara yıkım öncesi kiralık daire şoku: Artık evler 3 ay, 6 ay ve 1 yıllık kiraya veriliyor!

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm seferberliği varken, bazı konut sahiplerinin kiralamada başvurduğu yeni yöntem dikkat çekti. Eşyalı hale getirilen konutlar 3 ay, 6 ay ve 1 yıllık olacak şekilde, kentsel dönüşüm öncesinde kiraya veriliyor. İşte ayrıntılar...

Mart 2023 kira artış oranı açıklandı mı? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Kiraya bu ay ne kadar zam gelecek? 

"Mart ayı kira artış oranı açıklandı mı?" sorusunun yanıtı merakla araştırılıyor. Peki Mart 2023 kira artış oranı açıklandı mı? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Kiraya bu ay ne kadar zam gelecek? 

Borsada umutlu bekleyiş! Borsa her deprem sonrası bir ay içerisinde kayıplarını telafi edip artıya geçiyor

Kahramanmaraş depreminin ardından borsada dalgalı seyir devam ediyor. Endeks düzenleyici otoritelerin aldığı önlemlerle toparlanmaya çalışırken, geçmişte yaşanan depremlere bakıldığı zaman borsanın bir ay içerisinde kayıplarını telafi ettiği gözleniyor.

Temmuz ayı kira artış 2022 ne kadar olacak? Temmuz ayında kiraya ne kadar zam yapılabilecek?

Temmuz ayına girmemiz ile birlikte kira sözleşmesi bu ay içerisinde yenilenecek olan kiracılar ve ev sahipleri kiralara ne kadar zam yapabileceğini araştırmaya başladılar. Temmuz ayı kira artış 2022 ne kadar olacak? Temmuz ayında kiraya ne kadar zam yapılabilecek? İşte tüm detaylar...

Temmuz ayında kiraya ne kadar zam yapılacak?

Temmuz ayında kira sözleşmesi yenilenecek olan kiracılar gözlerini kira zammına çevirdiler. Konut kira artışlarını yüzde 25 ile sınırlayan yasa, TBMM Genel Kurulu'ndan geçerek, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, Temmuz ayında kiraya ne kadar zam yapılacak?

2022 Mayıs ayı kira artış oranları belli oldu! Bu ay kiraya ne kadar zam gelecek?

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı 2022 Mayıs ayı kira artış oranlarını merak ediyor ve araştırıyor. Peki bu ay kiraya ne kadar zam gelecek? İşte 2022 Mayıs ayı kira artış oranları...

TEFE TÜFE Nisan 2022 kira artış oranı detayları! Bu ay kiraya ne kadar zam gelecek?

TEFE TÜFE Nisan 2022 kira artış oranı detayları bugün itibariyle resmen açıklandı. Peki bu ay kiraya ne kadar zam gelecek? İşte TEFE TÜFE Nisan 2022 kira artış oranı detayları...

Reysaş GYO, Çayırova'daki deposunu 26.5 milyon TL'ye kiraya verdi!

Reysaş GYO portföyünde bulunan Kocaeli Çayırova Akse Mahallesi'ndeki 45 bin 882 metrekarelik depolama alanı CarrefourSA Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi A.Ş.'ye 1 seneliğine 26 milyon 500 bin + KDV bedelle kiraya verildi. 

Kiracılar dikkat! Bu ay kiraya en fazla ne kadar zam gelecek?

Milyonlarca kişi tarafından merak edilen enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte Mart ayı kira artış oranları da açıklandı. Peki bu ay kiraya en fazla ne kadar zam gelecek?

Bu ay kiraya ne kadar zam gelecek? İşte 3 maddede Şubat 2022 kira artış oranı!

Kira sözleşmeleri 2022 yılının Şubat ayı içerisinde yenilenecek olan kiracılar Şubat 2022 kira artış oranlarını araştırıyor. Peki Şubat 2022 kira artış oranları ne oldu? Bu ay kiraya ne kadar zam gelecek? İşte Şubat 2022 kira artış oranı 3 maddede tüm detaylarıyla...

Ayıpları kiraya verene bildirme borcu Haberi

Ayıpları kiraya verene bildirme borcu

Kiralananın sonradan ayıplı hale gelmesi!

Borçlar Kanunu gereğince kiralama ilişkilerinde kiraya konu olan gayrimenkulün sonradan ayıplı hale gelmesi durumunda kiracının mal sahibine bildirmesi gerekiyor.


Ayıpları kiraya verene bildirme borcu..

Kiracı, kendisinin gidermekle yükümlü olmadığı ayıpları kiraya verene gecikmeksizin bildirmekle yükümlüdür; aksi takdirde bundan doğan zarardan sorumludur.


Ayıpların giderilmesine ve kiralananın gösterilmesine katlanma borcu..

Kiracı, kiralananın ayıplarının giderilmesine ya da zararların önlenmesine yönelik çalışmalara katlanmakla yükümlüdür.


Kiracı, bakım, satış ya da sonraki kiralama için zorunlu olduğu ölçüde, kiraya verenin ve onun belirlediği üçüncü kişinin kiralananı gezip görmesine izin vermekle yükümlüdür.


Kiraya veren, çalışmaları ve kiralananın gezilip görüleceğini uygun bir süre önce  kiracıya bildirmek ve bunların yapıldığı sırada kiracının yararlarını göz önünde tutmak zorundadır.


Kiracının kira bedelinin indirilmesine ve zararının giderilmesine ilişkin hakları saklıdır.



Dükkan kiracı hakları...