05 / 05 / 2024

ayvalık ticaret odası zeytinliklerin imara açılması

ayvalık ticaret odası zeytinliklerin imara açılması

Habertürk Gazetesi yazarlarından Serpil Yılmaz bugünkü köşe yazısında Elektrik Piyasası Kanunu ile Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı ele aldı...

Adana Ticaret Odası açıkladı! TOKİ Adana'da inşaat için ‘fahiş’ fiyat uyguluyor...

Adana Ticaret Odası (ATO) Ayakkabıcılar Meslek Komitesi Başkanı Efgan Kumlu ve ATO Meclis Üyesi Ayhan Kaliç, yaptıkları açıklama kapsamında, TOKİ‘nin inşaat için ‘fahiş’ fiyat istediğini ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin de altyapı ve yol konusunda destek vermekten kaçındığını kaydetti.

İTO ve Bağdat Ticaret Odası Irak'ta müteahhitlik projeleri hayata geçirecek!

İTO ve Bağdat Ticaret Odası'ndan Irak'ın 100 milyar dolarlık müteahhitlik projeleri için iş birliği gerçekleştirecek. Firmalar Irak'ın yeniden imar edilmesinde önemli paya sahip olacak. 

Ayvalık'ta Koruma Amaçlı İmar Planları'nın iptaline tepki!

Ayvalık'taki Alibey Adası (Cunda) ve Çamlık Kentsel Sit Alanları'na ait Koruma Amaçlı İmar Planlarının, Balıkesir Koruma Bölge Kurulu’nun kararı ile iptal edilmesine yönelik tepkiler devam ediyor. Ayvalık Tabiat Platformu ve Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi Ayvalık'ın korunmasını talep ediyor.

Menemen Ticaret Odası'nda emlak danışmalığı kursu!

Menemen Ticaret Odası ve Menemen Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile birlikte ortaklaşa gerçekleştirilen Emlak Danışmanlığı Kursu bir aylık eğitimini tamamlandı.

İzmir Ticaret Odası'nın yeni binasının temeli atıldı!

İzmir Ticaret Odası'nın (İTO) Kordan'da hizmet verecek 7 katlı yeni binasının temeli törenle atıldı. Açılış törenine milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye başkanları ve STK temsilcileri katıldı.

Kayseri Ticaret Odası hizmet binasının yüzde 40'ı tamam!

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet, Oda yeni hizmet binası inşaatında incelemelerde bulundu. Hizmet binası yapım işlerinde tamamlanma oranı yaklaşık yüzde 40 seviyesine ulaştı.

Aydın Ticaret Odası yeni binasına kavuşuyor!

Başbakanlık, yeni hizmet binası için arazi arayışlarını sürdüren Aydın Ticaret Odası'nın (AYTO), Aydın Termal Turizm ve Jeotermal Sistemleri A.Ş(AYTER) ile gayrimenkul takası yapmasına onay verdi.

Kayseri Ticaret Odası'nın yeni hizmet binası ne zaman bitecek?

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, yapımı devam eden Ticaret Odası'nın yeni hizmet binasının Kayseri'ye ve Kayseri ticaretine büyük bir prestij katacağını belirterek "şehrimizin yüz akı olacağız" dedi.

İzmir Ticaret Odası'nın yeni binası için yıkım hızlandı!

İzmir Ticaret Odası (İTO), Birinci Kordon ve Cumhuriyet Bulvarı'na cepheli arsasına yeni hizmet binası yapmak üzere boşalttığı eski binanın yıkımını hızlandırdı. İTO, yürürlükteki imar planlarına uygun olarak yeni binasını yapacak.

İzmir Ticaret Odası'nın eski binası yıkılıyor!

İzmir Ticaret Odası (İTO), Birinci Kordon ve Cumhuriyet Bulvarı'na cepheli arsasına yeni hizmet binası yapmak üzere boşalttığı eski binanın yıkımını hızlandırdı. İTO, yürürlükteki imar planlarına uygun olarak yeni binasını yapacak.

Eskişehir Ticaret Odası'nda kentsel dönüşüm konuşuldu!

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Tapu Kadastro 17. Bölge Müdürü Cevdet Kılıç'ı ziyaret etti. Görüşmede ETO Başkanı Güler, kentsel dönüşüm ve tapu harçları konusunda üyelerinin beklenti ve görüşlerini aktardı.

İzmir Ticaret Odası hizmet binası yıkım ihalesi 25 Mayıs'ta!

İzmir Ticaret Odası(İTO) yeni hizmet binası için kolları sıvadı. İTO yönetimini uzun süre meşgul eden yeni hizmet binası tartışmalarının ardından bina için somut adımlar atılmaya başlandı.

Konya Ticaret Odası'ndan iskele eğitimi!

Konya Ticaret Odası (KTO) iş güvenliği ve işçi sağlığı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla programlarına devam ediyor. KTO son olarak iskele eğitimi gerçekleştirdi..

ayvalık ticaret odası zeytinliklerin imara açılması Haberi

ayvalık ticaret odası zeytinliklerin imara açılması

31 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında düzenlenen “10. Ayvalık Zeytin Hasat Günleri”nde, sanat, akademi, basın ve iş dünyasından çok sayıda konuk ağırlıyorlar. Ne var ki zeytinlikler ve zeytinyağı için başarıdan söz edilmesi zor günlerden geçtiğimiz de aşikâr.


25 dönümden küçük zeytinlikleri imara açan “Elektrik Piyasası Kanunu ile Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” yüzünden diken üstündeler.


Ayvalık Zeytin Üreticileri Derneği ve ATO Zeytin ve Zeytinyağı Komisyonu Başkanı Salih Madra’nın bundan 2.5 ay önce Tarım Bakanlığı’ndan Sanayi Bakanlığı’na havale edilen bu tasarının Meclis’ten çekilmesi için başlattığı kampanyayı 156 bin kişi imzaladı. Ayvalık’ta zeytin lobisi yürütenlerin bir kısmı, hangi proje için kaç zeytin ağacının kesileceğinin belirlenmesinin, tasarının ucu açık bir zeytinlik kıyımına dönüşmesini engelleyebileceği umudunu taşıyorlar. Kesilen zeytin...