07 / 05 / 2024

Azerbaycan konut

Azerbaycan konut

Azerbaycan’ın iki önemli gazetesinin sahibi ziyaretime geldi. Reşat Mecid ve Elçin Şıxlinski ile Azerbaycan üzerine sohbet ettik. Azerbaycanlıların Türkiye’den konut alma potansiyellerini sordum. Bu konuları yazmadan önce kısaca Azerbaycan’ı tanıyalım…

PASHA Bank,Türkiye’de ev almak isteyen Azerbaycan vatandaşlarına konut kredisi veriyor!

2015 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösteren Azerbaycan menşeeli PASHA Bank, Azerbaycan vatandaşlarına konut kredisi vereceğini belirtti.

Kahramanmaraş’ta Azerbaycan’ın finanse ettiği konutlar yükseliyor!

Azerbaycan’ın finanse ettiği Azerbaycan Mahallesi yapım çalışmaları hızla devam ediyor. Bu kapsamda, proje alanı içerisinde kalan Kültür Park’ın da yıkımına başlandı. Buna göre, alanda yeni konut ve iş yerleri yükselecek.

Azerbaycan, Kahramanmaraş’ta konut ve okul inşa edecek! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Türkiye ve Azerbaycan arasında, Kahramanmaraş’ta konut, ilköğretim okulu, anaokulu ve kültür merkezi yapımı konusunda iş birliği anlaşması imzalandı. Söz konusu anlaşma, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Azerbaycan'ın Kahramanmaraş'ta yapacağı 1000 konutun temeli atıldı

Azerbaycan'ın Türkiye'deki Kahramanmaraş ilinde, toplamda 1000 konut inşa edilmesi planlanan bir proje için temel atma töreni düzenlendi.

Yabancıya satışta hedef lüks konut!

Yabancılara yapılacak konut satışında yeni hedef lüks konut konut oldu. 1 milyon dolardan fazla  gelir beklenirken Singapur, Hong Kong, Çin, Kazakistan, İran ve Azerbaycan’dan rezervasyonlar geliyor. 

Aliyev'in kızları Londra'da 60 milyon sterlinlik konut almaya çalıştı!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in kızlarının, bir off-shore şirket üzerinden Londra'da 60 milyon sterlin değerinde konut satın almak istediği, ancak bu satın alma işleminin "ciddi ölçüde kara para aklama riski" taşıdığı ifade edildi.

Emlak Konut, Azerbaycan Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı'nda!

Emlak Konut, fuarda Maslak 1453, Büyükyalı ve Nidapark Kayaşehir projelerinin tanıtımını gerçekleştiriyor. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum, "Türkiye'deki marka projelerin Azerbaycan'daki alıcılarla buluşması çok önemli. " dedi.

Azerbaycan TOKİ'yi model aldı!

TOKİ model alarak, Azerbaycan Konut ve İnşaat Yapım Kamu İdaresi'ni kurdu. Turan, "TOKİ modelini öğrenmek ve uygulamak isteyen ülkelere tecrübelerimizi ve finansman modelimizi aktarıyoruz." dedi.

Azerbaycanlılar Türkiye'den konut alır mı?

Azerbaycan’ın iki önemli gazetesinin sahibi ziyaretime geldi. Reşat Mecid ve Elçin Şıxlinski ile Azerbaycan üzerine sohbet ettik. Azerbaycanlıların Türkiye’den konut alma potansiyellerini sordum. Bu konuları yazmadan önce kısaca Azerbaycan’ı tanıyalım…

Türkler Azerbaycan'da konut alıyor

Azerbaycan'da Türk vatandaşları, konut alan yabancı uyruklular arasında ilk sırada. En çok da başkent Baku'yu tercih ediyorlar.

İstanbul`da konut fiyatları henüz değerini bulmadı

Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, "İstanbul'daki konut fiyatları yükselişini sürdürür." dedi.

TOKİ Erzurum`a 156 konut yaptıracak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Erzurum Narman'a konut, ticaret merkezi ile adaiçi, genel altyapı ve çevre düzenleme inşaatlarının yapımı için ihale açtı.

Hangi semtte? Konut fiyatları ne kadar arttı?

Hangi semtte? Konut fiyatları 2005 ve 2006'da ne kadardı? Şimdi ne kadar?

Azerbaycan konut Haberi

Azerbaycan konut



“Bir Millet İki Devlet” sloganının bir tarafı Türkiye, Diğer tarafı ise Azerbaycan’dır…  Türkiye, Türkçesine en yakın dil Azerbaycan dilidir… Nüfusu yaklaşık 9.235.000 ama Rusya’da 3 milyon, İran’da ise yaklaşık 30 milyon Azerbaycan Türkü yaşıyor… Türkiye’den konut alan İran vatandaşlarının büyük çoğunluğu da aslında Azerbaycan Türkleridir… Nüfusun %95’i Müslüman, bunların da %70’i Şii Mezhebine mensuptur… 


Ülkenin Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Başbakanı ise Artur Rasizaded’dir… Yüz ölçümü 86.600 km2, kişi başı GSYİH ise $ 6.139’dır. Azerbaycan, idari olarak 59 bölgeye (rayon), 11 sehir idaresine ve 1 özerk cumhuriyete ayrılmıştır. Türkiye’de 2011 yılı verilerine göre 13.645 Azerbaycan Vatandaşı, Azerbaycan’da ise 43.846 Türk vatandaşı yaşıyor. 


Azerbaycan, Avrasya'nın doğusu ile batısı arasını birbirine bağlayan köprü konumundadır.  Hazar denizindeki zengin petrol yatakları, doğal gaz rezervleri ile ekonomik değerinin...