08 / 05 / 2024

azilde vekilin yetkisi

azilde vekilin yetkisi

Emlak sektörü ile ilgili bir kavram olan azil ne demektir, azilde vekilin yetkisi nasıl kontrol edilir sorularının yanıtı haberimizde...

İcra ve İflas Kanunu Uyarınca Borçluya Satış Yetkisi Verilmesine Dair Yönetmelik 2022!

İcra ve İflas Kanunu Uyarınca Borçluya Satış Yetkisi Verilmesine Dair Yönetmelik bugünkü 31849 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TL'ye dönüşüm hesaplarında Merkez Bankası'na faiz yetkisi

Bugünkü 31737 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kararla son zamanlarda sık sık gündeme gelen Türk Lirasına dönüşüm hesaplarında TCMB'ye faiz yetkisi verildi.

Ekrem İmamoğlu'na Kirazlı-Halkalı Metro Hattı projesi için borçlanma yetkisi verildi!

Kirazlı-Halkalı Metro Hattı projesi için İBB tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 299 milyon 800 bin euro borçlanma yetkisi

Ekrem İmamoğlu'na metro projeleri için 150 milyon Avro borçlanma yetkisi verildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattı ve Sabiha Gökçen Havalimanı Raylı Sistem Bağlantısı Projelerinde kullanılmak için İBB Başkanına 150 milyon Avro borçlanma yetkisi verdi.

Mehmet Nuri Ersoy'dan ormanlarda yapılaşma yetkisi açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ormanlarda yapılaşma yetkisi ile ilgili sınırlandırmaya yönelik kanunun 39 yıl önce çıkarıldığını açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Van'da bazı alanlarda verilen imar yetkisi 1 yıl uzatıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Van'da depremden sonra verilen, bazı alanlarda imar planları ile her türlü arazi ve arsa düzenlemeleri yapma, yaptırma ve onaylama yetkisi 1 sene uzatıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesine 700 milyonluk kredi kullanım yetkisi verildi!

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi, Ankara Büyükşehir Belediyesine çeşitli hizmetlerde ve projelerde kullanılmak üzere, oy birliğiyle, 700 milyon lira kredi kullanım yetkisi verdi.

İBB'den metro projeleri için borçlanma yetkisi!

Olağanüstü gündemle toplanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) meclisinde borçlanma taleplerinin birçoğu revize edilerek meclisten geçti. Metro İstanbul'a 30 milyon TL borçlanma yetkisi verildi...

İBB'ye 6 metro hattı için 437 milyon avro borçlanma yetkisi!

İBB tarafından "Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı inşaat ve araç alım işi" için 98 milyon 631 bin 803 avro ve "Dudullu-Bostancı Metrosu inşaat işleri" için de 188 milyon 325 bin 406 avro tutarında dış borçlanma yetkisi verildi...

Kapadokya için başkanlığa yıkım yetkisi verildi!

Kültür Bakanı Nuri Ersoy, “Kapadokya Alan Başkanlığı’yla birlikte sanki bölgenin koruma statüsü azaltılmış gibi bir söylem var. Oysa Alan Başkanlığı’na yıkım yetkisi verildi” diye konuştu.

Kentsel dönüşüm yetkisi Cumhurbaşkanı’na verildi!

6306 sayılı Kanun ve Uygulama Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik ile kentsel dönüşüm alanı oluşturma yetkisi Cumhurbaşkanı’na verildi.

Akiş GYO'dan tahvil ihracı yetkisi açıklaması!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tahvil ihracı yetkisi hakkında açıklama yaptı. Şirket bu açıklaması KAP'ta yayınladı...

15  maddede site kat malikleri kurulu yetkisi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site kat malikleri kurulunun yetkisi" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı..

azilde vekilin yetkisi Haberi

azilde vekilin yetkisi

Azilde vekilin yetkisi nasıl kontrol edilir?

Azilde vekilin yetkisi nasıl kontrol edilir sorusunun yanıtından önce azil ne demektir sorusunun cevaplayalım.


Azil, vekaletnamedekin vekilin ve yetki belgesindeki temsilcinin yetkisinin sona erdirilmesi yani azledilmesidir. Azil noterden yapılabileceği gibi tapu sicil müdürlüğüne verilecek bir dilekçe ile de yapılabiliyor.


Azil belgesi tapu sicil müdürlüğüne ulaşınca aziller siciline kaydedilir. Azil, tapu sicil müdürlüğüne ulaştığından itibaren geçerli olur.


Azilde vekilin yetkisi nasıl kontrol edilir?

Vekaletle yapılan işlemlerde aziller sicilinden mutlaka arama yapılarak vekilin yetkisinin devam edip etmediğine bakılır.



Işıl Seren...