24 / 12 / 2024

azınlık yasası

azınlık yasası

Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem azınlık vakıflarına ait malların iadesiyle ilgili yasanın çıkmasından sonra 1117 birçok gayrimenkulu eski sahiplerine devrettiklerini, 600'ünü ise reddettiklerini söyledi..

Airbnb yasasıyla günlük kiralık konut sayısı 2 ayda yüzde 435 düştü!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Airbnb düzenlemesi meyvelerini vermeye başladı. Günlük kiralık konut sayısı 2 ayda, 13 bin 472’den 3 bin adede kadar indi. Ayrıca bunun dışında güvenlik kontrolüne alınmış olan bu konutlar vergiye de tabi duruma getirildi.

İŞKUR MEK, günlük 285 TL maaşla işçi alımı yapacağını duyurdu 

İŞKUR meslek edindirme amaçlı MEK kurslarında istihdam sağlıyor. En az ilköğretim mezunu olan kişiler günlük 285 TL ile bu kursa katılabilir. İŞKUR MEK tarafından yayınlanan bu istihdam için süreç ve şart detayları da paylaşılmıştır. İşte İŞKUR’dan istihdam fırsatı...

İŞKUR az önce açıkladı. Başvuran herkese 9 ay boyunca günlük 359 TL verilecek! Bu parayı hemen alın!

İŞKUR’un düzenlediği iş başı eğitim programları kapsamında katılanlara günlük olarak ödeme yapılıyor. Sisteme kayıtlı iş arayışında olanların mesleki tecrübe kazanmaları ve istihdam sürecine katılmaları amaçlanan program için detaylar belli oldu.

Kentsel dönüşüm 1/3 azınlık hakları nelerdir?

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan bir yapıda 2/3 çoğunluk ile karar alınabiliyor. Çoğunluğa uymayan malikler haklarının neler olduğunu araştırıyor. Peki, kentsel dönüşüm 1/3 azınlık hakları nelerdir?

Günlük evde dudak uçuklatan ciro!

Günlük ve saatlik kiralanabilen konutlar üzerinden yaratılan ticaret hacmi dudak uçuklattı. Son 3 yılda İstanbul’da bulunan yaklaşık 80 bin günlük evden kazanılan para 500 milyon dolara çıktı.

Tarkan, Seyşeller'de günlük 1.600 euroya villa kiraladı!

Tarkan’ın, eşi Pınar Dilek ile gecikmeli balayı yaptığı otel, Seyşeller’in en lüksü... Megastar’ın 21 gün kaldığı villanın günlük ücreti ise 1.600 Euro

İstanbul’da günlük konut kiralamanın ticari hacmi 500 milyon dolar!

TUVIUS’un araştırmasına göre son üç yıl içinde İstanbul genelinde günlük kiralık olarak 74 bin 820 bağımsız üniteye ulaşıldığı, bu konutların yüzde 25’inin tekil ve birbirinden bağımsız arzlar olduğu belirleniyor.

Günlük-saatlik konut kiralamanın riskleri!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Ahmet Karabıyık bugün köşesinde "günlük-saatlik kiralık konutlar" konusunu işledi. İşte yazının detayları...

Günlük konutlarda yüzlerce milyon liralık vergi kaybı!

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Aşa, "Günlük kiralanabilen konutların sayısı İstanbul'da 15 bine ulaştı.15 bin konuttan ayda 45 milyon lira gelir... Bunun sadece KDV'si 8 milyon liranın üzerinde. Devletin yıllık kaybı en az 200 milyon lira" dedi.

Günlük ev kiralama sistemi kontrol altına alınacak!

2016 yılında yaşanan hain terör saldırılarından önce, teröristlerin günlük kiralanan evlerde kaldığı ortaya çıktı. Kayıt dışı kiralamanın önüne geçmek için yetkililer düğmeye bastı. Yapılacak yasal düzenlemelerle günlük kiralama sistemi tamamen kontrol altına alınacak ve çözümler getirilecek.

Otelcilerden günlük kiralık ev tepkisi!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun günlük kiralanan mekanlar konusunda çalışmalar yapıldığına ilişkin açıklamasını olumlu bulduklarını açıkladı.

Murat Şen: Günlük kiralık evler turizme darbe vuruyor!

Denizli Turistik Otel ve İşletmecileri Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, oteller açısından haksız rekabet, devlet açısından da büyük bir vergi kaybına neden olan günlük kiralık evler sorununa çözüm beklediklerini söyledi.

İbrahim Şahin günlük kiralık dairelere karşı uyardı!

Vali Şahin, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolaysıyla düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada günlük kiralık daireler ile ilgili muhtarları uyararak "Etrafınızda şüpheli, yabancı bir davranış gördüğünüzde mutlak suretle ilgili yerlere bildirmeniz gerekir." dedi.

azınlık yasası Haberi

azınlık yasası

AZINLIK vakıflarına ait malların iadesiyle ilgili yasanın çıkmasından sonra 1117 birçok gayrimenkul eski sahiplerine devredilirken, bazı kişilerin, devlete ait olduğunu fark ettikleri boş binaları kendilerine ait gibi devletten iade etmesi için başvurduğu ortaya çıktı. 


Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem, yasanın çıkmasının ardından gayrimenkul devri için yapılan 1560 başvurudan 600'ünün reddedildiğini belirterek "Bize belgesiz-bilgisiz taşınmazlarla ilgili müracaat etmeyin dedik. Adam yazmış, 'İstanbul'da Beyoğlu'nda daire. Tapu bilgisi, adres bilgisi hatta hangi sokakta olduğu bile yok. Ben size Beyoğlu'nda hangi daireyi vereceğim? Bölge müdürlüklerimizden bir eleman alıp elinden tutup sokağı göstersinler. Biz hemen tapu bilgilerine ulaşırız. Reddedilen 600 başvurunun hiçbirinde belge ve bilgi yok. Belge istemiyorum ama bilgi de yok. Hazine adına kayıtlı boş bir mülk görünce burası bizim diyen de var"...