20 / 05 / 2024

B düzeyi referans belgesi nedir

B düzeyi referans belgesi nedir

Referans belgesi, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Referans Belgesi Yönetmeliği gereğince, mühendislere uzmanlık ve uğraş konularına göre veriliyor. Peki, B düzeyi referans belgesi nedir? Nasıl verilir?

Gelişmişlik düzeyi yüksek Avrupa Birliği ülkelerinde ev sahipliği oranı geriliyor!

Avrupa İstatistik Ofisi verilerinden derlenen bilgilere göre Refah ve gelişmişlik düzeyi yüksek Avrupa Birliği ülkelerinde ev sahipliği oranı düşüyor. 

Özel sektör çalışanları dikkat! Bu bankadan size ödeme var, başvurmak yeterli!

Özel sektör çalışanları için ek ödeme yapılacağı duyuruldu. Başvuru yapanlar ödemeleri alabilecek. Maaş düzeyi fark etmeksizin çoğu özel sektörde çalışan kişilere nakit ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ek ödeme yapılacak. 

Ethereum'da şimdiye kadarki en büyük yükseltme geliyor

Bu yılın başlarında önerilen ve Optimism topluluğu tarafından Nisan ayında onaylanan bir hard fork olan yükseltmenin "yeni bir modülerlik, basitlik ve Ethereum denkliği düzeyi" getirmesi bekleniyor.

Aktif İyon Teknolojili Vestel Kurutma Makinesi Fiyatları ne kadar? 31 Mart 2023 fiyat listesi...

Çamaşırlar, Vestel'in geliştirdiği aktif iyon teknolojisine sahip kurutma makinelerinden elektrostatik yüklerden arınarak çıkıyor. Kırışıklık düzeyi azalmış bu çamaşırları ütülemek de kolaylaşıyor. Peki, Vestel Kurutma Makinesi ne kadar elektrik harcar?

Kayseri Üniversitesi KPSS şartı olmadan personel alımı yapıyor! Başvuru şartlarında yaş sınırı yok!

Üniversitenin yayınlamış olduğu personel alımı ilanında, toplam 10 farklı pozisyonda personel alımı yapılacağı belirtiliyor. Başvuru yapacak adayların ilgili pozisyon için belirlenen öğrenim düzeyi ve tecrübe şartlarını sağlamaları gerekiyor.

Emekliye bomba haber! En düşük maaş asgari ücret olacak!

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin masada tek formülün olduğunu ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar kapsamında olmayan iki grubu açıklamıştı. Öte yandan EYT düzenlemesinde en düşük emekli maaşının düzeyi için düşünülen taban belli oldu.

TOKİ başvuru şartında istenen hane halkı geliri nedir, kimleri kapsar? 

TOKİ 2022 Sosyal Konut başvuruları başladı. Ucuz fiyata ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar ise başvuru şartlarını mercek altına aldı. Koşullar arasında bulunan ve kafaları karıştıran en büyük soru ise hane halkının gelir düzeyi oldu. Peki TOKİ başvurusunda istenen hane halkı geliri nedir, kimleri k

U.B.D İnşaat Turizm Mühendislik Mimarlık Dekorasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

U.B.D İnşaat Turizm Mühendislik Mimarlık Dekorasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli bugün gerçekleştirildi. U.B.D İnşaat Turizm Mühendislik Mimarlık Dekorasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Eyüpsultan'da yapıldı.

Binalarda BID-Belgeleme, İletişim, Doğrulama Süreci ve Faydaları etkinliği 15 Mart'ta! 

Binalarda BID-Belgeleme,İletişim, Doğrulama (Cx) Süreci ve Faydaları semineri 15 Mart tarihinde yapılacak.

Lütfi Elvan'dan faizsiz konut edindirme kampanyaları açıklaması!

Lütfi Elvan, gelir düzeyi düşük vatandaşların yanında olacaklarını, hiçbir zaman onların mağduriyetine yol açacak bir girişimde bulunmayacaklarını belirtti.

Büdü Bey Turizm Organizasyon Hizmetleri Kafe Restoran Ve Bar İşletmeciliği Limited Şirketi kuruldu!

Büdü Bey Turizm Organizasyon Hizmetleri Kafe Restoran Ve Bar İşletmeciliği Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Turgut Çakır tarafından kuruldu.

Taksim AKM inşaatında kaza: 1 işçi yaralandı!

Taksim'de inşaat çalışmaları devam eden yeni Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatında çalışan işçinin üzerine inşaat kalıbı düştü...

İstanbul’da satılık 1 milyonu aşkın konut olması hepimizin ayıbıdır!

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, yaptığı açıklamada, "İstanbul’da satılık 1 milyonu aşkın konut olması maalesef hepimizin ayıbıdır." dedi.

B düzeyi referans belgesi nedir Haberi

B düzeyi referans belgesi nedir

B düzeyi referans belgesi nedir?

Referans belgesi, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Referans Belgesi Yönetmeliği gereğince, mühendislere uzmanlık ve uğraş konularına göre veriliyor.


Meslek bilgisi ve meslek deneyimi ile bir mühendisin ulaştığı mesleki birikimi belirten, bu Yönetmelik uyarınca verilecek C, B, A düzeylerindeki belge olan referans belgesi, bilgisi, uygulamaları, özgün katkıları, başarısı ve deneyim birikimine göre C, B ve A düzeylerinde veriliyor.


Peki, B düzeyi referans belgesi nedir? B Düzeyi Referans Belgesi başvuru koşulları nelerdir?


B Düzeyi Referans Belgesi başvuru koşulları

MADDE 8 – (1) B Düzeyi Referans Belgesi başvurusu yapabilmek için aşağıda belirtilen koşulları yerine getirmiş olmak gerekir:


a) En az oniki yıldan beri Oda’ya kayıtlı üye olmak ya da en az beş yıldan beri Oda’ya kayıtlı üye olmak ve bu Yönetmeliğin 12 nci maddesinin...