21 / 05 / 2024

bafra işhanı yıkılacakmı

bafra işhanı yıkılacakmı

'Bafra Vakıflar İş Hanı'nın yıkılması konusunda, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Haluk Koç tarafından verilen soru önergesine cevap geldi. Bülent Arınç ise söz konusu hanın yıkılarak yeniden yapılacağını belirtti...

1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Hanı iki ayda yıkılacakmış!

Belediye tarafından 1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Han'ının yıkımı için 2 ay süre verilmiş.

Eminönü Hanı 1939 yılında yıkılmış!

1942 yılında bir türlü sonuçlandırılamayan Eminönü Hanı için yıkım kararı verilmiş. Söz konusu yapının 1942 yılında yıkılması için çalışmalar başlatılmış.

Bakan Mehmet Özhaseki: 680 bin konut ve 170 bin civarında iş yeri yıkıldı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem konutlarına ilişkin konuştu. Bakan Özhaseki, 680 bin konut ve 170 bin civarında iş yeri yıkıldığını ve 200 bin konutun yapıldığını inşa etti. 

Depreme dayanıksız olan Sami Ulus Çocuk ve Kadın Sağlığı Hastanesi için yıkım kararı verildi!

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılma kararı verilen Sami Ulus Çocuk ve Kadın Sağlığı Hastanesi için yıkım kararı alındı.

Ankara Dışkapı Hastanesi için yıkım kararı geldi!

Başkent Ankara'da Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra oluşturulan Sağlık Yapıları Yıkım Değerlendirme Komisyonu'nun incelemesi sonucu Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi için yıkım kararı alındı.

İstanbul depremiyle ilgili çarpıcı uyarı: Binaların yüzde 5'i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacak!

TBMM Deprem Komisyonu ve Bayındırlık, İmar Komisyonu CHP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek İstanbul'da, olası bir depremde binaların yüzde 5'i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacağını söyledi.

Çamlıca Camisi Çevresi Dönüşüm Projesi 2. Etap için yıkımlar başladı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Üsküdar Belediyesi tarafından başlatılan Çamlıca Camisi Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2. Etap için yıkımlar başladı...

Lionel Messi'nin oteli için yıkım kararı alındı!

Barcolana'dan PSG'ye transfer olan Lionel Messi'nin Barcelona'da 30 milyon euro'ya satın aldığı oteli için yıkım kararı alındı.

Rıdvan Karakayalı'nın İzmir Kemalpaşa'daki villası için yıkım talebi!

İzmir Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın eşi üzerine kayıtlı olan ve kaçak olarak inşa edildiği iddia edilen havuzlu villa için yıkım talebinde bulunuldu. 

Avcılar'da iki bina için yıkım kararı!

Avcılar’da ayakkabı imalathanesindeki patlamada hasar alan iki bina için yıkım kararı alındı.

Rize'de 17 bina için yıkım kararı alındı! 

Rize'de meydana gel sel felaketi sonrasında hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Kent genelinde selden hasar gören 17 bina için yıkım kararı alındı. 

Rize'de 665 bina için yıkım kararı!

Rize'de meydana gelen sel felaketi sonrasında 665 yapı için yıkım kararı alındı. 

İstanbul'daki depremde çatlaklar oluşan bina için yıkım kararı!

Mega kent İstanbul'da geçtiğimiz hafta yaşanan 3.9 büyüklüğündeki depremin ardından çatlaklar meydana gelen bina içim yıkım kararı verildi.

bafra işhanı yıkılacakmı Haberi

bafra işhanı yıkılacakmı


Geçtiğimiz ay yıkılması gündeme gelen 'Bafra Vakıflar İş Hanı'nın yıkılması konusunda, TBMM'ye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Haluk Koç tarafından verilen soru önergesine cevap geldi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, söz konusu hanın yıkılarak yeniden yapılacağını belirtti.


Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından verilen cevapta şöyle denildi: “Bakanlığım sorumluluğundaki Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre mülkiyeti Hacı Murat Vakfı’na ait, Samsun ili Bafra ilçesi Hacınabi Mahallesi, Tekel Caddesi'nde bulunan ve tapunun 183 ada, 1 parselinde kayıtlı 571,74 metrekare yüz ölçümlü 4 katlı kagir İş Hanı 1977 yılında inşa edilmiştir.


Anılan iş hanının yapımı için genel müdürlükçe 2013 yılında avan proje hazırlanmış, söz konusu proje iş hanının karşısında bulunan kültür varlığı niteliğindeki Çarşı Camii’ne cephe vermesi...