03 / 05 / 2024

Bağdat Caddesinde dönüşümle metrekare fiyatları

Bağdat Caddesinde dönüşümle metrekare fiyatları

Türkiye'yi 20 yılda yeniden şekillendirmeyi amaçlayan kentsel dönüşüm hamlesinin Ekim 2012'de başlamasıyla, 6,5 milyon konutun yıkılarak yeniden yapılanması sürüyor.

İBB kentsel dönüşümle 650 bin konut inşa edebilir mi? Tek tek hesaplandı!

AK Parti'nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul’da 650 bin konutun dönüştürülmesini vadediyor. Peki İBB kentsel dönüşümle 650 bin konut inşa edebilir mi? İşte maliyet hesaplaması...

Yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? TMMOB tek tek açıkladı!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu’nun gerçekleştirdiği 5. İstanbul Kent Sempozyumu'nda yeni kentsel dönüşüm yasası da masaya yatırıldı. Peki yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? Mülkiyet hakkı ihlali yaşanır mı? 

Başak Kentsel Dönüşüm Projeleri Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Başak Kentsel Dönüşüm Projeleri Geliştirme Anonim Şirketi Baycılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Taşkan tarafından kuruldu.

Diyarbakır Bağlar'ın çehresi kentsel dönüşümle değişiyor!

Diyarbakır Bağlar'da "riskli" olarak ilan edilen ve yapıların yıkımına başlanan 54 dönümlük alanda Kentsel Dönüşüm Projesi hayata geçiriliyor.

Başka Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Başka Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt’ta  50 bin TL sermaye bedeli  ile Çağrıhan Araç  ve Adem Karadoğan tarafından kuruldu.

Aliağa Belediyesi, Sarı Konutları kentsel dönüşümle yenileyecek!

İzmir Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, kentte bulunan Sarı Konutları'nın kentsel dönüşümle yenileneceği dile getirdi. Çalışmaların 18 ayda tamamlanması bekleniyor. 

Kentsel dönüşüme Mustafa Çiçek bakışı: Bağdat Caddesi dönüşümün merkezi!

Tecrübesinin getirdiği dinamizm ve yeniliklere açık bakış açısıyla mimaride farklılıklar yaratan Mustafa Çiçek, kentsel dönüşümün önemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kocasinan'ın kadim sorunları kentsel dönüşümle çözülüyor!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, mahallelerin kadim sorunlarını, kentsel dönüşümle çözdüklerini söyledi.

16 yıldır kentsel dönüşümle hak sahibi olduğu evin tapusunu alamadı! 

Melih Gökçek’in başlattığı kentsel dönüşüm kapsamında yapılan çekilişte evi bodrum katından çıkan Ankaralı Hüseyin Şeremet, 16 yıldır verilen sözün tutulmasını bekliyor.

Kentsel dönüşümle şehirler yeniden yapılandırılabilir!

Türkiye bundan sonra bu kaynaklarını mutlaka kentsel dönüşüm için kullanmalı. Kentsel dönüşümle şehirler yeniden yapılandırılabilir...

Esenler’de deprem riski kentsel dönüşümle sıfırlanacak!

İstanbul Esenler'de son sürat süren kentsel dönüşümle ilçede deprem riskinin sıfırlanması hedefleniyor

Kentsel dönüşümle evini yenileyeceklere müjde!

Yurt genelinde yaşanan depremlerin ardından tedirginlik yaşayan vatandaşlar kentsel dönüşümle evlerini yenilemek istiyor. Riskli yapılarda oturan vatandaşlara devlet faiz indiriminde bulunarak yüzde 0.58 faizle konut kredisi kullandırıyor...

Kayseri Kocasinan kentsel dönüşümle yenileniyor!

Kocasinan'ı kentsel dönüşümle yenilediklerini söyleyen Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, "Kocasinan'ın daha da güzelleşmesi için kentsel dönüşüm bizim için en önemli çalışmalardan birisidir'' dedi.

Bağdat Caddesinde dönüşümle metrekare fiyatları Haberi

Bağdat Caddesinde dönüşümle metrekare fiyatları

Kentsel dönüşüm çalışmalarının üssü ise İstanbul'un en gözde sosyal yaşam alanlarından olan Bağdat Caddesi, metrekare fiyatlarının yenileme çalışmalarıyla 3 kat arttığı Bağdat Caddesi'nde yatırım oranları da aynı hızda artıyor. 



Bağdat Caddesi'nin büyük holdingler, inşaat şirketleri ve yatırımcılar tarafından mercek altına alındığını söyleyen Coldwell Banker Profesyonel Gayrimenkul Yatırım Danışmanı Ayşe Fügen Arda, "Kadıköy'de konut stoku 31 bine, iş yeri sayısı 10 bine dayandı. Bağdat Caddesi de yenileme çalışmalarıyla her geçen gün artan metrekare fiyatlarına rağmen yatırımcıların gözdesi olmaya devam ediyor" dedi. 



2010 yılında Bağdat Caddesi'nde 35 yaşın üstündeki konutlarda kentsel dönüşüm çalışmaları başladığında metrekare fiyatlarının 3-4 bin lira arasında olduğunu belirten Arda, "2014 yılında metrekare fiyatları 7 bin liraya, 2015 yılında metrekare fiyatları 13 bin liraya kadar çıktı" dedi. Bağdat Caddesi'nin sahil...