21 / 07 / 2024

Bagfaş fabrikası inşaatı

Bagfaş fabrikası inşaatı

Bagfaş, üretime geçmeden 200 bin ton granül nitratlı gübrenin satılması için Transammonia ile anlaşmasından sonra, Almanya merkezli BayWa ile de 170 bin tonluk gübrenin ihraç edilmesi için anlaşmaya vardı.

SASA inşaatında çalışan işçilerden düşük zamma tepki! En az iki asgari ücret istiyoruz...

SASA’nın Adana'da yeni yapılan fabrikasının inşaatında çalışan işçiler, maaşlarına yapılan düşük zaman dolayı işi bıraktı. 

O ildeki çimento fabrikasının inşaatına vatandaşlardan 'dur' emri sonuç verdi! İnşaat mühürlendi!

Muğla Deştin’deki tamamı orman ve tarım arazilerinden oluşan 7 bin 751 dönümlük alanda yapımı devam çimento fabrikasına karşı vatandaşların çabaları karşılık buldu ve inşaat mühürlendi.

2020'de inşaat sektörünün cirosu 627 milyar TL!

Yalova'da Temiz Oda Sistemleri Fabrikası açılış töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, inşaat sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Yerli otomobil fabrikasının inşaatında son durum ne?

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) Gemlik Tesisi’nde başlayan inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Fabrikanın boyahane, enerji, gövde ve giriş binalarının altyapı çalışmaları tamamlandı. 

İznik Gölü kenarındaki fabrikaya inşaatı bittikten sonra ÇED raporu verildi iddiası!

Orhangazi'de zeytinyağı fabrikasının ÇED süreci, inşaatı tamamlandıktan sonra başladı. Avukat Erol Çiçek, tesisin inşaatının ÇED yönetmeliğine, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’na ve 1/25 000 Ölçekli İznik Gölü Nazım İmar Planı'na aykırı olduğunu belirtti. 

Yerli oto fabrikasının inşaatında 5 bin kişi çalışacak!

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından yerli otomobilin üretileceği fabrikanın bu ay başlayacak üst yapı inşaatında 5 bin kişinin istihdam edileceği açıklandı.

Yerli otomobil fabrikasının inşaatı 12 ayda bitecek!

TOGG’un sosyal medya hesabından fabrikanın inşaatında gelinen son nokta dron ile görüntülendi. Yerli otomobilin üretileceği fabrikanın bu ay başlayacak üst yapı inşaatında da 5 bin kişinin çalışacağı belirtildi. 

Tesla'nın Avrupa'daki ilk fabrikasının inşaatı durduruldu!

2021 yılının yaz aylarında ilk kez Avrupa’da faaliyete geçmeye hazırlanan ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın fabrika inşaat çalışmaları, kış uykusundaki yılanlara ve kertenkelelere zarar verdiği gerekçesiyle mahkeme kararı ile durduruldu.

Türkiye'nin otomobili fabrikasının inşaatı hız kesmiyor!

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında tanıtımı yapılan ve 2022 yılında yollara çıkması beklenen yerli otomobilin Bursa Gemlik'teki fabrika inşaatında çalışmalar hız kesmiyor. 

Iglo Architects’in tasarladığı YC Inox fabrikasında inşaat çalışmaları hız kesmiyor!

Mimari tasarım süreci Iglo Architects tarafından sürdürülen, Tayvanlı çelik devi YC Inox’un Dilovası’ndaki 80 milyon dolarlık dev yatırımının inşaatına ihale sürecinin tamamlanmasıyla star verilecek. Projede 2021 yılının son çeyreğinde test üretimlerine geçilmesi hedefleniyor.

Türk Kızılay Barınma Sistemleri Fabrikası inşaatında son durum ne?

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Onarım Fabrikası ve arazisinde Türk Kızılay tarafından hayata geçirilecek olan Barınma Sistemleri Fabrikası inşaatını inceledi.

Türkiye Şeker Fabrikaları'ndan Elazığ'da inşaat yapım işi ihalesi!

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Elazığ Şeker Fabrikası Müdürlüğü, Elazığ'da inşaat yapım işi ihalesi gerçekleştirecek.

Türkiye'nin Otomobili fabrikasının inşaatında 2 bin kişi çalışacak!

Türkiye'nin Otomobili'nin üretileceği Bursa Gemlik'te ''Çevresel Etki Değerlendirmesi'' (ÇED) toplantısı düzenlendi. Fabrikanın inşaatında 2 bin kişinin çalışacağı öğrenildi.

Bagfaş fabrikası inşaatı Haberi

Bagfaş fabrikası inşaatı

MART ayında 660 bin tonluk gübre üretim kapasitesine sahip yeni fabrikanın temelini atan Bagfaş, üretime geçmeden 200 bin ton granül nitratlı gübrenin satılması için Transammonia ile anlaşmasından sonra, Almanya merkezli BayWa ile de 170 bin tonluk gübrenin ihraç edilmesi için anlaşmaya vardı. Yapılan anlaşmayla 1923 yılında Münih’te Türk Caddesinde kurulan bir firma olan BayWa’ya, Bandırma’dan gübre ihraç edilecek olmasının kendilerini sevindirdiğini ifade eden Bagfaş Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Kemal Gençer, “Firmanın Türk Caddesi’nde ve Cumhuriyet’in kurulduğu tarihte kurulması bizim için de güzel bir tesadüf oldu” dedi.   

140 milyon Euro’luk yatırımla 2015’te bitirilmek üzere Bandırma’da yeni bir gübre fabrikası yatırımı yapan Bagfaş’ın Yönetim Kurulu Başkanı Gençer, “Kalsiyum nitrat gübresi stratejik bir gübre halini aldı. Dünyadaki tesisler hep eski teknikle çalışan...