07 / 05 / 2024

Bahçe Nurdağı Hızlı Demiryolu Projesi son durum

Bahçe Nurdağı Hızlı Demiryolu Projesi son durum

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından, yük trenlerinin seyir sürelerini 80 dakikadan 15 dakikaya, yolcu trenlerinin seyir sürelerini ise 60 dakikadan 10 dakikaya indirecek olan Bahçe-Nurdağı hızlı demiryolu projesinde ışık göründü.

Türkiye Sigorta 2024’e hızlı bir başlangıç yaptı! İlk iki ayda 19,3 milyar TL’lik prim üretimi gerçekleşti!

Türkiye Sigorta, senenin ilk iki ayında toplam prim üretimini yüzde 160 yükselterek 19,3 milyar TL’lik prim üretimi ile yıla hızlı bir başlangıç yapmış oldu. 

Bakan Uraloğlu açıkladı! Karadeniz'e yüksek hızlı tren geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, tüm Türkiye'yi yüksek hızlı tren hatlarıyla sarmak için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını kaydetti. 

Karadeniz'e hızlı tren müjdesi: Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Treni ile Ankara-Samsun arası 2 saat 45 dakikaya düşecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ulaştıracaklarına dikkat çekti ve Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı'na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Küresel ticaret resmen çakıldı! Son 3 yılın en hızlı düşüşü yaşandı!

Küresel ticaret bu yılın temmuz ayında neredeyse 3 yılın en hızlı düşüşünü yaşadı. Temmuz ayındaki yıllık düşüş yüzde 3,2 olarak kayıtlara geçti. Yüksek enflasyon, faiz artışları ve hizmet harcamaları talepte düşüşe sebep olan etkenler olarak gerçekleşti.

'Gümüşte hızlı yükselişe hazırım' diyen İslam Memiş rakam vererek yatırımcılara seslendi!

Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın ve gümüş fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Yatırımcılar gümüş fiyatlarının ne kadar olacağını araştırırken Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş '''Gümüşte hızlı yükselişe hazırım' diyerek rakam verdi.

Altın zincirlerini kırdı! Altın Kahini İslam Memiş yeni rekorları peş peşe açıkladı! Elini hızlı tutan kazanacak

Son dakika altın fiyatları yükselmeye devam ediyor. Altın zincirlerini kırıp hızla yükselirken  Altın Kahini İslam Memiş yeni rekorları peş peşe açıkladı. Altın almak isteyenler hemen harekete geçin, elini hızlı tutan kazanacak..

Satılık konut fiyatları en hızlı hangi ilde arttı?

sahibindencom ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM)’ın hazırladığı “sahibindex Satılık Konut Piyasası Görünümü” raporunda satılık konut fiyatlarının en hızlı arttığı illere yer verildi. İşte detaylar...

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nda altyapıları çalışmaları tamamlanıyor!

2022 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Ankara-İzmir YHT projesi hakkında açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı Projesi'nin son durumu hakkında bilgi verdi. 

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı yarın açılıyor!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker bugünkü köşesinde Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nı kaleme aldı. İşte Çiğdem Toker'in o yazısı...

Bahçeşehir Koleji'nden Antalya'ya yeni kampüs!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bahçeşehir Koleji, yeni kampüsünü Antalya Serik'te hayata geçiriyor.

Sivas'ta hızlı tren için çalıştay düzenlenecek!

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ‘Geleceğe Hızlı Yolculuk - Hızlı Tren’ konulu çalıştay hazırlayacak. 

Bahçeşehir Eğitim ve Yaşam Vadisi inşaatında sona gelindi!

Başakşehir’in ilk fen lisesinin içerisinde yer aldığı Bahçeşehir Eğitim ve Yaşam Vadisi’nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Dev külliyenin inşaatının Mayıs ayında tamamlanması bekleniyor.

İstanbul riskli yapı stokundan hızlı şekilde kurtulacak!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün bütçe toplantısında deprem konseyi çağrısını yineledi. Ekrem İmamoğlu, -İstanbullun riskli yapı stokundan garantili ve hızlı şekilde kurtulmasına destek olacağız" dedi.

Bahçe Nurdağı Hızlı Demiryolu Projesi son durum Haberi

Bahçe Nurdağı Hızlı Demiryolu Projesi son durum

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından, Osmaniye'nin Bahçe ve Gaziantep'in Nurdağı ilçeleri arasında yer alan Gavurdağı'nda sürdürülen hızlı demiryolu projesi çalışmaları sürüyor. Milliyet'te yer alan habere göre, geliş ve gidiş istikametinde iki tünelin tamamlanmasıyla birlikte Bahçe-Nurdağı (Fevzipaşa Varyantı) hattı 32 kilometreden 17 kilometreye düşmüş olacak. Tren hattı hizmete girince yük trenlerinin seyir süreleri 80 dakikadan 15 dakikaya, yolcu trenlerinin ise 60 dakikadan 10 dakikaya kadar inecek. Bu sayede zaman ve enerji tasarrufu sağlanmış olacak. Trenlerin çekiş hızları da 2 kat artmış olacak.Toplam uzunlukları 20 kilometre olan tünellerin, 9.5 kilometrelik etabında geçtiğimiz günlerde güçlü makinelerle yapılan delme işlemleri tamamlandı ve ilk ışık görüldü. Diğer 9.5 kilometrelik tünelde de 2 kilometre ilerleme sağlandı.

Proje kapsamında 16 adet köprü, 84 adet menfez ve 7...