07 / 07 / 2024

Bakanlığın kiralık hizmet binaları

Bakanlığın kiralık hizmet binaları

Bakanlığın kiralık hizmet binalarına ve ödenen kira bedelleri meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Yokuş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

1941 yılında kiralık yazlık ev oyunu! Ev yok demişler, oda oda kiralamışlar...

1941 yılında vatandaşlar kiralık yazlık ev bulmakta zorluk yaşamış. Emlakçı emlakçı gezen vatandaşlar boş gördükleri evleri kiralamak istediklerinde 'dolu' yanıtını almışlar. İşte 1941'de emlakçıların kiralık yazlık ev oyunu...

İstanbul'da en kötü evin kirası 20 bin TL! Evini boş tutandan vergi alınırsa kiralık konut piyasası düşer!

69,6 bin takipçili Trader Yavuz isimli kullanıcı, İstanbul'da en kötü evin kirasının 20 bin TL olduğunu söyledi ve kiralık konut piyasasının düşmesi için vergi önerisini dile getirdi. İşte o paylaşım...

Günlük kiralık evlerde 101 gün uyanıklığı!

Tatil beldelerindeki fırsatçılar günlük kiralık evler için getirilmiş olan ‘100 gün sınırı' ve ‘komşu onayı' kriterini sıra dışı bir yöntemle aşıyor.

Kiralık turistik konutta şartlar esnetildi mi?

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından alınan karar ile birlikte kiralık turistik konutta şartların esnetildiği belirtildi ve karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yeni düzenlemeler satılık ve kiralık ev fiyatlarını yaz sonunda uçuracak! Yeni konut krizi kapıda!

Satılık ve kiralık ev fiyatları ile ilgili bir son dakika uyarısı yapıldı ve fiyatların uçacağı, yeni konut krizinin de kapıda olduğu belirtildi. İşte sektör temsilcilerinin o açıklamaları...

40 bin TL kiralık evde 6 bin 500 liraya oturan kiracıya sitem: Varlıklı kiracıların yatırım aracı olduk

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki gerilim sosyal medyada çığ gibi büyüyor. Bazı ev sahipleri, kiralık evlerinin rayiç bedelleri altında kaldığından şikayet ederken yüzde 25 kira sınırı düzenlemesinin ev sahiplerini mağdur ettiği belirtildi. 

Dünya emlak uzmanları İstanbul kiralık konut piyasasını değerlendirdi! Beşiktaş'tan Ataşehir'e! İşte favori bölgeler!

Uzun dönem kiralık konut hizmeti sağlayıcısı Colife'ın uzmanları, İstanbul'daki kiralık konut piyasasını değerlendirerek, bölgelere göre kiracıların favorilerini açıkladı.

Sancaktepe'deki 4 dönümlük askeri arazinin imara açılmasına Bakanlıktan iptal kararı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından afet riskine karşı kentsel dönüşümde kullanmak  için “rezerv yapı alanı” ilan edildikten sonra  ticari alana çevrilen Sancaktepe'deki 4 dönümlük askeri arazinin imara açılmasında iptal kararı çıktı.

Antalya'yı terk eden yabancılar kiralık konut piyasasını alt üst etti! Eşyasız kiralık ev bulunamıyor...

Antalya'da ev kiraları ve konut satış fiyatları yaklaşık 1,5 yıldır sabit kalırken Antalya'nın tek sorunun eşyasız kiralık ev bulamamak olduğu ortaya çıktı. 

Hem yaz sezonu ve hem de durağan fiyatlar kiralık konut piyasasını hareketlendirdi!

Giderek yaklaşan yaz sezonu ve durağan fiyatlar kiralık piyasasını da hareketlendirirken, kiralık aramalarında yüzde 45 artış yaşandığını kaydeden uzmanlar, fiyatların dengeye oturduğunu, sene boyunca fahiş köpük artışı beklemediklerini dile getirdi.

Martta ev arayanların yüzde 43'ü kiralık, yüzde 57'si satılık ilanlara baktı!

Emlakjet, 2024 yılı Mart ayı emlak verilerini yayınladı. Buna göre Türkiye genelinde Mart ayında konut arayanların yüzde 45’i kiralık yüzde 55’i satılık konut aradı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan ‘kiralık araç’ açıklaması geldi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan ‘araç kiralama’ iddialarına ilişkin olarak bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “Bakanlığımızın hizmetindeki kiralık araçlara yönelik daha önceki senelerde yapılan sözleşmenin süresinin dolması nedeni ile yeni bir sözleşme imzalanmasına gerek duyulmuştur."

Pendik’teki 90 dönümlük alan iki bakanlığı karşı karşıya getirdi!

İstanbul Pendik’te yer alan toplamda 90 dönümlük ormanlık alanı imara açan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na karşı Mimarlar Odası'nın açtığı davaya, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Orman Genel Müdürlüğü meslek odasının yanında müdahil oldu.

Bakanlığın kiralık hizmet binaları Haberi

Bakanlığın kiralık hizmet binaları

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, bakanlığın kiralık hizmet binalarına ve ödenen kira bedellerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Yokuş, sorusunun Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Yokuş, ''Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bünyesindeki birimler ayrı ayrı ilçelerde ve dağınıktır. Kültür ve Turizm Bakanlığı, kirada olan her birimi için yüksek kira bedelleri ödemektedir. Bakanlığın kirada olan birimlerini içinde barındıracak şekilde hizmet binasına ihtiyaç olduğu, Bakanlık bütçesinin tasarrufu açısından gereklidir'' diye konuştu.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş'un soruları:
1- Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kiralık olan kaç tane hizmet binası vardır?
2- Kültür ve Turizm Bakanlığı kiralamış olduğu binalara aylık ne kadar kira bedeli ödenmektedir?
3- Kira bedeli bakanlığın döner sermayesinden mi merkezi bütçeden mi karşılanmaktadır?
4- Şayet kirada...