29 / 04 / 2024

bakanlıktan yeni yönetmelikler

bakanlıktan yeni yönetmelikler

Bakanlık tarafından hazırlanan tasarıya göre, ruhsatlı olarak inşasına başlanan yapılarda inşaatlarda duvar, kapı yeri veya pencere boyutu değişiklikleri gibi uygulamalar "tadilat ruhsatı" alınmadan yapılabilecek.

Bakanlıktan büyük fırsat! İki ilde yüzde 25 peşinat ve 24 ay vadeyle 590 arsa satıyor!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Samsun ve Malatya'da yer alan toplam 590 arsayı açık artırma yöntemiyle satışa çıkardı. Söz konusu arsalar için yüzde 25 peşinat ödendiğinde kalan tutar 24 ay vadeyle ödenebiliyor. 

Bakanlıktan müjde! O öğrencilerin hesaplarına yarın 7649 TL, 11.470 TL ve 15.293 TL yatırılacak! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, gazi ve şehit çocuklarına eğitim yardımı yapılacağını açıkladı. Bu kapsamda ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerine maddi destek sağlanacak. Bakanlıktan müjde!

Bakanlıktan yeni destek açıklandı! Kronik hastalık belgesi olana 3938 TL ödeme verilecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kronik hastalığı olan ve sağlık raporu bulunan vatandaşlara yönelik yeni bir yardım programı başlattı. Program kapsamında, belirlenen şartları sağlayan kişilere 3938 TL ödeme yapılacak.

Bakanlıktan peş peşe yardım haberi! E-Devlet’ten başvuranlara 1300 TL yardım yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bir yeni yardım ödemesiyle vatandaşların yüzünü güldürdü. Başvuru koşullarına uyan ve belirlenen süre içerisinde başvurusunu yapan kişiler devletten çeşitli yardımlar alabiliyor.

Araç sahipleri Dikkat! Bakanlıktan yeni akaryakıt Kararı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alınan yeni kararla akaryakıt sektöründe göze çarpan kayıt dışılığın önüne geçilecek. 

Altını olanlar baksın! Bakanlıktan yeni hamle geldi! Altında yeni döneme girildi

Altın yatırımı olanlar bu haberi okumadan geçmesin! Bakanlık yeni açıkladı. Artık yeni bir dönem başlıyor. İşte detaylar…

Bakanlıktan yeni sosyal yardım! Anne babalara duyuruldu! Çocuklu ailelere 7800 TL yardım!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın hazırladığı “Çocuk Nafaka Bileşenleri” adı verilen yeni bir program sosyal yardımların arasına eklendi. İşte detaylar!

ÖTV indirimi gelecek mi? Tablet ve telefonlarda ÖTV indirimi olacak mı? Bakanlıktan flaş açıklama...

Telefon ve tablette ÖTV indirimi uygulanacağı iddiaları sosyal medyanın gündemine oturdu. Peki, ÖTV indirimi olacak mı? Bakanlıktan yeni açıklama geldi. İşte tüm merak edilenler...

TOKİ 2022 başvurularına ilişkin Bakanlıktan yeni açıklama! İşte TOKİ 2022 başvuruları son bilgilendirme

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yüzyılın en büyük sosyal konut projesi olan “İlk Evim İlk İş Yerim” başvurularıyla ilgili çok merak edilen soruları yanıtladı. İşte Bakanlığın son açıklamasındaki detaylar...

Boğaziçi Üniversitesi'nin Hisar Kampüsü için Bakanlıktan yeni imar planı! İşte detaylar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, Boğaziçi’nin İstanbul Boğazı manzaralı Hisar Kampüsü için yeni imar planı hazırlandı. İşte detaylar...

Bakanlıktan Bursa Yıldırım'a imar desteği!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde yıllardır kangren haline gelen imar sorunun çözümü için yoğun bir çaba harcayan Yıldırım Belediyesi’ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan destek geldi.

Müteahhitliğin kriterlerini belirleyen yeni yönetmelik çok olumlu bir adım!

GYODER Başkanı Yetgin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, müteahhitleri teknik ve mali yeterliliğine göre sınıflara ayıran yeni yönetmeliğinin, hem vatandaş hem sektör açısından çok önemli bir adım olduğunu belirtti...

Tarım arazilerinde geçici yerleşim izni Bakanlıktan alınacak!

Tarım arazilerinde yapılan yeni düzenleme gereğince, doğal afet sonrası ortaya çıkan geçici yerleşim yeri ihtiyacı için Bakanlıktan izin alınması gerekecek..

bakanlıktan yeni yönetmelikler Haberi

bakanlıktan yeni yönetmelikler


Çevre ve Şehircilik Bakanlığının düzenlemesiyle, inşaatlarda duvar, kapı yeri veya pencere boyutu değişiklikleri gibi uygulamalar "tadilat ruhsatı" alınmadan yapılabilecek. 


Bakanlık tarafından hazırlanan tasarıya göre, ruhsatlı olarak inşasına başlanan yapılarda, yapı inşaat alanını artırmayan, silüeti, bağımsız bölüm birim alanım değiştirmeyen ve taşıyıcı sistemi etkilemeyen değişiklikler, tadilat ruhsatı alınmadan yapılabilecek. Bunun için ise yapı sahibi ile müteahhidinin izni, proje müeüifinin uygun görüşü ve ilgili fenni mesulün onayı ve her türlü sorumluluğu üstlenmesi gerekecek. Uygulamayla, tadilat ruhsatı almana kadar inşaatların durmasına gerek kalmayacak. Böylece bürokrasi ortadan kaldırılarak, mağduriyetler giderilecek. 



Türkiye...