30 / 04 / 2024

bakım alacaklısının ölümü

bakım alacaklısının ölümü

Ölünceye kadar bakma akdinde, bakım borçlusu, kişiye ölünceye kadar bakma yükümlülüğünü alırken, bakım alacaklısı da bir malvarlığını veya bazı malvarlığı değerlerini ona devretme borcunu üstleniyor. Peki, bakım alacaklısı ölürse ne olur?

Kiracı mı? Ev sahibi mi? Kombi bakımını kim öder? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında her anlamda yaşanan sıkıntılar devam ederken, evde yaşanan sıkıntılı bir surumda da masrafların kim tarafından ödeneceği maalesef sorun olabiliyor. Kiralık bir evde kombi bozulursa bakımının masrafını kim öder? 

Evde bakım maaşları için son 6 saat! Hesaplara 7 bin 608 TL yatırılıyor! Kaçırmayın!

Pek çok kişinin merakla beklediği evde bakım maaşları bugün itibarıyla hesaplara yatırılmış olacak. Söz konusu maaşlar gelen zamla birlikte 5 bin 97 TL'den 7 bin 608 TL'ye yükseltilmişti.

Yeni kentsel dönüşüm süreci nasıl ilerleyecek? 1,5 milyon TL’lik destek yeterli mi?

Yeni kentsel dönüşüm sürecinin nasıl yürüyeceği merak ediliyor. Evini yenilemek isteyenler yasa ile ilgili detayları araştırıyor. İşte yeni kentsel dönüşüm ile ilgili merak edilenler...

Depremzede iş kadınlarının bakım yükümlülükleri arttı

DASİFED Başkanı Gülay Gül, deprem sonrasında yaşanan iş yerini ve işini kaybetmiş girişimci kadınların yaklaşık yüzde 70’inin bakım yükümlülüklerinin arttığını kaydetti. İşte haberin detayları...

Kira artışları ölüm riskini artırıyor! Gelirinin yarısını kiraya harcayanların ölüm ihtimali yüzde 9 daha çok!

ABD'de sürdürülen bir araştırmaya göre, gelirinin yarısını kiraya harcayan insanların ölüm ihtimalinin yüzde 9 daha çok olduğu belirlendi. İşte o araştırma ile ilgili detaylar...

Yaşlı, engelli ve evde bakım ücreti alanlar dikkat! 5 bin 97 TL ödenecek. Acil bakın

Yaşlı, engelli ve evde bakım ücretli alan vatandaşları yakından ilgilendiren bir haber geldi. Bu imkanlardan faydalanan vatandaşlar baksın.

Eylül ayı evde bakım parası hesaplara yattı mı? Evde bakım parası alanlar aman dikkat! 5 bin 98 TL'yi kaçırmayın!

Eylül ayının ilk haftasının bitmesinin ardından, evde bakım maaşı alanlar dört gözle yeni ay ödemelerini beklemeye başladı. Peki Eylül ayı evde bakım parası hesaplara yattı mı? İşte ayrıntılar...

Dul ve yetim aylığı, evde bakım maaşı, yaşlı aylığı engelli yakını aylığı kaç TL oldu? Son dakika maaşlara hemen bakın!

Temmuz ayı memur maaş katsayısında uygulanan yeni düzenlemenin ardından sosyal hizmet modelleri çerçevesindeki pek çok kalemde de artış yaşandı. Peki dul ve yetim aylığı, evde bakım maaşı, yaşlı aylığı engelli yakını aylığı kaç TL oldu?

İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yeni mezun mühendislere 4 kat sınırı geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı altyapı güvenliğini artırmak amacıyla yeni düzenlemeler için düğmeye bastı. İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yeni mezun mühendislere 4 kat sınırı geldi!

Yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım parası ne kadar oldu? Maaşlara zam var mı? Şimdi göz atın!

Yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım parası alan binlerce vatandaş maaşların kaç lira olduğunu ve zam gelip gelmeyeceğini araştırıyor. Yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım parası ne kadar oldu? Maaşlara zam var mı? Benzin, motorin ve LPG litre fiyatları kaç TL oldu? Yeni indirim geldi

Sosyal destek alanlar bu rakamlara göz atın! Tek tek açıklandı! Yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım parası...

Sosyal destek ödemesi alan binlerce vatandaş, maaşların kaç lira olduğunu sık sık araştırıyor. Peki yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım parası bu ay kaç lira oldu? 

Gümüş yatırımcısını zengin etmek için gün sayıyor! İslam Memiş gümüşün 20 TL olacağı tarihi açıkladı! Hemen bakın!

Gümüş yatırımcısını zengin etmek için gün sayıyor... İslam Memiş gümüşün 20 TL olacağı tarihi açıkladı... Hemen bakın...

Gümüş, yatırımcısını zengin mi edecek? Her tahmini tek tek çıkan İslam Memiş açıkladı! Hemen bakın!

Gümüş, yatırımcısını zengin mi edecek? Her tahmini tek tek çıkan İslam Memiş açıkladı... Hemen bakın...

bakım alacaklısının ölümü Haberi

bakım alacaklısının ölümü

Bakım alacaklısı ölürse ne olur?

Ölünceye kadar bakma akdi, bakım alacaklısı ile bakım borçlusu arasında imzalanan sözleşme olarak karşımıza çıkıyor. Bu sözleşmede, bakım borçlusu, kişiye ölünceye kadar bakma yükümlülüğünü alırken, bakım alacaklısı da bir malvarlığını veya bazı malvarlığı değerlerini ona devretme borcunu üstleniyor.


Ölünceye kadar bakma sözleşmesi, mirasçı atanmasını içermese bile, miras sözleşmesi şeklinde yapılmadıkça geçerli olmuyor. Borçlar Kanunu gereğince sözleşme, Devletçe tanınmış bir bakım kurumu tarafından yetkili makamların belirlediği koşullara uyularak yapılmışsa, geçerliliği için yazılı şekil yeterli oluyor.


Bakım alacaklısı, hakkını başkasına devredemez. Bakım borçlusunun iflası hâlinde bakım alacaklısı, borçlunun ödemekle yükümlü olduğu dönemsel gelirin elde edilebilmesi için ilgili sosyal güvenlik kurumunca ödenmesi gereken anapara değerine eşit bir parayı, iflas masasına alacak kaydettirme hakkını elde eder.


Bakım alacaklısı, bu alacağını karşılamak üzere,...