27 / 04 / 2024

baksı müzesi ödül

baksı müzesi ödül

Baksı Müzesi, Avrupa Parlamenterler Meclisi tarafından kendisine verilen "2014 Yılı Avrupa Konseyi Müze Ödülü"nü İstanbul'da düzenlenen bir davetle kutladı. Törende Baksı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rana Erkan Tabanca konuşma yaptı...

Baksı Müzesi, projelere hız verdi!

2014 Avrupa Konseyi Müze Ödülü’ nü kazanan, Hüsamettin Koçan’ ın Bayburt’ un Bayraktar köyünde kurduğu Baksı Müzesi pek çok yeni projeye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor...

Baksı Müzesi 2014 Avrupa Konseyi Müze Ödülü aldı!

Baksı Müzesi kurucusu Prof. Dr. Koçan: "2014 yılı bizim açımızdan bütün ön çalışmaları yapılmış tam bir atak yılı olacak. Baksı Müzesi 2014 Avrupa Konseyi Müze Ödülü'ne layık görüldü...

Ziraat Kuleleri'ne Mükemmeliyet Ödülü!

Dünyadaki en yüksek 100 binanın 16 tanesinde imzası olan ABD merkezli Turner International’ın proje yönetimini üstlenmiş olduğu Ziraat Kuleleri, Yüksek Binalar ve Kentsel Yaşam Alanı Konseyi (CTBUH) tarafından ‘İnşaatta Mükemmeliyet Ödülü’nü aldı. 

İstanbul Finans Merkezi Ziraat tescillendi! 'İnşaatta Mükemmeliyet ödülüne hak kazandı!

Ziraat Kuleleri, Yüksek Binalar ve Kentsel Yaşam Alanı Konseyi (CTBUH) tarafından “İnşaatta Mükemmeliyet” ödülüne hak kazandı.

Vakıf GYO'ya Türkiye Mükemmellik Ödülü!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Vakıf GYO), KalDer tarafından verilen ve iş dünyasının en prestijli ödülleri arasında gösterilen “Türkiye Mükemmellik Ödülü”nü kazanarak, finans sektöründe bu ödülü kazanan ilk kuruluş oldu.

Eminevim'e müşteri deneyiminde mükemmellik ödülü!

Eminevim merakla beklenen A.C.E Awards Töreni’nde Müşteri Deneyimi Mükemmellik Ödülü’nü aldı...

Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi'ni 28 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek törenle yeniden ziyarete açacak

Hatay Musa Dağı Müzesi açılışa hazırlanıyor!

Türkiye'nin tek Ermeni Köyü olan Hatay'ın Samandağ İlçesine bağlı Vakflı Köyü'nde Musa Dağı Müzesi'nin inşaatı tamamlandı.

Taşkent Uluslararası Havalimanı’na ‘Gümüş Madalya’ ödülü!

GMW Mimarlık tarafından tasarlanan Taşkent Uluslararası Havalimanı Amerika menşeli mimarlık ödülü International Design Awards 2019’da ‘’Mimari Tasarım’’ kategorisinde “Gümüş Madalya” ödülünü kazandı.

İzmir Konak açık hava müzesi açılıyor!

2 yıl su altında kalan Roma dönemine ait 1800 yıllık hamam İzmir’de inşaat çalışması sırasında bulunmuştu. Bulunan tarihi alan açık hava müzesi yapılıyor. Yapılan müzede tarihi alanda bulunan mozaiklerin üstü camla kapatılacak, izleme terasları ve yürüyüş yolları yapılacak...

Fındığın Öyküsü Müzesi açılış için gün sayıyor!

Ordu'da, kısa bir zaman içerisinde açılması hedeflenen "Fındığın Öyküsü Müzesi" Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor.

Kyme İtalyan Arkeoloji Heyeti Kazı Evi Müzesi atıl vaziyette!

Aliağa Belediyesi ve İtalyan Catania Üniversitesi Öğretim Üyesi Sebastiana Lagona’nın girişimleriyle 1999'da tamamlanan Kyme İtalyan Arkeoloji Heyeti Kazı Evi Müzesi, karakol olmaktan kurtarılırken, serserilerin elinden kurtarılamadı.

Kahramankazan 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığınca 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşananları gelecek kuşaklara aktarmak üzere yapılan "Kahramankazan 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi" 16 Temmuz'da ziyarete açılacak..

İznik müzesi yıl içinde açılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, restorasyonu henüz bitmemiş olan İznik Müzesi'ndeki çalışmalara ilişkin, "Acil bir ek kaynak yaratıp, çok kısa sürede ihalesini yapıp bu yıl içinde mutlaka açacağız." dedi.

İzmir’in ilk kent müzesi açılıyor!

Kültür, sanat alanlarında çalışmaları destekleyen Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, İzmir’in ilk kent müzesinin açılış müjdesini verdi. Proje için eski un fabrikası aslına sadık kalınarak müzeye dönüştürülecek. 

baksı müzesi ödül Haberi

baksı müzesi ödül

İş ve sanat dünyasından pek çok ismi buluşturan davette; Baksı Müzesi'nde gerçekleştirilen etkinliklere dair bilgiler ve Avrupa Konseyi'nin ödül gerekçesi seyircilerle paylaşıldı. Gecede, müzeye farklı şekillerde destek sağlayan kişi ve kurumlara birer teşekkür heykelciği de sunuldu.

Törende sırasıyla Baksı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rana Erkan Tabanca, müzenin kumcusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, ana sponsor Polimeks Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, Baksı'nın "Platin Hami'ler inden Mudo'nun kumcularından Mustafa Taviloğlu, gazeteci-yazar Doğan Hızlan, heykeltraş Seyhun Topuz, "Platin Hamilerden SOCAR Türkiye Başkanı ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi Müdürü Dr. 

Nazan Ölçer ve Bayburt doğumlu İstanbul Valisi Vasip Şahin birer konuşma yaparak, Baksı'nın öneminden ve kültürümüze katkılarından bahsettiler. 


Avrupa Konseyi Müze Ödülü'nün Baksı'ya "Sanatçüarm koşulsuz desteklemeleri ve merkez...