21 / 05 / 2024

baksı müzesi ödülü

baksı müzesi ödülü

3 Aralık 2013 tarihinde Avrupa Konseyi parlementerler Meclisi Kültür Komisyonu’nun Fransa’nın Paris İlinde yaptığı oylama sonucunda Avrupa’nın en prestijli müze ödülünü kazanan Baksı Müzesi, ödülüne kavuştu...

Ziraat Kuleleri'ne Mükemmeliyet Ödülü!

Dünyadaki en yüksek 100 binanın 16 tanesinde imzası olan ABD merkezli Turner International’ın proje yönetimini üstlenmiş olduğu Ziraat Kuleleri, Yüksek Binalar ve Kentsel Yaşam Alanı Konseyi (CTBUH) tarafından ‘İnşaatta Mükemmeliyet Ödülü’nü aldı. 

İstanbul Finans Merkezi Ziraat tescillendi! 'İnşaatta Mükemmeliyet ödülüne hak kazandı!

Ziraat Kuleleri, Yüksek Binalar ve Kentsel Yaşam Alanı Konseyi (CTBUH) tarafından “İnşaatta Mükemmeliyet” ödülüne hak kazandı.

Vakıf GYO'ya Türkiye Mükemmellik Ödülü!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Vakıf GYO), KalDer tarafından verilen ve iş dünyasının en prestijli ödülleri arasında gösterilen “Türkiye Mükemmellik Ödülü”nü kazanarak, finans sektöründe bu ödülü kazanan ilk kuruluş oldu.

Eminevim'e müşteri deneyiminde mükemmellik ödülü!

Eminevim merakla beklenen A.C.E Awards Töreni’nde Müşteri Deneyimi Mükemmellik Ödülü’nü aldı...

Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi'ni 28 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek törenle yeniden ziyarete açacak

Hatay Musa Dağı Müzesi açılışa hazırlanıyor!

Türkiye'nin tek Ermeni Köyü olan Hatay'ın Samandağ İlçesine bağlı Vakflı Köyü'nde Musa Dağı Müzesi'nin inşaatı tamamlandı.

Taşkent Uluslararası Havalimanı’na ‘Gümüş Madalya’ ödülü!

GMW Mimarlık tarafından tasarlanan Taşkent Uluslararası Havalimanı Amerika menşeli mimarlık ödülü International Design Awards 2019’da ‘’Mimari Tasarım’’ kategorisinde “Gümüş Madalya” ödülünü kazandı.

İzmir Konak açık hava müzesi açılıyor!

2 yıl su altında kalan Roma dönemine ait 1800 yıllık hamam İzmir’de inşaat çalışması sırasında bulunmuştu. Bulunan tarihi alan açık hava müzesi yapılıyor. Yapılan müzede tarihi alanda bulunan mozaiklerin üstü camla kapatılacak, izleme terasları ve yürüyüş yolları yapılacak...

Fındığın Öyküsü Müzesi açılış için gün sayıyor!

Ordu'da, kısa bir zaman içerisinde açılması hedeflenen "Fındığın Öyküsü Müzesi" Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor.

Kyme İtalyan Arkeoloji Heyeti Kazı Evi Müzesi atıl vaziyette!

Aliağa Belediyesi ve İtalyan Catania Üniversitesi Öğretim Üyesi Sebastiana Lagona’nın girişimleriyle 1999'da tamamlanan Kyme İtalyan Arkeoloji Heyeti Kazı Evi Müzesi, karakol olmaktan kurtarılırken, serserilerin elinden kurtarılamadı.

Kahramankazan 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığınca 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşananları gelecek kuşaklara aktarmak üzere yapılan "Kahramankazan 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi" 16 Temmuz'da ziyarete açılacak..

İznik müzesi yıl içinde açılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, restorasyonu henüz bitmemiş olan İznik Müzesi'ndeki çalışmalara ilişkin, "Acil bir ek kaynak yaratıp, çok kısa sürede ihalesini yapıp bu yıl içinde mutlaka açacağız." dedi.

İzmir’in ilk kent müzesi açılıyor!

Kültür, sanat alanlarında çalışmaları destekleyen Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, İzmir’in ilk kent müzesinin açılış müjdesini verdi. Proje için eski un fabrikası aslına sadık kalınarak müzeye dönüştürülecek. 

baksı müzesi ödülü Haberi

baksı müzesi ödülü


Avrupa konseyi Parlementerler Meclisi tatafından 2014 yılının en iyi müzesi seçilen Baksı Müzesi ödülüne kavuştu. Ödül törenine Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Yönetim kurulunu temsilen Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Erzincan Valisi Abdurahman Akdemir ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim yumak Katıldı.


3 Aralık 2013 tarihinde Avrupa Konseyi parlementerler Meclisi Kültür Komisyonu’nun Fransa’nın Paris İlinde yaptığı oylama sonucunda Avrupa’nın en prestijli müze ödülünü kazanan Baksı Müzesi, yarışmanın sembolü olan Joan Miro’nun bronz heykelciğini 1 yıl boyunca Bayburt’ta sergileyecek.


Baksi Müzesi 2010 Yılı Tarım Turizm Sanayi Mali Destek programı kapsamında Erzurum, Erzincan ve Bayburt kilimlerinin etkin bir şekilde tanıtımının yapılması ve yöresel kilimlerle ilgili alternatif Pazar oluşturulması amacıyla “Çözgüdeti Anadolu” isimli projesiyle Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansından destek almaya hak kazanmıştı.


Avrupa Konseyi’nden yapılan açıklamada,...