05 / 05 / 2024

Balıkesir-Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı

Balıkesir-Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı

TMMOB Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi, 'Balıkesir-Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı'na itirazda bulundu. Şube Başkanı Betül Dikici, 7 bölgede planlanmış bu kıyı düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

GYODER'in yeni konut modeli MIPIM'de tanıtıldı: Türkiye'de acil olarak bütünleşik konut politikası oluşturulmalı!

GYODER Başkanı Neşecan Çekici, GYODER Yeni Konut Modeli'nin ne kadar doğru bir çözüm önerisi sunduğuna dikkat çekerek, konut sorunu ile ilgili önerileri dile getirdi. İşte Çekici'nin o açıklaması...

Kastamonu, Çanakkale ve Balıkesir'de arazi toplulaştırması kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Son dakika, Cumhurbaşkanlığı kararı ile Çanakkale, Balıkesir ve Kastamonu’daki 4 köy için arazi toplulaştırma kararı verildi.

e-Devlet'te yeni hizmet! Kullanıma açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, e-Devlet Kapısı'na yeni bir dijital hizmetin eklediğini açıkladı. Cevdet Yılmaz, "Varis ve miras işleriyle ilgili 10'dan fazla kurumun hizmetlerini tek bir başlık altında toplayarak bütünleşik bir hizmet sunuyoruz" şeklinde konuştu.

2023 TOKİ Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik e-Devlet kura sonuçları! Tek tek açıklandı! Hemen bakın!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi 26 Nisan 2023 yarihinde TOKİ arsa heyecanı Balıkesir, Çanakkale, Bursa ve Bilecek'te devam etti. Kuralar canlı yayında ve noter huzurunda çekildi. Peki, TOKİ arsa kura sonuçları açıklandı mı? İsim listesi belli oldu mu? İşte, tüm merak edilen detayl

Balıkesir’de çok sayıda sözleşmeli personel alınacak! İşte kadro dağılımı ve başvuru şartları!

Balıkesir Üniversitesi 4/B Sözleşmeli Personel alım ilanını duyurdu. Buna göre çok sayıda personel alımı yapılacak. İşte detaylar…

Balıkesir Belediyesi'nden büyük fırsat! Edremit'te 3 taksitle iki arsa satacak!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Balıkesir Edremit Narlı Mahallesi'nde yer alan 2 adet arsayı 3 taksitle satışa çıkardı.

Balıkesir'de 37 adet arazi satılıyor! 12 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Balıkesir DSİ 25. Bölge Müdürlüğü, Balıkesir ili, İvrindi ve Karesi ilçelerinde yer alan 37 adet araziyi satıyor. İşte ayrıntılar...

Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, yapım veya onarım karşılığı kiralama işi ihale ediyor. Söz konusu ihale 7 Eylül 2022 tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Balıkesir'de 26.8 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Vakıflar Genel Müdürlüğü Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Balıkesir'de yapım karşılığı kiralama işi ihale ediyor. 

Balıkesir'de bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Balıkesir İli, Marmara ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar 31429 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi yeni yatırımcılar için hazır!

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nin (BALOSB) şehrin kalkınmasına büyük destek verdiğini hatırlatan Balıkesir Sanayi Odası Başkanı ve BALOSB Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Ali Eğinlioğlu, ‘’Yatırımcıları bekliyoruz” dedi.

Balıkesir OSB'de yeni sanayi parselleri bu yıl yatırımcıya sunulacak!

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi (BALOSB) Başkan Vekili Hüseyin Bekki, iki önemli otoyolun kavşağındaki Balıkesir'in yatırımlar için "yeni çekim merkezi” olduğuna dikkat çekti. Bekki, yeni sanayi parsellerinin bu yıl yatırımcıya sunulacağını belirtti.

Balıkesir'de 26.3 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralama işi ihalesi!

Vakıflar Genel Müdürlüğü Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü 35 yıl süreli olarak “Yapım veya Onarım Karşılığı Kiralama” modeli işini 26 milyon 344 bin TL'ye ihaleye çıkardı.

Balıkesir-Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı Haberi

Balıkesir-Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı

'Balıkesir-Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı ile ilgili kamuoyunda tartışmalar devam ediyor. TMMOB Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi, 'Balıkesir-Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı'na itirazda bulundu. Gazete Duvar'dan Cihan Başakçıoğlu'nun haberine göre; TMMOB Mimarlar Odası Balıkesir Şube Başkanı Betül Dikici, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.  

TEPKİLERE NEDEN OLAN 'ÇEVRE DÜZENİ PLANI' İLE İLİŞKİLİ...

İtirazda, "1 No’lu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 102. Maddesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na verilen görevler doğrultusunda 646 kilometre kıyı uzunluğuna sahip Balıkesir ili, 710 kilometre kıyı uzunluğuna sahip Çanakkale ili kıyıları olmak üzere toplam 1356 km. kıyı uzunluğuna sahip 1/50000 ölçekli Balıkesir-Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı'nın stratejik planlar olsa bile, 'Balıkesir-Çanakkale Planlama Bölgesi Çevre Düzeni Planı' ile ilişkili olduğu" denildi. 

'KİRLETİCİ VE YOK EDİCİ UNSURLAR KIYILARLA BULUŞTURULACAK'

İtiraz nedenleri ise...