15 / 05 / 2024

Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm

Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm

TOKİ konutlarının site yönetimleri meclis gündemine taşındı. Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, TOKİ'den tapusunu alan toplam Yurttaş sayısının ne kadar olduğunu ve site yönetimlerine bu yurttaşlardan giren olup olmadığını sordu..

Avşa Adası Karadut Plajı yapılaşma sorunu TBMM'de!

Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Avşa Adası'nda 3652 sayılı Kanun kapsamında yıkılan yapılara ilişkin soru önergesi hazırladı. Tüm sorularını, Çevre Ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'ya iletti..

Balıkesir'de kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanıyor!

Balıkesir Zağnos Mehmet Paşa Camisi meydanında düzenlenen törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Balıkesir'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamlanması için çalışmaların devam ettiğini dile getirdi. 

Balıkesir Büyükşehir'in borçları için araziler satılıyor iddiası!

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin borçlarının kapılması için arazilerin satışa sunulduğunu belirtti.

Balıkesir Devlet Hastanesi ek bina inşaatı bir an önce başlamalı!

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, Balıkesir halkının şehirdeki devlet hastanesini eskisi gibi güçlü bir hastane olarak görmek isteğini belirterek, ek bina inşaatının başlaması gerektiğini söyledi...

Balıkesir Susurluk’a TOKİ müjdesi!

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Susurluk’un beklediği toplu konut müjdesini verdi. Projede ihale Haziran'ın 18'inde, kura 29 Haziran'da gerçekleşecek.

Balıkesir Edremit’e yurt müjdesi!

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Edremit'te bir dizi ziyaretlerde bulundu. Canbey, Edremit'e 250 kişilik yurt yapılacağının müjdesini verdi.

Balıkesir'de kırsal kesimlerdeki eski okul binalarının akıbeti TBMM'de!

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Balıkesir'in kırsal mahallelerinde bulunan eski okul binalarının sosyal tesise dönüştürülmesi önerisini meclis gündemine taşıdı...

Ayvalık'taki bazı hazine arazilerinin satışı meclis gündeminde!

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki bazı mahallelerde bulunan hazine arazilerinin satışını TBMM gündemine taşıdı.. 

Balıkesir Gömeç'e yeni devlet hastanesi yapılacak!

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Gömeç ilçesine yapılacak yeni devlet hastanesi için yer temininin yapıldığını söyledi.

Balıkesir'de depreme karşı alınan önlemler TBMM gündeminde!

Balıkesir'de depreme karşı alınan önlemler ile denetlenmeyen ve güvenli olmayan binalar TBMM gündemine taşındı. CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Balıkesir Zeytin OSB'de inşaat ruhsatıları veriliyor!

Balıkesir Burhaniye Zeytin ve Zeytin Ürünleri İşleme İhtisas Organize Sanayi'de ilk inşaat ruhsatı verildi. Zeytin OSB Müdürü Mehmet Özerdoğan, açıklamalarda bulundu.

Balıkesir SGK binası hizmete açıldı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile birlikte Balıkesir SGK binasının açılışına katıldı

Balıkesir Reşitbey barajının yarattığı sorunlar mecliste!

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Balıkesir'in Burhaniye ilçesine bağlı Tahtacı Mahallesi'nin Reşitbey barajı projesinden etkilenmesine ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı..

Balıkesir'in imar sorunu mecliste!

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, ilin sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıdı. Havutça, bölgedeki imar planıyla ilgili sorunları anlattı.

Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm Haberi

Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm


TOKİ konutlarının site yönetimleri meclis gündemine taşındı. Konu ile ilgili olarak soru önergesi hazırlayan Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, TOKİ'den tapusunu alan toplam Yurttaş sayısı ne kadar olduğunu ve site yönetimlerine bu yurttaşlardan giren olup olmadığını sordu.


Tüm önergesinde "Bilindiği üzere Başbakanlık TOKİ aracılığı ile konut üretmekte ve 10 yıllık vade ile Yurttaşlara satmaktadır. Konutların bir kısmı Yüksek Gelir gurubuna hitap etmekle birlikte önemli bir kısmı ise dar gelirli Yurttaşlara satılmaktadır." dedi.


TOKİ'nin bu konutları Satış vaadi sözleşmesi ile vadeli sattığı için tapuları vermediğini ve yasal olarak tüm konutların maliki görünen TOKİ'nin bu yerleşim alanlarında, site yönetimi oluşturduğunu dile getiren Tüm,  "Site Yönetimlerini kendi iştiraki olan Emlak Yönetim AŞ ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi KİPTAŞ iştiraki olan Boğaziçi Yönetim A.Ş arasında paylaştırmaktadır."...