07 / 05 / 2024

balıkesirde zeytinliklere t tipi cezaevi yapıldı

balıkesirde zeytinliklere t tipi cezaevi yapıldı

Danıştay, Balıkesir’de birinci sınıf tarım arazilerine T tipi cezaevi yapılmasını Toprak Koruma Kanunu’na aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti. Ancak dava sürerken inşaat tamamlandı.

A101'den bomba indirim! Papia 8'li kağıt havlu 59 TL'ye, çiçek balı 52 TL'ye düştü! A101 online aktüel ürünler kataloğu

A101 indirmli aktüel ürünler kataloğunu yayımladı. A101'de bu hafta 10 TL üzeri alışveriş yapanlar, Papia 8'li kağıt havluyu 59 TL'ye, çiçek balını 52 TL'ye alacak.

Kastamonu, Çanakkale ve Balıkesir'de arazi toplulaştırması kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Son dakika, Cumhurbaşkanlığı kararı ile Çanakkale, Balıkesir ve Kastamonu’daki 4 köy için arazi toplulaştırma kararı verildi.

Ahmet Bal Kimdir? Ahmet Bal nerelerde görev almıştır?

Ahmet Bal kimdir? Hangi görevlerde bulundu? Hangi alanlarda çalıştı? Şu an ne iş yapıyor? İşte Ahmet Bal ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Türkiye'de üretilen bal, 52 ülke arasında en çok tercih edilen bal oldu

Türkiye'nin en önemli üretim ve ihraç ürünleri arasında yer alan bal ürerimi, yılın dokuz ayında Amerika, İsrail ve Almanya başta olmak üzere 52 ülkede en çok tercih edilen bal oldu. İşte haberin ayrıntıları...

Balık tezgahlarında lüferin fiyatı yarı yarıya düştü: Şimdi istavritin de düşmesi bekleniyor

İstanbul'da son zamanlarda lüfer balığı tezgahlarında bolluk yaşanıyor. Geçtiğimiz haftalarda kilogramı 200 lira gibi yüksek fiyatlarla satılan lüfer, şu anda kilogram başına 100 lira gibi daha uygun bir fiyata düştü. Balıkçılar bu bolluğun hamsilerde de artış yaşanacağını belirtti.

Türkiye, tarım ve balık üretiminde Doğu Avrupa’nın lideri olacak!

OECD ve FAO, tarımsal emtia ve su ürünleri piyasalarının 10 senelik beklentilerine yönelik değerlendirmeleri kapsayan “Tarımsal Görünüm 2023-2032” adlı raporunu kamuoyuyla paylaştı. Rapora göre, Türkiye, tarım ve balık üretiminde öncü ülke olacak.

ŞOK’ta çift taraflı balık tavası 249 TL’ye, Paşabahçe 6’lı çay bardağı 79,95 TL’ye, 5 bıçaklı rondo 99,95 TL’ye düştü!

2 Eylül-5 Eylül tarihlerindeki indirimli ürünlerini açıklayan ŞOK’un yine birçok ürüne indirim yaptığı görüldü. Buna göre çift taraflı balık tavası 249 TL’ye, Paşabahçe 6’lı çay bardağı 79,95 TL’ye, 5 bıçaklı ipli rondo 99,95 TL’ye düştü. İşte 2 Eylül 2023 Cumartesi ŞOK fiyat listesi...

BİM'de 5 kg yoğurt 99 TL'ye, 1 kg tost peyniri 137 TL'ye, 400 gr bal 49 TL'ye düştü! BİM aktüel ürünler kataloğu

BİM'in 27 Haziran 2023 aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. Bu kapsamda, 5 kg yoğurt 99 TL'ye, 1 kg tost peyniri 137 TL'ye, 400 gr bal 49 TL'ye düştü.

Türk balı ihracatı 4 ayda 13,5 milyon dolara ulaştı!

Türkiye'den 4 aylık döneminde yapılan bal ihracatı 13 milyon 468 bin doları buldu. 

Sahtecilik yüzünden Türk balına ihracat yasağı gelebilir!

Avrupa’ya gönderilen 15 parti baldan 14’ünün hileli çıkması sektöre önemli bir darbe vurdu. Balın sahtesini yapmanın kolay, anlaşılmasının ise zor olması nedeniyle balda sahtecilik bir türlü önlenemiyor.

Türk balının ihracatı tehlike altında! Yasak mı geliyor? Yetkili isimden flaş açıklamalar!

Türkiye’de bal sahteciliğinin önüne geçilemezken, bunun nedeninin sahte bal üretmenin kolay ve anlaşılmasının ise çok zor olması olarak görülüyor.  Avrupa’ya gönderilen 15 parti baldan 14’ünün hileli çıkması piyasaya önemli bir kapıyı kapatacak gibi görünüyor.

Türkiye'nin su ürünleri ihracatında çipura, levrek ve Türk somonu zirveye oturdu! Balık hal fiyat listesi 17 Ocak 2023

Rusya Federasyonu başta olmak üzere 96 ülkeye gerçekleştirilen su ürünleri ihracatı, geçen yıla oranla miktarda yüzde 4, değerde yüzde 17 arttı. Peki İstanbul Balık halinde çipura, levrek ve Türk somonu ne kadar? İşte detaylar...

Balıktan süt ve süt ürünlerine hesaplı alışveriş Bim’de! Bim 18 Ekim 2022 fiyat listesi

Bim marketler zinciri 18 Ekim 2022 Salı günü içi yeni bir katalog yayınladı. Bugün için yayınlanan katalogda balık ürünlerinden süt ve süt ürünlerine pek çok ürün raflarda yerini aldı. Peki hangi ürünler, ne kadar? İşte Bim 18 Ekim 2022 fiyat listesi..

balıkesirde zeytinliklere t tipi cezaevi yapıldı Haberi

balıkesirde zeytinliklere t tipi cezaevi yapıldı

Balıkesir Burhaniye’de birinci sınıf tarım arazilerine yapılan T tipi cezaevine Danıştay’dan iptal kararı geldi. Börezli köyünde 118 bin metrekarelik tarım alanının ceza ve infaz kurumu yapılmak üzere tarım dışı kullanılmasına karşı Ziraat Mühendisleri Odası’nın açtığı davada Balıkesir İdare Mahkemesi’nin aldığı iptal kararı Danıştay 10. Dairesi tarafından da onandı. Kararın gerekçesinde: 5403 sayılı Toprak Koruma Kanunu’na göre tarım arazilerinin tarım dışı kullanılmasının yasak olduğu belirtilerek, yeterli araştırma yapılmadan alınan kararın hukuka aykırı olduğu dile getirildi.


Ancak 2008’de başlayan dava süreci devam ederken T Tipi İnfaz Kurumu inşaatı da tamamlandı. Üstelik, Tarım İl Müdürlüğü’nün hazırladığı etüt raporunda arazinin tarım dışı kullanımının uygun olmadığı belirtilmesine rağmen. DSİ Genel Müdürlüğü’nün görüş yazısında da cezaevi için seçilen alanın bölgenin yeraltı suyu sulama alanında ve aynı...