17 / 05 / 2024

Balıklıgölde ziyaretçi yoğunluğu artıyor

Balıklıgölde ziyaretçi yoğunluğu artıyor

İnanç turizminin önemli merkezlerinden Balıklıgöl Yerleşkesi, hafta sonu ziyaretçi yoğunluğu yaşadı. Şehirdeki tarihi ve turistik mekanlar, yaz aylarındaki aşırı sıcaklıklar nedeniyle genellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında ilgi görüyor.

Balıkesir Gönen'de 32 bin TL'den başlayan fiyatlarla 18 gayrimenkul satılıyor! Arsa ve arazi alacaklar dikkat! 

Balıkesir Gönen Milli Emlak Şefliği, Balıkesir ili, Gönen ilçesinde yer alan 3 arsa ile 15 araziyi yüzde 20 indirim ve 24 ay taksit fırsatıyla satıyor. Peki Gönen'deki arsa ve arazilerin büyüklükleri ne kadar? Satış fiyatları kaç TL? 

Kiracılar aman dikkat! Ev sahipleri artık bu yönteme başvuruyor!

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar artarak devam ediyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, mahkemelerde dava yoğunluğu var. Ev sahipleri son dönemlerde artık yeni bir yönteme başvuruyor o yöntem de "sözleşme uyarlama davası" olarak belirtildi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Kurban Bayramı yoğunluğu başladı!

Okulların yaz tatiline girmesi ve 9 günlük bayram tatili nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bayram yoğunluğu başladı. İSG CEO’su Berk Albayrak, bayram yoğunluğuna karşı gerekli önlemlerin alındığını belirterek sürecin aynı zamanda yapay zeka ile de takip edildiğini ifade etti.

Otogarlarda '14 Mayıs' yoğunluğu! Tüm seferler doldu, ek seferler düzenlendi!

14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimlere son 3 gün kala otogarlarda yoğunluk başladı. Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, normal seferlerin dolduğunu ifade ederek ilave seferler konulmaya başlandığını belirtti.

TEKNOFEST’e ziyaretçi akını! 3 günde 1 milyona yaklaştı!

Atatürk Havalimanı’nda 27 Nisan Perşembe günü başlayan TEKNOFEST adeta ziyaretçi akınına uğradı. Teknoloji yarışmaları ve hava gösterileriyle devam eden TEKNOFEST’e 3 gün içinde her yaştan 925 bin 437 kişi geldi.

Ali Murathan Dikel, Reysaş GYO'nun Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı!

Reysaş GYO'nun Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Erem Ersoy iş yoğunluğu sebebi ile istifa etmesinin ardından Ali Murathan Dikel'in istifa eden Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesinin görev süresi dolana kadar atanmasına, komitelerde yer almasına ve ilk yapılacak Genel Kurul'da onaya sunulmasına karar verildi.

Vergi dairelerinde hafta sonu yoğunluğu!

Vergi ve borç yapılandırmada borç taksit ödemeleri için son gün 1 Mart Pazartesi. Yoğunluğun engellenmesi için bugün vergi daireleri açık olacak. Borçlarını ödemek ve yapılandırmak isteyenler sabah 07.30'dan itibaren sıraya girdi ve uzun kuyruklar oluşturdu.

Milyonları ilgilendiren karar! 'Geçici iş ilişkisi'ne süre sınırı geldi!

İşveren, iş yoğunluğu çok artınca, doğum izni kullanan ya da askere giden çalışanın yerine geçici iş ilişkisi kurulabiliyor. Günümüzde, özellikle pandemi süreciyle birlikte 'meslek edinilmiş geçici iş ilişkisi' kurulması yaygınlaştı.

İnşaat sektöründe yakın izlemedeki kredi yoğunluğu arttı!

İnşaat sektöründe yakın izlemedeki kredi yoğunluğu arttı. Genele bakıldığında yakın izlemedeki kredilerde yüzde 244 artış yaşandı... 

Depremden en çok bu ilçeler etkilenecek!

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Övgün Ahmet Ercan, İstanbul'da kilometrekareye 2 bin 576 kişi düştüğünü belirterek, "Birim alana düşen kişi yoğunluğu yüksek olması, yapıların yüzde 70’nin dayanıksız olması, ölüm ile yaralıların artmasına, kurtarmacılığın başarısızlığına neden olacaktır" dedi...

Kentsel dönüşümde 5,8 yoğunluğu!

5,8 büyüklüğündeki deprem İstanbullulara kentsel dönüşüm gerçeğini bir kez daha hatırlatırken, evlerini güvenli hale getirmek isteyenler soluğu belediye ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri’nde aldı. 

Göbeklitepe Ziyaretçi Merkezi 8 Mart'ta açılıyor!

Göbeklitepe’de inşa edilen ziyaretçi merkezi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 8 Mart'ta açılacak.

Yabancıya konut satışında bölgesel bazda yaşanan yoğunluğu dağıtmalıyız!

Hasanoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasanoğlu, "Yabancıya konut satışında, İstanbul genelinde bölgesel bazda yaşanan yoğunluğu sektörümüz adına Avrupa Yakası’na doğru dağıtmamızın faydalı olacağını düşünüyoruz" dedi...

Balıklıgölde ziyaretçi yoğunluğu artıyor Haberi

Balıklıgölde ziyaretçi yoğunluğu artıyor

İnanç turizminin önemli merkezlerinden Balıklıgöl Yerleşkesi, hafta sonu ziyaretçi yoğunluğu yaşadı. 

"Peygamberlerin atası" kabul edilen Hz. İbrahim'in doğduğu, Hz. Eyyüp, Hz. Elyasa ve Hz. Şuayp peygamberlerin yaşadığı rivayet edilen ve bundan dolayı "peygamberler şehri" olarak anılan Şanlıurfa, inanç turizmi açısından önemli potansiyeli barındırıyor. Şehirdeki tarihi ve turistik mekanlar, yaz aylarındaki aşırı sıcaklıklar nedeniyle genellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında ilgi görüyor. 


Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen vatandaşlar, Hz. İbrahim'in doğduğu rivayet edilen mağaraya girerek dönemin hükümdarı Nemrut'un zulmünden kurtulmak için annesi tarafından burada bir süre saklanan peygamberin hatırasının bulunduğu mekanda dua ediyor. Sonbaharda farklı bir güzelliğe bürünen Balıklıgöl, kente gelen ziyaretçilerin en fazla vakit geçirdiği mekanların başında geliyor. Hafta sonu nedeniyle yoğunluk yaşanan yerleşkeyi gezen ziyaretçiler, hatıra fotoğrafı çektirerek, balıklara yem...