29 / 04 / 2024

balkonda anten takmak

balkonda anten takmak

İstanbul'da anten kirliliği sona eriyor. İstanbul'da radyo ve televizyon vericilerinin oluşturduğu görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi amacıyla yapılacak Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi İnşaatı 24 Temmuz'da ihale edilecek.

Ne altın ne de dolar. Düğünlerde artık bu takılmaya başlandı. Herkesin bakmasında fayda var

Düğün sezonu açıldı. Altın ve dolar fiyatları yükselince vatandaşlar ne takacağını şaşırdı. Düğünlerde takmak için ise bir alternatif oluştu. İşte o alternatif hakkında detaylar...

6G Teknolojisinde ağızları açık bırakan özellik! İnsan vücudu üzerinde şok eden özellik

Massachusetts Üniversitesi ve Delft Teknoloji Üniversitesi'nden araştırmacılar , insan vücudunu bir anten olarak kullanarak görünür ışık iletişiminden (VLC) atık enerji toplamak için yeni bir yöntem geliştirdiler . 

Gram altın gitti, yarım gramlık altın geldi!

Son zamanlarda yaşanan altın fiyatlarındaki yükseliş vatandaşların alım gücünü etkiledi. Düğün sezonun açılması ile birlikte takı takmak isteyen vatandaşlar çeyrek altın yerine gram altını tercih ederken, şimdi ise gram altından vazgeçerek yarım gramlık altına yönelmeye başladı.

İstanbul ve Ankara valiliklerinden 65 yaş üstü sokağa çıkma kısıtlaması kararı! 

İstanbul ve Ankara valilikleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzeri vatandaşlar için kısıtlama kararı aldı. Buna göre; 65 yaş ve üzeri vatandaşlar her gün 10.00 - 16.00 saatleri arasında sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak şartıyla dışarı çıkabilecek.

Çamlıca Tepesi'ndeki antenlerin tamamı söküldü!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Çamlıca Tepesi'nde 28 tane devasa anten vardı. Bunların tamamı kaldırılmış oldu. TRT'nin kulesi kaldı, o da kısa zamanda kaldırılacak" diye konuştu.

Çamlıca Kulesi açılış için gün sayıyor!

Anten kulelerini temizlemek için inşa edilen Çamlıca Kulesi’nde çalışmalar tamamlanıyor. 369 metre yüksekliğindeki yapının bu yıl içinde açılması planlanıyor.

AVM'lerle ilgili 81 il valiliğine genelge!

İçişleri Bakanlığının 11 Mayıs'ta gönderdiği genelgeye göre, AVM'ler 10.00-22.00 saatlerinde faaliyet yürütebilecek, çalışanlar ve müşteriler maske takmak zorunda olacak...

Cam balkonda komşunun rızası şart!

Bahar aylarının gelmesiyle apartmanlar ve evlerde tadilat telaşı başladı. Yargıtay’a göre balkon ‘ortak yerlerden’ ve cam balkon tadilatı yapmak için komşularınızdan rıza almanız gerekiyor.

Çin, New York’un 5 katı büyüklüğünde anten inşa etti!

Çin gizli tuttuğu bir projeyle dünyanın en büyük antenini hayata geçirdi. Anten sayesinde bir denizaltı ile 100 metre derinlikte iletişim kurulabilecek.

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi yıl sonunda hizmete açılacak!

16 parçadan oluşan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi’nin 165 metrelik anten montajı bitmek üzere. Avrupa’nın en uzun kulesi olacak kule 365 metre yüksekliğiyle sahip.  

Küçük Çamlıca TV -Radyo Kulesi havadan görüntülendi!

Çamlıca’da görüntü kirliliği oluşturan antenlerin ve anten kulelerinin tek bir noktada toplanması için projelendirilen ve inşaat çalışmaları devam eden Küçük Çamlıca TV -Radyo Kulesi havadan görüntülendi.

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde sona gelindi!

Çamlıca tepesinde görüntü ve çevre kirliliğine sebep olan mevcut anten direkleri kaldırılarak sayısal yayına geçiş sürecini sağlamak amacıyla inşaatına başlanan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi, TeknoVinç ile 225 metreye kadar ulaşarak betonarme yapısını tamamladı.

Çamlıca TV Radyo Kulesi antenini bekliyor!

Yapımı tamamlandığında Paris’in simgesi haline gelen Eyfel Kulesi’nden daha yüksek olacak olan Çamlıca Tv kulesinin tamamlanması için sadece anten kısmı kaldı.

balkonda anten takmak Haberi

balkonda anten takmak

İstanbul'da Çamlıca mevkisindeki radyo ve televizyon vericilerinin oluşturduğu görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi ve tek bir kulede birleştirilmesi amacıyla yapılacak "Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi İnşaatı" yapım işi 24 Temmuz'da ihale edilecek.


AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Sayısal Yayıncılık Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi İnşaatı yapım işi, belli istekliler arasında ihale usulüyle ihale edilecek. İstanbul'un Üsküdar ilçesindeki Küçük Çamlıca'ya Sayısal Yayıncılık Projesi kapsamında kullanılmak üzere toplam 365,50 metre yüksekliğinde TV-Radyo Kulesi için 24 Temmuz'da ön yeterlilikler alınacak. 


Ön yeterlik değerlendirilmesi sonucu yeterliği tespit edilenler arasından ön yeterlik şartnamesinde belirtilen kriterlere göre yapılacak sıralamada ilk 5 aday teklif vermeye davet edilecek. Yerli ve yabancı isteklilere açık ihalede, yerli istekliler lehine yüzde 15 fiyat avantajı uygulanacak. Ön yeterlik ve ihale...