14 / 05 / 2024

Banca Monte dei Paschi di Siena

Banca Monte dei Paschi di Siena

1472 yılında kurulan dünyanın en eski bankası Banca Monte dei Paschi di Siena'nın satılacağına ilişkin söylentiler banka hisselerini uçurdu.

Dünyanın en eski bankası Monte Paschi'de 1 milyar dolarlık hisse satışı

Kuruluş tarihi 1472 yılına kadar uzanan dünyanın en eski bankası İtalyan "Monte dei Paschi di Siena"nın yüzde 25’i, 920 milyon euro'ya yani 1 milyar dolara satıldı.

Prefabrik ev yaptırmak maliyetli mi? Prefabrik kaç lira?

Prefabrik evler çoğu betonarme evlere göre çabuk inşa edilip çabuk monte ediliyor. Peki bu yapıların özellikleri nelerdir? Bu yapılar kaç TL?

Prefabrik ev fiyatlarında indirim var mı? 50 metrekare prefabrik ev yaptırmak kaça mal olur?

Prefabrik evler kolay kurulum ve monte ediliyor. Bundan dolayı da bu yapılar sıkça tercih edilmektedir. Bu yapıların fiyatları kullanılan malzeme ve metrekaresine göre farklılık göstermektedir. İşte merak edilenler!

Skoda Fabia Nisan ayında zamlandı mı? %1,99’a varan kredi olanakları sizi bekliyor

Skoda Fabia Monte Carlo, günlük sürüşünüzü olabildiğince konforlu ve güvenli hale getirir. %1,99’a varan kredi imkanı ve çok özel fırsatlar ile  ŠKODA Yetkili Satıcılarında sizleri bekliyor. Skoda'nın Nisan fiyatları merak ediliyor. Peki 05 Nisan 2023 fiyat listesi nedir?

Skoda Fabia Şubat ayı fiyatları belli oldu! İşte 6 Ocak 2023 fiyat listesi…

Skoda Fabia Şubat ayı fiyatları belli oldu! FABIA  Elite 1.0 TSI 95 PS, Elite 1.0 TSI 110 PS DSG, Premium 1.0 TSI 110 PS DSG, Monte Carlo 1.5 TSI ACT 150 PS DSG modellerini Şubat ayı fiyatları ve aracın özellikleri sizler için derledik…

Kriptoda şok devam ediyor! Bir sabit coin daha dibi gördü! 

Terra’nın çöküşünden sonra ‘sabit coin’ DEI de 1 dolarlık çıpasını yitirdi. SOn zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto varlık piyasasının en popüler sabit coinleri arasında yer alan Tether’deyse hacim kaybı dikkat çekiyor.

Lexus elektrikli SUV RZ 450e’yi ilk kez görücüye çıkardı! Lexus RZ 450e'nin fiyatı kaç lira?

Japon otomotiv devi Toyota'nın lüks premium markası Lexus, tamamen yeni elektrikli SUV modeli RZ 450e’yi ilk kez otomobil severlerin beğenisine sundu. Araç 450e, 150 kW'lık öne monte edilmiş bir elektrik motoru ve 80 kW'lık bir arka e-motor sayesinde gücüne güç katıyor.

İngiltere'deki en ücra ev 1,5 milyon sterline satılıyor!

İngiltere’dei dağlık Lake District bölgesinde bulunan Skiddaw House adındaki 2 katlı ve 6 odaya sahip ev, ülkedeki yerleşim yerlerine en uzak konut olma özelliğine sahip. Görüş mesafesinde tek bir yapının bulunmadığı konut 1,5 milyon sterlinden (17 milyon TL) satışa sunuldu. 

Kimliksiz bina kalmayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Bina Kimlik Sistemi (BKS) uygulaması başladı. Bina girişine monte edilen sertifika ile binanın A'dan Z'ye tüm bilgileri sistemde görülebilecek...

Trabzon'daki yıkım haberlerinin ardından inanılmaz olay!

Trabzon'da yaylada ev yapmak isteyen, yasak nedeniyle yapamayan Ömer Birinci yıkım endişesi yaşamamak için yaptırdığı 20 metrekarelik ahşap evi kamyon kasasına monte etti. Birinci'nin yöntemi, Kemal Sunal'ın 'Gülen Adam' filmini akıllara getirdi.

Haydarpaşa Garı'nda restorasyon havadan görüntülendi!

Restorasyon çalışmaları hızla süren Haydarpaşa Garı'nın sembolleri arasında gösterilen saat, yeniden eski yerine monte edildi. 

1915 Çanakkale Köprüsü ayaklarının bağ kirişleri monte ediliyor!

İki ayak aralığı Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100'üncü yılıyla anlamlandırılarak 2023 metre olacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar, Avrupa ve Anadolu yakasında hız kesmeden sürüyor

Monte Carlo Turizm ve Otelcilik Anonim Şirketi kuruldu!

Monte Carlo Turizm ve Otelcilik Anonim Şirketi bugün Beyoğlu'nda 240 bin TL sermaye bedeli ile Murat Şen tarafından kuruldu.

Banca Monte dei Paschi di Siena Haberi

Banca Monte dei Paschi di Siena

İtalya Başbakanı Matteo Renzi'nin Banca Monte dei Paschi di Siena için diğer bankalardan teklif aldığına ilişkin söylentiler nedeniyle banka hisseleri sert yükseldi.

1472 yılında Monte di Pietà adı altına bir rehin dükkânı olarak kurulan banka ve 1624 yılında bugünkü adını aldı.

Son beş yıl içerisinde iki kez kurtarılan dünyanın en eski bankası, İtalya'nın ise üçüncü büyük bankası Banca Monte dei Paschi di Siena'nın satılacağı konuşuluyor.

Business Insider'ın haberine göre, söylentilerin etkisiyle banka hisseleri yüzde 7,2 oranında değer kazandı.

Fortune'de yer alan haberde İtalyan gazetesi La Repubblica ile Bloomberg haber ajansı tarafından dile getirilen iddialara göre, Renzi Intesa Sanpaolo ve Cassa Depositi e Prestiti ile görüşmelerde bulunuyor.

Dünyanın en eski bankası Monte dei Paschi 1472 yılında kuruldu. Bankanın hisseleri, kriz öncesi dönemden bu yana yüzde...