18 / 05 / 2024

bankada risk nedir

bankada risk nedir

Fitch, Türk bankalarının 2014 yılında artan faiz oranları ve düşük büyüme baskısıyla karşı karşıya kalabileceğini buna karşın artan risklere karşı yeteri kadar güçlü olduğunu açıkladı...

Kentsel dönüşümde 2/3 çoğunluk nedir?

Kentsel dönüşümde yapıya risk raporu almak için maliklerden bir kişinin lisanslı kuruluşlara başvurması yeterli oluyor. Peki, kentsel dönüşümde 2/3 çoğunluk nedir?

İnşaatta risk analizi nedir?

Risk Analizi işletme faaliyetleri sırasında oluşabilecek potansiyel tehlikelerin tanımlanması ve bunlara ilişkin risklerin değerlendirilmesi için önem teşkil ediyor. Peki, inşaatta risk analizi nedir?

Bina risk analizi nedir nasıl yapılır?

1 Ocak 2013′ten itibaren kapıcı, bahçıvan veya güvenlik çalıştıran apartmanlarda bina risk analizi yapılması zorunlu tutuluyor. Peki, bina risk analizi nedir nasıl yapılır?

Apartman risk analizi cezası nedir?

6331 sayılı İş sağlığı ve güvenliği kanunu gereğince 1 çalışanı dahi olan tüm iş yerlerinin risk analizi yapmaları gerekiyor. Peki, apartman risk analizi cezası nedir?

Apartman yöneticisi risk değerlendirmesi yükümlülüğü!

Risk analizi, meydana gelebilecek riskleri önceden tespit ederek, risklere sebebiyet veren durumları ortadan kaldırıcı önlemler almak için yapılıyor. Peki, apartman yöneticisi risk değerlendirmesi yükümlülüğü nedir?

Konut kredisi sözleşmesi nedir?

Bankada konut kredileri kullanılırken, taraflar arasında konut kredisi sözleşmesi imzalanıyor. Peki söz konusu konut kredisi sözleşmesi nedir? Konut kredisi sözleşmesi nasıl olmalıdır? İşte konut kredisi sözleşmeleri..

Refinansman kredisi nedir?

Bankada kullanılan kredi olanakları arasında refinansman kredisi de bulunuyor. Peki refinansman kredisi nedir? Refinansman kredisi kullanmak, tüketiciye ne gibi faydalar katar? İşte konut refinansman kredileri..

Yapı işlerinde risk analizi nedir?

Yapı işlerinde alınacak asgari iş sağlığı ve güvenliği şartları, Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliğinde yer alıyor. Peki, yapı işlerinde risk analizi nedir?

Apartman acil durum planı nedir?

1 Ocak 2013′ten itibaren, çalışanı bulunan apartmanlarda risk analizi yapılması zorunlu oluyor. Çalışanların güvenliğinin sağlanması için apartman acil durum planı gerekli oluyor. Peki, apartman acil durum planı nedir, nasıl hazırlanır?

Acil durum planı nedir?

İş güvenliği ve sağlığı kanunu gereğince; İşveren, iş sağlığı ve güvenliği yönünden risk değerlendirmesi yapmak veya yaptırmakla yükümlü oluyor. Peki acil durum planı nedir? Acil durum planı nazıl hazırlanır?

Risk değerlendirmesi renkleri!

Risk değerlendirmesi, bir kişi bile olsa işçi çalıştıran tüm işyerlerinde yapılması gereken bir analiz olarak karşımıza çıkıyor. Peki risk rengi nedir? İşte risk değerlendirmesi renkleri...

KKB risk raporu nedir?

KKB risk raporu nedir?: KKB risk raporu ile bankalarda ne kadar kredi ve kredi kartı limitiniz olduğunu; Ödemelerinizde unutmalar veya gecikmelerin olup olmadığı gibi merak ettiğiniz hususları görebilirsiniz...

Risk analizinde kapıcı dairelerindeki durum!

Risk Analizi Kanununa göre apartmanda kapıcı, bahçıvan gibi işçi çalıştırılması durumunda kat malikleri veya yönetimin risk analizi yapmaları gerekiyor. Risk analizinde kapıcı dairelerindeki durum nedir?

bankada risk nedir Haberi

bankada risk nedir

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings yazılı açıklamasında, Türk bankalarının 2014'te artan faiz oranları, yavaşlayan ekonomik büyüme ve zayıflayan TL nedeniyle baskıyla karşılaşabileceğini, bu trendin marjlarda ılımlı bir düşüşe yol açabileceğini, ancak güçlü sermayelendirme, sağlıklı finansman yapısı ve likit bilançosunun sektörde istikrarlı bir reyting görünümü sağlayacağı belirtildi.


Potansiyel faiz ve kur şoklarının Türk bankacılık sektörü için en büyük risk olduğu ifade edilen açıklamada, banka kredilerinin yıla sağlıklı bir şekilde başladığı, riskli, bozuk görünüm teşkil edecek kredilerin artış oranının yüzde 1-2 arasında sınırlı olmasının beklendiği kaydedildi.


Türk bankalarının 2014 yılında artan faiz oranları ve düşük büyüme baskısıyla karşı karşıya kalabileceğini buna karşın, Türk bankalarının artan risklere karşı yeteri kadar güçlü olduğunu belirtilen açıklamada, "Ekonominin 2014 yılında yavaşlama olasılığına karşın GSYH büyümesinin 2014 yılında...