22 / 07 / 2024

Bankalar Birliği Başkanı

Bankalar Birliği Başkanı

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Erdal Sağlam bugün köşesinde "bankacılar tepki verip sonuç alıyor" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

Türkiye Bankalar Birliği uyardı: Banka hesap sahipleri ve IBAN kullananlar dikkat!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), son dönemde yasa dışı yollarla elde edilen paraların, müşterilerden kiralanan hesaplar kullanılarak sistem dışına çıkarıldığı olaylara karşı banka hesap sahipleri ve IBAN kullananları uyardı.

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Eren 'işçi bulamıyoruz, Filipinler'den getiriyoruz' dedi! Vatandaştan yorum geldi

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren inşaat sektöründeki işçi sıkıntısına değinerek çalışacak eleman bulamadıklarından yakındı. Eren 'Filipinlerden insan getirmeye başladık' açıklamasına vatandaşlardan yorum yağmuru geldi. İşte o açıklama ve gelen yorumlar...

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Eren, büyüme verilerini değerlendirdi! İnşaat sektörü sevindiriyor...

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, ülke ekonomisinin tüm küresel sorunlara ve jeopolitik risklere rağmen senenin ilk çeyreğinde yer alan üzde 5,7 büyümenin iş dünyası için sevindirici olduğunu kaydederek, "İnşaat sektörü de aynı dönemde yüzde 11,1 büyümüştür" ifadesini kullandı.

BMD Başkanı Sinan Öncel: AVM ve cadde mağazalarındaki fahiş kira talebi enflasyonu körüklüyor!

Perakende sektöründeki yüksek maliyet ve kira talepleri markaları da zorluyor ve satışlarda daralma yaşanıyor. Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Öncel de sektörün sorunlarını fiyat artışları ve kira talepleri şeklinde belirtiyor. 

Türkiye Bankalar Birliği açıkladı! 7 banka artık tek ATM'den hizmet verecek!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, Ziraat Bankası, VakıfBank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Emlak Katılım ve PTT işbirliğiyle Türkiye'nin ATM Merkezi'ni (TAM) hayata geçirdiklerini ve bu bankaların bundan sonra tek bir ATM'den hizmet vereceğini kaydetti.

Dernek Başkanı Solakoğlu’ndan şok açıklama: Et yılbaşında bin TL’yi geçecek

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Et ve Süt Kurumu, dün ete yüzde 25 oranında zam yaptı. Et fiyatları altınla yarışmaya başladı. Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu, et fiyatlarının yılbaşında bin TL’yi geçeceğini söyledi.

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Eren açıkladı! Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka...

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, "Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka haline geldi. Buna göre, şirketlerimiz Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalışıyor, Sahra Altı Afrika bölgesinde faaliyetlerimiz her geçen gün artıyor." diye konuştu.

Türkiye Bankalar Birliği açıkladı! Kredi kartı kullanımları kısıtlanacak! 

Bireysel kredi kartı borçları 1.2 trilyon Türk Lirası'na kadar geldi. Bu kapsamda, açıklama yapan Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, kredi kartına düzenleme yapılabileceğini kaydetti ve konu ile ilgili açıklamada bulundu.

Kredi kartında flaş düzenleme! Kısıtlanıyor mu? Ekonomistler olasılıkları peş peşe sıraladı

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, kredi kartı kullanımındaki artışlara dikkat çekerek düzenleme gelebileceğini açıkladı.

Türkiye Bankalar Birliği Başkanından dolar tahmini geldi: 39-40 TL olur!

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Dolar/TL beklentisinin 39-40 lira olduğunu belirtirken, kredi kartlarına taksit ve limit sınırlaması gibi yeni düzenlemeler gerektiğini dile getirdi.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği açıkladı! Halk ucuz ete ulaşamıyor...

Et fiyatlarında yaşanan yükselişe karşı bir uyarı da üretici birliğinden yapıldı. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, ithalatı sınırlı sayıdaki büyük işletmelerin yaptığını kaydederek iç piyasada et fiyatlarının düşmediğini belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Kıbrıs'ta gizemli nüfus çıkmazı! Kaç konut ve iş yeri olduğu bilinmiyor! 

Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Başkanı Raif Çukurovalı Kıbrıs'ta kaç konut ve işyeri binası olduğunu bilmediklerini açıkladı. 

Bankalar Birliği Başkanı Haberi

Bankalar Birliği Başkanı

Bankalar, Hükümet ve özel sektörden gelen, son dönemde yine artan, ağır suçlamalara karşı yumuşak tavır gösteriyor.


Bankacıların ortak görüşü, böylesi bir dönemde en uygun davranışın bu olduğu yönünde.


Dün Bankalar Birliği Başkanı (TBB) aynı zamanda Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın açıklamalarını okuyunca, bu tavrı açıkca hissettim. Şahsen ben de bir kamu bankası genel müdürünün sektörü temsil etmesine soğuk bakmıştım ama bu dönemde böyle bir formülün daha geçerli olduğunu görüyorum. Bankacıların da bu görüşte olduğunu biliyorum. Bu kanının oluşmasında Aydın’ın teknisyen ve uzlaşmacı kişiliğinin katkısı açık. Çünkü bir yandan bankaların ortak sorunları, yumuşak bir tonda da olsa, yönetime ve kamuoyuna yansıtılıyor. Öte yandan Hükümetin talepleri karşı tarafa, yine yumuşak tonda iletiliyor. Bu da çok sert geçebilecek böyle bir dönemde, havanın yumuşayıp,...