06 / 05 / 2024

Bankalar lüks binaları

Bankalar lüks binaları

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, bankaların lüks bina ve şubelerden vazgeçerek tasarruf etmesi halinde, genel giderlerde yaratacağı düşüşle faizleri daha da indirebilecek alanı yarabileceğini söyledi.

Kuşadası'ndaki lüks sitenin sakinleri ‘istinat’ kabusu yaşıyor! Ölümden döndüler!

Hafta sonu etkili olan fırtına ve sağanak yağış sebebiyle içerisinde lüks villaların bulunduğu sitenin istinat duvarı yıkıldı. Herhangi bir sonuç alamadıklarını dile getiren site sakinleri, en kısa sürede önlem alınmazsa üst sokaktaki binaların da aşağı doğru kaymasından korktuklarını söyledi.

Akbank açıkladı... 2 gün içerisinde bunu yapana 2 bin TL karşılıksız olarak verilecek

Bankalar müşterilerini çekmek için kampanya yürütmeye devam ediyor. En çok kampanya yapan bankalardan biri haline gelen Akbank da müşterilerine karşılıksız 2 bin TL verecek. Ancak parayı almak isteyenlerin yapması gereken bir şey var.

Narlıdere'de lüks sitenin hızla yanmasının nedeni ne? Binalarda hangi önlemler alınmalı?

İzmir Narlıdere’deki lüks bir sitede çıkan yangında 8 katın hızla alev almasının nedenleri uzmanı tarafından tek tek sıralandı.  İnşaat sırasında atılan bazı hatalı adımlar binaları adeta kağıttan evler gibi bir anda küle çeviriyor.  Peki yangına karşı binalarda nelere dikkat edilmeli?

Lüks plaza ve AVM'lerde kiralar düşüyor mu?

Pandemi sonrası azalan ofis ve mağaza talebiyle lüks plaza ve AVM'lerde boşluk oranları artıyor, kiralar düşüyor. Son 10 yılın en boş ofis binaları ve en düşük kiraları dikkat çekiyor. En lüks ofislerin kirası bile 5 yıl öncesinin yarısı düzeyinde....

ATM kiraları lüks dükkanlarla yarışıyor!

Bankaların ATM kiraları lüks dükkan kiralarıyla yarışır hale geldi. Belediye ve şahısların bankalara kiraladığı yerlerin yıllık kiraları 500 bin TL'ye kadar çıkıyor.

Lüks konutların vazgeçilmezi akıllı binalar!

Lüks konutların vazgeçilmezi haline gelen akıllı bina teknolojilerinin kullanımı, orta segmentteki yapılarda da hızla yaygınlaşıyor. Akıllı binalar, kullanıcılarına enerji verimliliği ve konfor vadediyor.

Bankalar lüks binalardan vazgeçerek faiz indirimi yapabilir!

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, bankaların lüks bina ve şubelerden vazgeçerek tasarruf etmesi halinde, genel giderlerde yaratacağı düşüşle faizleri daha da indirebilecek alanı yarabileceğini söyledi.

Anadolu Yakası’nda kentsel dönüşüm lüks semtlere talebi artırdı!

Marmara depremi sonrası İstanbul’da farklı semtlere taşınan mülk sahipleri, riskli binaların yenilenmesiyle artık Göztepe, Kalamış, Caddebostan’a geri dönmeye başladı. Anadolu Yakası’nda dönüşüm lüks semtlere talebi artırdı.

Kamu binaları lüks yerlerden çekilecek!

Maliye Bakanı Şimşek, kamu bina yatırımlarına destek vermediklerini belirterek, "Artık lüks yerlerden çekilmemiz lazım. Bu kampüsleri lüks yerlere yapmayacağız. Daha mütevazı yerleri seçeceğiz " dedi.

Tamer Özyurt: Sağlıksız binalar bir an önce yıkılmalı!

Kentsel dönüşüm sürecinin doğru yönetilmesi ve kamuoyunun bilinçlendirilmesi gerektiğini belirten Özyurtların patronu Tamer Özyurt, "Sağlıksız binalar bir an önce yıkılıp yerine depreme karşı dayanıklı nitelikli konutlar yapılmalı" dedi.

1934 yılında lüks ve büyük binalar yerine küçük apartmanlar yapılıyormuş!

1934 yılında İstanbul'da inşaat azalmış ve lüks ve büyük binalar yerine küçük apartmanlar inşa ediliyormuş. Bunun sebebi ise yeni imar kanunu ve lüks binaların kiracı bulamamasında kaynaklanıyormuş.

1933 yılında lüks semtlerde ki dairelerin fiyatları düşmüş!

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre İstanbul'da lüks binalar kiracı bulamıyormuş. Bunun ise iki sebebi varmış, iktisadi darlık ve çok fazla inşaatın yapılmasıymış. Kiralar en çok Maçka, Taksim ve Ayaspaşa'da düşmüş.

Lüks inşaat maliyetleri!

Binalar lüks inşaat, 1. sınıf, 2. sınıf, 3. sınıf ve basit inşaat olmak üzere beş gruba ayrılıyor. 2014 yılında uygulanacak ortalama inşaat maliyetleri 62 seri nolu Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği kapsamında açıklanıyor...

Bankalar lüks binaları Haberi

Bankalar lüks binaları

BDDK Başkanı Akben, bankaların lüks bina ve şubelerden vazgeçerek tasarruf etmesi halinde, genel giderlerde yaratacağı düşüşle faizleri daha da indirebilecek alanı yarabileceğini söyledi.


Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, bankaların bir 25 baz puan daha faiz indirimi yapabileceğini belirtti. 


Akben, bu faiz indiriminin yolunun da mevduat yarışını bırakmak ve başta bina olmak üzere genel giderlerde tasarruf yapmakta olduğunu vurguladı.


“Bankalarımızın çok lüks binaları ve şubeleri var” diyen Akben, genel giderlerde yüzde 10’luk tasarrufun 0,25 puanlık daha faiz indirimi getirebileceğine işaret etti. 


Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, DÜNYA’ya yaptığı açıklamada konut kredi faizlerinin aylık bazda yüzde 1’in altına düşmesini önemsediğini, ama yıllık bazda bakıldığında henüz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği yüzde 9 seviyesine gelinemediğine...