18 / 05 / 2024

Bankalar neden yalnızca konut kredisi faizi

Bankalar neden yalnızca konut kredisi faizi

Ekonomiyi canlandırmak için bir dizi karar alınmaya başlandı. Düğmeye aslında Cumhurbaşkanı Erdoğan bastı. Erdoğan'ın konut kredilerinin faizinin düşürülmesi gerektiğini söylemesiyle birlikte kamu bankalarının yanı sıra bazı özel bankaların da faizi aşağı çektiği gözleniyor.

Son 20 yılda İstanbul’daki konut üretiminin yalnızca yüzde 5'i sosyal konut!

İstanbul'da kiralık ve satılık konutlarda kriz devam ederken uzman isimler ve devlet yetkilileri sosyal konutların çözüm olacağını belirtiyor. Ancak son 20 yılda İstanbul'daki konut üretiminin yalnızca yüzde 5'i sosyal konut...

Bu buzdolabı sudan ucuz; Fiyatı yalnızca 3 bin 499 TL

Döviz kurundaki yükselme beyaz eşya fiyatlarında da artışa neden oldu. Aylık gelen zamlar sonrası buzdolabı fiyatları da tavan yaptı. Fakat piyasada satılan bir buzdolabı fiyatıyla dikkatleri çekmeyi başardı. İşte yalnızca 3 bin 499 TL'ye satılan o buzdolabı ve özellikleri...

Nisan 2023 bekçi alımında son dakika! Başvurular yalnızca online alınacak! Hemen tek tek açıklanan bu detaya bakın!

Nisan 2023 bekçi alımında son dakika müjdesi geldi. Bekçi alımı için başvurular yalnızca online alınacak... Hemen tek tek açıklanan bu detaya bakın...

Migros’ta şampuan ve krem ürünlerine dev indirim! Pahalanmasına yalnızca 2 gün kaldı! 1 Şubat 2023 fiyat listesi…

Migros’ta şampuan ve krem ürünlerine dev indirim! Pahalanmasına yalnızca 2 gün kaldı! 1 Şubat 2023 fiyat listesi…

TCMB ile bankalar neden buluştu? İşte o toplantının nedeni!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) kısıtladığı opsiyonlu Kur Korumalı Mevduat (KKM) işlemlerinin nasıl hesaba katılacağı ve yapılmaya devam edilip edilmeyeceği konusundaki belirsizliği dün bankalar ile bir araya gelerek masaya yatırdığı iddia edildi.

Bankalar neden kredi vermiyor? Birinci ağızdan açıklama geldi

Reuters'a konuşan bankacılar, Merkez Bankası'nın adımları sonrası bazı kredileri artık veremeyecek duruma gelmekten şikâyet etti. Üst düzey bir bankacı, "Bankalar likidite sağlamayan bir menkul kıymet istemiyor ve bu riski almak istemiyor, bu yüzden de kredi vermemeleri çok normal" dedi.

Bankalar neden kredi vermek istemiyor işin uzmanı sırrını açıkladı Tüm piyasa bu haberi konuşuyor

Dolarla mücadele etmek adına bankalara getirilen bazı zorunlulukların ardından bankaların  kurumsal bazı kredileri artık veremeyecek duruma geldiği konuşuluyor.  Merkez Bankası ile İSO ve TOBB arasındaki son toplantıdaki gerginliğin nedeni de kredilere erişim ve maliyet konusu olmuştu.

Emeklilere müjde! Başvurana 6 bin 250 lira verilecek! Son gün 31 Temmuz!

Bankalar emekli müşterilerine 5 bin liraya varan nakit ve diğer ödemelerle beraber 6.500 liraya ulaşan promosyon fırsatı sunuyor. Bu imkanlardan yalnızca mevcut emekliler değil, yeni emekliler de yararlanıyor. Emekli maaşını taşıyacak olan emekliler için son tarih 31 Temmuz.

Bankalar neden emeklilerin peşine düştü Emekli maaşını bankaya aldığında ne oluyor

Son dönemde bankaların emekli maaşlarını kendi bünyelerine almak için verdiği kampanya savaşına dikkat çeken Erol Taşdelen, emekli maaşını taşıyanlara verilen 3-5 bin lira promosyonun arkasındaki gerçeği açıkladı. Taşdelen, promosyonlarda neler dikkat edilmesi gerektiğini tek tek anlattı.

İstanbul'da yaşamaya elverişli konut kalmadı: 83 bin 726 ilandan yalnızca 6'sı BM kriterlerine sahip!

CHP Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul'da BM’nin "yaşamaya elverişli konut" tanımına 83 bin 726 konut ilanından yalnızca 6'sının uygun olduğuna dikkat çekti.

Kanal İstanbul'u yalnızca ülkemize değil, dünyaya kazandıracağız!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesinin engellenmek istediğine dikkat çekerek, "Türkiye'nin stratejik hamlesi olan Kanal İstanbul'u yalnızca ülkemize değil, dünyaya kazandıracağız" dedi.

Trakya Platformu'ndan Kanal İstanbul projesine itiraz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çılgın proje olarak nitelendirdiği ve gündemden düşmeyerek tartışmalara neden olan Kanal İstanbul, yalnızca İstanbul’u değil, Kırklareli'ni de etkisi altına alacak. Trakya Platformu Kırklareli Dönem Sözcüsü Göksal Çidem, konuya ilişkin konuştu.

Mimar Bruno Taut’un İstanbul'daki evi satışa çıktı!

Mimar Bruno Taut’un 1938 yılında inşa ettiği İstanbul’un ikonik evi, 95 milyon TL’ye satışa çıkmıştı. Evin ilanının internet sitesinden kalkması, ‘Yeni alıcısını buldu’ dedikodularına neden oldu. Bruno Taut ise kendisi için yaptığı evde yalnızca birkaç ay oturabildi.

Bankalar neden yalnızca konut kredisi faizi Haberi

Bankalar neden yalnızca konut kredisi faizi

Ekonomiyi canlandırmak için bir dizi karar alınmaya başlandı. Düğmeye aslında Cumhurbaşkanı Erdoğan bastı. Erdoğan'ın konut kredilerinin faizinin düşürülmesi gerektiğini söylemesiyle birlikte kamu bankalarının yanı sıra bazı özel bankaların da faizi aşağı çektiği gözleniyor. Kuşkusuz özel bankaların faizi düşürmelerinde Merkez Bankası'nın zorunlu karşılık oranını indirmesinin de etkisi var.


Merkez Bankası bir süredir bankaları fonlamada uyguladığı faizi düşürüyordu ama bu indirim bankaların kredi faizlerine pek yansımıyordu ya da yansıma çok sınırlı kalıyordu. Ama Merkez Bankası'nın önceki gün açıkladığı zorunlu karşılık oranını düşürme yönündeki kararından sonra konut kredisi faizlerinde peş peşe indirimler yapılmaya başlandı. 


Şimdi konut kredisi faizlerindeki bu indirimleri tümüyle zorunlu karşılık oranının aşağı çekilmesine mi bağlamalıyız, bu etkinin sınırlı olduğunu mu söylemeliyiz, yoksa asıl etkinin Cumhurbaşkanı'nın konut kredilerine dikkat çeken çıkışından kaynaklandığına...