07 / 05 / 2024

bankaların reel sektöre desteği

bankaların reel sektöre desteği

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat yaptığı açıklamada bankaların reel sektöre daha fazla destek olması gerektiğini söyledi.

Bankaların güncel 100 bin TL ihtiyaç kredi oranları ve taksitleri nelerdir?

Vatandaşlar nakit ihtiyacını karşılamak için en uygun ihtiyaç kredisini bulmak istiyorlar. Buna göre, bankaların sunduğu farklı masraflı ve ödeme seçenekleri göz önünde bulundurularak kredi karşılaştırması yapılıyor. 

Bankaların kredi kartı alacakları 1 trilyon 273 milyar 609 milyon TL'ye çıktı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre bankaların kredi kartı alacakları 1 trilyon 273 milyar 609 milyon TL'ye çıktı...

350.000 TL taşıt kredisi, 4 yıl vadeli uygun faizli nasıl ödersiniz? Bankaların faiz oranları ve taksitleri...

Araç sahibi olma hayali kuran vatandaşlar için, bankaların sunduğu taşıt kredileri büyük önem taşımaktadır. Buna göre, özel bankaların 4 sene vadeli, 350.000 Türk Lirası tutarındaki taşıt kredileri ve hesaplama, taksitleri neler? İşte haberin detayları...

ATO Başkanı Gürsel Baran: Reel sektörün mavi ve beyaz yakalı işçi bulamama sorunu var!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran yaptığı açıklamada reel sektör olarak dile getirdikleri ortak konuların başında beyaz ve mavi yakalı işçi bulamama sorununun bulunduğunu kaydetti.

İhracatçılar ve reel sektöre uzun vadeli kredi müjdesi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ihracatçılar ve reel sektörün her zaman yanında olduklarını belirterek, "Yeni destek paketimizle firmalarımıza 25 milyar liralık garanti karşılığında 30 milyar liralık kredi imkanını sunacağız" dedi.

Moody’s Türk bankalarının görünümünü negatiften durağana çevirdi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’tan Türk bankalarının görünümüne ilişkin olumlu bir adım geldi. Moody’s Türk bankacılık sektörünün görünümünün negatiften durağana çevirdiğini duyurdu

Bankaların verdiği krediler İstanbul ve Ankara’ya gitti!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerine göre bankaların haziran sonu itibarıyla takipteki alacaklar da dahil 10 trilyon lirayı aşan toplam kredi hacminin yüzde 51,7’lik bölümü bu iki ilde oturanlara verildi.

Küresel piyasalar, merkez bankalarının faiz kararlarına odaklandı! Altın, dolar ve borsa yeni haftaya nasıl başladı?

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, ABD, Avrupa ve Japonya merkez bankalarının para politikalarının açıklanacağı haftaya temkinli başladı.

Çin, emlak krizini aşmak için sektöre desteğini artıracak!

Çin Merkez Bankası ve Ulusal Mali Düzenleme İdaresi tarafından yapılan ortak açıklamada ekonomik toparlanmanın önündeki en büyük engellerden biri şeklinde değerlendirilen emlak krizini aşmak için sektöre destek politikalarının genişletileceği kaydedildi.

Küresel piyasalar merkez bankalarının faiz kararlarına odaklandı!

Verilen detaylara göre, küresel pay piyasaları, yoğun veri gündeminin olduğu haftada karışık bir seyir izlerken, gelecek hafta için dünya merkez bankalarının faiz kararları da yatırımcıların odağında...

Dünya Merkez Bankalarının Altın Rezervleri 71 Ton Azaldı, Türkiye Öncü Rol Oynadı

Dünya Altın Konseyi'nin analizine göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Nisan ayında 80,8 ton altın satarak küresel merkez bankalarının rezervlerinin 71 ton azalmasına sebep oldu.

Bankalar kredi vermeyince sektör olumsuz etkileniyor! Merkez Bankası'nın kararı ne olacak?

Reel sektör hala ticari krediye erişim konusunda zorluk çekmekte. Bankalar, daha önce durumun seçim sonuçlarına bağlı olduğunu ifade etmişlerdi, ancak seçimler geride kaldıktan sonra bile kredi imkanlarını genişletmede tereddüt ediyorlar.

Reel sektörden şok uyarı: Döviz kıtlığı devam ederse fabrikalar kapısına kilit vuracak, seri iflaslar gelecek!

Seçimler öncesi döviz kurlarının ekonomik önlemlerle baskılanması, sanayici ve ihracatçıları isyan ettirdi. Dövize erişimin giderek zorlaşması reel sektör üzerinde maliyet baskısı yaratırken, sanayiciler bir an önce finansal döngünün bir an önce normalleşmesini istiyor.

bankaların reel sektöre desteği Haberi

bankaların reel sektöre desteği

Türkiye'nin büyük, kuvvetli ve jeopolitik olarak da çok önemli bir ülke olduğunu söyleyen Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, “Türkiye bu yaşananların üstesinden gelecek, hep birlikte geleceğiz. Sadece hükümet yapsın, devlet yapsın olmaz. Herkesin üzerine düşeni yapması lazım. Çünkü hepimiz aynı kayığın içindeyiz. Kayık su alırsa herkesin ayağı ıslanacak” dedi.

Çürükler ayıklansın

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, Polat, yıllardır ciddi olarak iş yapan firmalara can suyu verilerek, onların yola devam etmesinin sağlanmasının önemli olduğunu belirtti. Onların batmasının herkese zarar vereceğini söyleyen Polat, “Bir yerde domino etkisi yaratır. Ona çok dikkat etmek lazım ama bir sepetin içinde gerçekten çürük elmalar da varsa onları ayıklamak lazım. Çünkü diğerlerine sirayet ediyor” diye konuştu. Polat, konkordato konusunu da istismar edenlerin olduğunu, bunun...