28 / 04 / 2024

bankaların türev işlem limitleri

bankaların türev işlem limitleri

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), yurt dışı yerleşikler ile vadede TL satım yönünde gerçekleştirilen para swapı, forward, opsiyon ve diğer türev işlemlere ilişkin limitleri artırdı.

Borcu olanlar Garanti, Akbank, İş Bankası'nın kapısını tıklattı! 200 bin TL kredi çekersem ne kadar taksit öderim? 

Borcu olan pek çok kişi bankaların ihtiyaç kredisi faiz oranlarını araştırıyor. Peki Garanti, Akbank, İş Bankası'nın ihtiyaç kredisi faizlerinde son durum ne? 200 bin TL kredi çekersem ne kadar taksit öderim? 

350.000 TL taşıt kredisi, 4 yıl vadeli uygun faizli nasıl ödersiniz? Bankaların faiz oranları ve taksitleri...

Araç sahibi olma hayali kuran vatandaşlar için, bankaların sunduğu taşıt kredileri büyük önem taşımaktadır. Buna göre, özel bankaların 4 sene vadeli, 350.000 Türk Lirası tutarındaki taşıt kredileri ve hesaplama, taksitleri neler? İşte haberin detayları...

Avrupakent GYO borsada tavan bozdu! İlk işlem gününde yüzde 8 düştü!

Avrupakent GYO 13-14-15 Aralık'ta gerçekleştirilen talep toplama sürecini tamamladı. Şirket, Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da "AVPGY" koduyla işlem görmeye başladı. Ancak Avrupakent GYO’nun fiyatı ilk işlem gününde yüzde 8 düştü.

Dolar/TL bugün kaç liradan işlem görüyor? Dolar yükseldi mi, düştü mü? 

Dolar/TL kuru haftanın son işlem gününde yukarı yönlü hareket ediyor. Dün 28,28 TL'den kapanış yapan dolar bugün kaç liradan işlem görüyor? Dolar/TL kaç lira? 3 Kasım 2023 dolar/TL kuru.

Bankaların mevduat hesapları sil baştan değişti! 32 günde 15 bin 991 liraya kadar ek kazanç sağlanıyor!

Bankaların 32 günlük vadeli mevduat hesapları binlerce kişi tarafından araştırılıyor. Ek gelir olarak görülen banka faizleri merak konusu olmaya devam ediyor. Bankaların mevduat hesapları sil baştan değişti. Peki en çok faiz veren banka hangisi? 

Bankaların bir aylık mevduat faiz oranı tek tek güncellendi! İşte banka banka mevduat faiz oranları...

Bankaların bir aylık vadeli mevduat hesapları için ayrıntılar araştırılan konular arasında yer alıyor. Bu durum, parasını değerlendirerek kazanç sağlamak isteyen kişiler için yeni bir fırsat doğurdu. İşte banka banka mevduat faiz oranları...

Küresel piyasalar haftanın son işlem gününde karışık seyrediyor!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, önemli merkez bankalarının para politikası kararlarının açıklandığı ve yoğun veri gündeminin olduğu haftanın son işlem gününde karışık seyrediyor.

Brent petrolün varil fiyatı 76,08 dolardan işlem görüyor!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 76,08 dolardan işlem görüyor. Ayrıca  aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 71,38 dolardan alıcı buldu.

10 Haziran 2023 gram altın, çeyrek altın ne kadar? Tam altın kaç TL? İşte güncel altın fiyatları!

Altın bugün ne kadar? şeklindeki soruların cevabı merak ediliyor. Gram altın 1.473,63 TL liradan satılıyor. 10 Haziran 2023 yani haftanın altıncı işlem gününde gram altın tam altının ne kadar? İşte merak edilen 10 Haziran altın fiyatları!

Başkan Tüfekçi'den korkutan açıklama: 'Et fiyatları hafta sonu 250 TL'yi görecek!'

Türkiye’de et fiyatlarındaki artış sürerken, geçen hafta 220 lira civarında olan et fiyatları 240 liraya yükseldi. Fiyatların bu hafta sonunda 250’yı bulması bekleniyor. İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, fiyatlardaki artışın süreceğini söyledi.

Altın bugün ne kadar? 10 Şubat 2023 gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum!

Altın bugün ne kadar? şeklindeki soruların cevabı merak ediliyor. Gram altın 1.128,22 liradan satılıyor. 10 Şubat 2023 yani haftanın beşinci işlem gününde gram altın tam altının ne kadar? İşte merak edilen 10 Şubat altın fiyatları!

Sıcak gelişme… İşte tüm bankaların yeni kredi faiz oranları

Bankalardan iddialı bir faiz hamlesi geldi. Şubat ayında gelen bu flaş hamle; taşıt, ev ve ihtiyaç kredilerinde görüldü. Bankaların faiz oranları şöyle…

Altın bugün ne kadar? 7 Ocak 2023 gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum

Altın bugün ne kadar? şeklindeki soruların cevabı merak ediliyor. Gram altın 1.122,78 liradan satılıyor. 7 Ocak 2023 yani bu yılın altıncı işlem gününde gram altın tam altının ne kadar? İşte merak edilen 7 Ocak altın fiyatları!

bankaların türev işlem limitleri Haberi

bankaların türev işlem limitleri

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankaların yurt dışı yerleşiklerle yapılan vadede TL satım yönünde gerçekleştirecekleri para swapı, forward, opsiyon ve diğer türev işlemlere ilişkin limitleri artırdı.

BDDK'dan yapılan duyuruya göre, son dönemde atılan normalleşme adımlarının devamı niteliğinde olmak üzere, bankaların türev işlem limitleri yeniden belirlendi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bu kapsamda, bankaların konsolidasyona tabi yurt dışındaki kredi kuruluşu ve finansal kuruluş niteliğini haiz ortaklıklarıyla gerçekleştirdiği işlemler hariç, yurt dışı yerleşiklerle yapılan vadede TL satım yönünde gerçekleştirecekleri para swapı, forward, opsiyon ve diğer türev işlem tutarları toplamının bankaların en son hesaplanan yasal özkaynaklarına oranı artırıldı.

Böylece söz konusu oran, vadesine 7 gün kalan işlemler için yüzde 2'den yüzde 5'e, vadesine 30 gün kalan işlemler için yüzde 5'ten yüzde 10'a, vadesine...