05 / 05 / 2024

baraj üretimi

baraj üretimi

Erzurum 1. İdare Mahkemesi, Kars'ın Kağızman ilçesindeki Sefaköy Barajı Hidro Elektrik Santrali'ndeki (HES) üretimin, barajda Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu kararı bulunmadığı gerekçesiyle durdurulmasına karar verdi.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 275 metreye ulaştı!

Toplam kurulu gücü 558 megavat, yıllık üretimi 1 milyar 888 milyon kilovatsaat olacak Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 275 metreye ulaştı!

Bartın Kirazlıköprü Barajı yıl sonunda tamamlanacak!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'da inşa edilen Kirazlıköprü Barajı'nın bu yıl sonun açılacağını belirtti. Tunç, barajın sel tehlikesinden kurtaracağını ve üretimi artıracağını söyledi.

Etiyopya'da baraj inşası için anlaşma imzalandı!

Etiyopya'nın, Omo Nehri üzerine elektrik üretimi için baraj inşa edecek İtalyan şirketi ile anlaşma imzaladığı bildirildi.

Deriner Barajı’nda elektrik üretimi 2 milyar KW’yi geçti!

Deriner Barajı’nda yıllık 2 milyar KW’yi geçen elektrik üretimiyle milli ekonomiye 460 milyon TL'lik katkıda bulundu.

Keban HES'de hedef, son 4 yılın en yüksek üretimi!

Keban Barajı ve Hidroelektrik Santralinde (HES) bu yıl yağışların etkisiyle elektrik üretiminde son 4 senenin en yüksek üretimi hedefleniyor. Geçen yılki kuraklık nedeniyle zorluklar yaşanmıştı.

Deriner Barajı ekonomiye 460 milyon lira katkı sağladı!

Elektrik üretimi 2 milyar kilovatsaati geçen Deriner Barajı, ekonomiye yaklaşık 460 milyon lira katkı sağladı. 249 metre gövde yüksekliğindeki barajın santral bölümü 4 üniteden oluşuyor.

Alaköprü Barajı'nda elektrik üretimi için denemeler başladı!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce yürütülen ve KKTC’ye su sağlayacak KKTC Su Temin Projesi kapsamında Anamur ilçesinde yapılan Alaköprü Barajı'nda elektrik üretimi için denemeler başladı.

Alaköprü Barajı'nda elektrik üretimi için denemeler başladı!

"Asrın Projesi" nitelendirilen, dünyada ilk kez uygulanacak deniz boru hattı ile adaya su sağlayacak KKTC Su Temin Projesi kapsamında Mersin'in Anamur ilçesine yapılan Alaköprü Barajı'nda elektrik üretimi için denemeler başladı.

Alaköprü Barajı'nda elektrik üretimi denemeleri başladı!

KKTC Su Temin Projesi kapsamında Mersin'in Anamur ilçesine yapılan Alaköprü Barajı'nda elektrik üretimi için denemeler başladı. Santral montajı tamamlanan barajda 3 tribünde testler yapılıyor.

Keban Barajı kurudu!

Keban Barajı ve Hidroelektrik Santrali kuraklıktan nasibini aldı. Elektrik üretimi yüzde 30 azaldı. Keban İşletme Müdürü Tahsin Yazıcı, “40 yıl boyunca en kötü yılımız ” dedi.

Baraj nedir, nasıl yapılır?

Enerji üretimi, içme için kullanılma, sulama suyu temini ve akarsuların düzenlenmesi gibi pek çok amaca yönelik olarak inşa edilen baraj nedir, nasıl yapılır? Baraj çeşitleri nelerdir?

Mavi Tünel ve Bağbaşı Barajı 12 Aralık'ta açılacak!

Konya Ovası'nı suyla buluşturacak ''100 yıllık rüya'' Mavi Tünel ve Bağbaşı Barajı'nın açılışı, 12 Aralık'ta yapılacak

Kentsel dönüşüm kaçak üretimi engelleyecek!

Kentsel dönüşüm sayesinde, binaların bodrum katlarında kayıt dışı gıda, tekstil, kozmetik üretimi yapanlara dur denecek...

baraj üretimi Haberi

baraj üretimi

Erzurum 1. İdare Mahkemesi, Kars'ın Kağızman ilçesindeki Sefaköy Barajı Hidro Elektrik Santrali'ndeki (HES) üretimin, barajda Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu kararı bulunmadığı gerekçesiyle durdurulmasına karar verdi.


Köylülerin şikayeti üzerine avukat Mehmet Parlak tarafından Erzurum 1. İdare Mahkemesi'ne açılan dava sonuçlandı.


Mahkeme, barajdaki üretimi ÇED olumlu kararı bulunmadığı gerekçesiyle yeni ÇED raporu alınana kadar durdurma kararı aldı.


Avukat Mehmet Parlak, Çevre Şehircilik ve İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Devlet Su İşleri 24. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ve Aydınkavak köylüleriyle yeni ÇED raporu konusunda bir araya geldi.


Parlak, gazetecilere yaptığı açıklamada, mahkemenin Aydınkavak bölgesinde 3 yıldır üretimi devam eden ancak durdurulmasına karar verilen barajla ilgili kararın çevredeki köylüleri ilgilendirecek önemli bir karar olduğunu söyledi.


Aras Nehri üzerine kurulan Sefaköy Barajı'nın yapımı esnasında çevre hukuku mevzuatına uyulmadığı, barajda...