30 / 07 / 2024

barajların ağaçlandırılması

barajların ağaçlandırılması

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Eylem Planı kapsamında, Kahramanmaraş Menzelet Baraj havzasında 4 bin 850 dekar alana 85 bin kızılçam fidanını dikildiğini bildirdi...

ILO ve IOM deprem bölgesini mercek altına aldı! Bölgenin yeniden ayağa kaldırılması için ne yapılmalı? 

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Türkiye ofisleri, 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde araştırma yaptı. Araştırma sonuçları bölgenin yeniden ayağa kaldırılması için yapılacak çalışmalara rehberlik edeceği kaydedildi.

Depremden etkilenen bazı illerde yapılandırmadan yararlanmak için son 5 gün! Peşin ödemelere yüzde 90'a varan indirim!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve mücbir sebep hali biten şehirlerde yer alan mükellefler, kamuya yönelik borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeden bu ay sonuna kadar başvurmaları durumunda yararlanabilecek. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüme nasıl başvuru yapılır?

Kentsel dönüşüm, artık kullanılamayacak halde olan yapıların yeniden yapılandırılması sürecidir. Bu süreçte kentsel dönüşüm başvurusu yapılmalıdır. İlgili bakanlıklar, inceleme ve değerlendirme yaparak kentsel dönüşüme başlar. Peki kentsel dönüşüme nasıl başvuru yapılır?

Borcu olanlar son tarihi kaçırmayın! Bugün bitiyor

Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemesi çerçevesinde Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırmasında son gün. Yapılandırma fırsatından yararlanmak isteyenlerin 3 Temmuz'a gece 12'ye kadar kadar başvurması gerekmekte.

Tüm vergi borçlarına yapılandırma geliyor! Bu fırsatı kaçırmayın!

7440 sayılı kanunda değişiklik yapılmasına dair karar Resmî Gazete’de yayımlandı. Bazı alacakların yeniden yapılandırılması hakkındaki kanun değişikliği ile ilgili Bolu Defterdarı açıklama yaptı. İşte açıklamanın tüm detayları…

Borç yapılandırmasına ilişkin kanun yürürlüğe girdi! Hangi borçlar yapılandırılacak? İşte detayları…

Milyonlarca kişinin beklediği ‘Borçların yapılandırılmasına ilişkin kanun’ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, SGK ve yerel yönetimlere ilişkin alacaklara yapılandırma imkanı sunuyor.

Kamuya olan borçlar yapılandırılıyor! İşte yapılandırmada öne çıkan maddeler!

Kamuya olan borçların yapılandırılmasını içeren teklif kapsamında vatandaşların gümrük müdürlükleri, vergi daireleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, il özel idareleri ve belediyelere olan borçları yapılandırılacak.

Vergi affı geliyor mu? Borçları nasıl yapılandırılacak?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, kamuya olan borçların yapılandırılmasını da kapsayan Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı yasalarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam ediliyor.

SGK prim borçlarının yapılandırılmasını bekleyen EYT’lileri yıkan haber! O borçların akıbeti belli oldu!

Vergi affı ve borç yapılandırma imkanından pek çok vatandaş yararlanacak. Bu haber sonrası EYT’liler de prim borçlarının da yapılandırılmasını beklemeye başladı. İşte son gelişmeler!

Sağlık çalışanlarına ek gösterge düzenlemesi geliyor! Emekli maaşı ve maaşlarda artış yapılacak!

Sağlık çalışanlarının özlük haklarının yeniden yapılandırılmasına yönelik yasa teklifinde son aşamalara gelindi. Peki sağlık çalışanlarına ek gösterge düzenlemesinde neler yapılacak? İşte ayrıntılar...

Asgari ücret bugün açıklanıyor mu?

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği 2022 asgari ücretin netleşmesi için son bir toplantı kaldı. Peki son gelişmeler neler? Asgari ücret bugün açıklanır mı?

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları için son 5 gün!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması'na ilişkin kanunundaki başvuru tarihi ve ilk ödeme günü ertelendi. 

7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanunda başvuru süresi uzatıldı!

7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanunda Yer Alan Başvuru ve İlk Taksit Ödeme Sürelerinin Uzatılmasına İlişkin Karar 31581 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

barajların ağaçlandırılması Haberi

barajların ağaçlandırılması

Baraj ve gölet havzaları ağaçlandırılıyor. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, eylem planıyla, 2013-2017 yılları arasında 400 baraj ve göletin etrafı ağaçlandırılarak su miktarı ve kalitesinin arttırılmasının planlandığı belirtildi.


Ağaçlandırma sonucu erozyonun önüne geçilip barajların ekonomik ömrünün uzatılacağı ifade edilen açıklamaya göre, Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Eylem Planı ile yeni rekreasyon ve turizm alanları kazanılacak, yaban hayatı için de yeni barınma imkanları oluşturulacak.


Ağaçlandırma çalışmalarında gelir getirici türler kullanılıp yöre halkının ekonomisine katkı sağlanması hedefleniyor.


Eylem planı kapsamında Kahramanmaraş Menzelet Baraj Havzası çevresinde 4 bin 850 dekar alanda 85 bin adet kızılçam fidanını toprakla...